Hangi Durumlarda Yüksek Lisanstan Kayıt Silinir? (Atılma)

amar

Araştırma Görevlisi
Şöyle ki, araştırma görevlilerinde sınır 3 yıl ama bu sınırı geçerseniz görevinizle ilişiğiniz kesilir yükseklisansınıza bir şey olmaz o devam eder.

hocam bizim üniversitede 4.senesinde olup master tezini vermeyen var hala.. devam ediyor ve ilişkisi kesilmedi.

muharrem_

Öğrenci
bu konuyla ilgili acil bilgi verebilecek olan var mı?...Geçen yıl bu zaman Samsun !9 mayıs üniversitesine yüksek lisans kaydı yaptırdım ama uzakta olduğum için ders seçmedim hiç ve gitmedim kendileri beni öğrencilikten atmış olabilir mi? lütfen acil cevap mümkünse rica ediyorum

sidneh

Profesör
bu konuyla ilgili acil bilgi verebilecek olan var mı?...Geçen yıl bu zaman Samsun !9 mayıs üniversitesine yüksek lisans kaydı yaptırdım ama uzakta olduğum için ders seçmedim hiç ve gitmedim kendileri beni öğrencilikten atmış olabilir mi? lütfen acil cevap mümkünse rica ediyorum

Hayir hocam atilma yok artik.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muharrem_

Öğrenci
teşekkür ederim cevap için...2 dönem ders seçmediğim için öğrenciliğim düştü gözükmüş askerlik kağıdı gelince şok oldum şu an ders seçip kayıt yenileme yapmaya çalışıyorum inş.olur...

gubby

Öğrenci
bende ders seçimi yapmadım ama tecilim bozulmadı, benim bildiğim tecil ilk 3 sene içindezaten bozulmuyor, atılmada kalktı diye kayıt silmediğin müddetçe tecile bişey olmuyor,

gezegen

Öğrenci
Hocam bu üç yıl kayıt tarihinden itibaren mi başlıyor? yoksa sınav dönemi falan mı baz alınarak hesaplanıyor? 35.madde ile bir ünivde görevlendirildim ve 3.yılım temmuz ortası gibi mezun olcam acaba sorun yaratır mı?

cevaplarsanız çok teşekkür ederim.kolay gelsin

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam bu üç yıl kayıt tarihinden itibaren mi başlıyor? yoksa sınav dönemi falan mı baz alınarak hesaplanıyor? 35.madde ile bir ünivde görevlendirildim ve 3.yılım temmuz ortası gibi mezun olcam acaba sorun yaratır mı?

cevaplarsanız çok teşekkür ederim.kolay gelsin
Bir sonraki dönem başlamadan 3 yıl bitmez yani eylül kayıt dönemi gibi..

47

Moderator
Şöyle ki, araştırma görevlilerinde sınır 3 yıl ama bu sınırı geçerseniz görevinizle ilişiğiniz kesilir yükseklisansınıza bir şey olmaz o devam eder.

Nazmi hocam benim 3. ylılım. Şimdi ikinci bir yüksek lisansa başlayacağım araştırma görevlisi kadrolarına başvurmak istiyorum. ilk üniversiteden 3. yılım 9 ayda doluyor. Şimdi bu yaz kazayla birinde kadroya alındığımı varsayarak 9. ayda 3. yılımı doldurduğum için işten atılma durumu mu ortaya çıkıcak bu konuda bilginiz var mı?

Son düzenleme:

Gamze

Administrator
Nazmi hocam benim 3. ylılım. Şimdi ikinci bir yüksek lisansa başlayacağım araştırma görevlisi kadrolarına başvurmak istiyorum. ilk üniversiteden 3. yılım 9 ayda doluyor. Şimdi bu yaz kazayla birinde kadroya alındığımı varsayarak 9. ayda 3. yılımı doldurduğum için işten atılma durumu mu ortaya çıkıcak bu konuda bilginiz var mı?

3. yılınız dolduğunda 35. madde ile görevlendirilmişseniz atandığınız okula iadeniz oluyor, ancak eğitim aldığınız okuldaysa kadronuz ilişiğiniz kesilir. Kadronuz 50d ise de 3. yılın sonunda ilişiğiniz kesilir. İlgili yazı:

Ekli dosyayı görüntüle 3813

47

Moderator
3. yılınız dolduğunda 35. madde ile görevlendirilmişseniz atandığınız okula iadeniz oluyor, ancak eğitim aldığınız okuldaysa kadronuz ilişiğiniz kesilir. Kadronuz 50d ise de 3. yılın sonunda ilişiğiniz kesilir. İlgili yazı:

Ekli dosyayı görüntüle 3813

Hocam bilgi için ve ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, cahilliğimi mazur görün, müsaadenizle bir konu ile de bilginiz varsa fikrinizi almak istiyorum; bu 50/d bildiğim kadarıyla zeten geçici kadro. Öyp ve görevlendirmeyle ile de hiçbir ilgim yok. Normal cari alımla alınan bir araştırma görevlisi 3 yılda yüksek lisansı tamamlayamazsa atılır mı? veya 3. yılında kadroya giren bir araştırma görevlisi bir kaç ay sonra 3. yılını doldurduğu için atılır mı?

Gerçi bu soruyu Yök'e sorsam 50 farklı cevap ortaya çıkar :) Konuyla ilgili fikriniz varsa paylaşabilir misiniz?

Gamze

Administrator
Hocam bilgi için ve ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, cahilliğimi mazur görün, müsaadenizle bir konu ile de bilginiz varsa fikrinizi almak istiyorum; bu 50/d bildiğim kadarıyla zeten geçici kadro. Öyp ve görevlendirmeyle ile de hiçbir ilgim yok. Normal cari alımla alınan bir araştırma görevlisi 3 yılda yüksek lisansı tamamlayamazsa atılır mı? veya 3. yılında kadroya giren bir araştırma görevlisi bir kaç ay sonra 3. yılını doldurduğu için atılır mı?

Gerçi bu soruyu Yök'e sorsam 50 farklı cevap ortaya çıkar :) Konuyla ilgili fikriniz varsa paylaşabilir misiniz?

50/d evet geçici yani eğitime bağlı kadro. Eğitim bitince kadro bitiyor.
Cari alımda 50/d değilse 33/a dır. 33/a ile kadroya yerleşmişseniz ama eğitimi farklı okulda alıyorsanız ve 35. madde ile görevlendirme verildiyse okula iadesi olur atılmaz, yeniden yükseğe başlar. Ama atandığı okulda eğitim alıyorsa veya 35. madde ile görevlendirme almadıysa ilişiği kesilir.
ÖYP bir alım şeklidir, kadro tipi 33/a'dır.

47

Moderator
50/d evet geçici yani eğitime bağlı kadro. Eğitim bitince kadro bitiyor.
Cari alımda 50/d değilse 33/a dır. 33/a ile kadroya yerleşmişseniz ama eğitimi farklı okulda alıyorsanız ve 35. madde ile görevlendirme verildiyse okula iadesi olur atılmaz, yeniden yükseğe başlar. Ama atandığı okulda eğitim alıyorsa veya 35. madde ile görevlendirme almadıysa ilişiği kesilir.
ÖYP bir alım şeklidir, kadro tipi 33/a'dır.

Hocam, adminim teşekkürlerimi sunuyorum. Sağolun.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar, Başbakanlık çalışmaları kapsamında uzayan Yüksek Lisansı da içeren kayıtların silinmesi yönünde çalışma başlattığı söyleniyor, durum hakkında bilgisi olan var mıdır?

esma.k

Öğrenci
iyi günler bi sorum olacak size yol gösterirseniz mutlu olurum
yüksek lisansa 2010 da başladım, şuan tez dönemindeyim ve 9. yarıyıl yani 5. senem. şubata tezi teslim etmeyi hedefliyorum. fakat 2013 de öyp ile başka bir üniversitede göreve başladım. dil ile uğraşırken tezi yazamadım haliyle. son öyp lisansüstü tercihlerinde kadromun olduğu üniversiteye yerleştim ve kaydımı yaptırdım. derslerimin sayılması için dilekçe verdim ama olacak gibi görünmüyor. diğer ünideki kaydım da duruyor şuanda. kadromun olduğu ünideki kaydı sildirip tezi dersi aldığım üni de bitirsem işimle ilişik kesilir mi? yoksa sıfırdan başlamak mı daha makuldür? ya da ikisini aynı anda götürebilir miyim?