braveheart34
Öğrenci
nazmi hocam ikiside geçerlimi acaba kesin eminmisiniz ve spork nickli arkadaşıma soruyorum ielts ile atandığını söylüyo hangi modülü kullandılar acaba ?
Hocam ÖYP başvuru ekranında ayrım yok eminim. Herkes öyle kullandı, sadece puanı giriyorsunuz. ÖSYM ikisini de denklik vermiş farkındaysanız. Modül farkı yok.nazmi hocam ikiside geçerlimi acaba kesin eminmisiniz ve spork nickli arkadaşıma soruyorum ielts ile atandığını söylüyo hangi modülü kullandılar acaba ?
Teşekkür ederim Nazmi Hocam.
O zaman IELTS sınavı hakkında biraz bilgi vereyim bu sınava 5 gün önce girmiş biri olarak.
Sınav Listening bölümü ile başlıyor 30dk. sürüyor ve 4 bölümden oluşuyor. Tecrübeyle sabit ingilizce filmleri alt yazısız veya ingilizce altyazılı izleyenler çok iyi yapıyor)
2. Bölüm Reading kısmı bu kısım yine 4 bölümden yani 4 okuma parçasından oluşuyor ve 1 saat sürüyor. Parçaları kpds veya üds ile karşılaştırmayın 1-2 sayfa arası uzun yazılar (bence sınavın en zor kısmıda burası).
Sınavın 3. kısmı ise Writing kısmı yine 1 saat sürüyor bu 1 saat içinde 1 report ve 1 essay yazmanız bekleniyor. Report bir grafik veya resim için yazılıyor (150 kelime). Essay ise bildiğimiz bir konu hakkındaki düşüncelerimiz ile alakalı (250 kelime).
Arkasından bir ara veriliyor ve Speking kısmı yapılıyor British Councilden gelen birisi ile (15 dakika sürüyor ortalama) önce iş görüşmelerindeki gibi sizi tanımaya yönelik sorular soruyor sonrasında ise size bir konu verip bu konu hakkında 1-2 dakika aralıksız konuşmanızı bekliyorlar ve son olarak bu gelen kişi ile biraz tartışıyorsunuz bu konu hakkında.
KPDS ile Karşılaştırdığımızda şöyle avantajları var IELTSin. öncelikle KPDS gibi bir taktik sınavı değil zaten ingilizce düzeyiniz ne kadar iyi olursa olsun çalışmadan KPDS gibi sınavlarda çok başarılı olamazsınız burada başarıdan kastım 90 üstü gibi bir puan. Ancak IELTS öyle değil sınavın yapısına yönelik 2-3 deneme çözüldükten sonra çok rahat 6.5 gibi bir puanın üzerine çıkılabileceğini düşünüyorum tabi aktif kullanıcılar için.
) Hocam o yabancı film kısmı sadece Listening bölümünde kolaylık sağlar. Diğer bölümler için pek sanmıyorum. Tekrar söylüyorum Bu sınav ingilizceyi aktif olarak kullananlar için çok avantajlı mesela belirli bir süre yurtdışı tecrübesi olan ya da ingilizce bir bölümde okuyup ingilizce essay ve report yazmaya aşina ve speaking problemini bu sürede büyük ölçüde çözmüş kişiler için.
Zaten Bu KPDS vs. IELTS konusu çok ilginç. Benim Azeri bir hocam baya çalışmıştı KPDSye 75 civarı bir şey almıştı (İngilizcesinin de çok iyi olduğunu düşünüyorum). Bir zaman sonra IELTSden 7.5 aldığını biliyorum oda KPDSde 95e denk sayılıyor. Umarım İngilizceyi aktif olarak kullanmaktan kastettiğimi açık bir şekilde ifade edebilmişimdir.
Yazma eyleminde tam kurallı yazımlar bekleniyor öyleyse değil mi. AKtif olarak ingilizce kullanmıyorum ama gerekirse bir ay vs kurslara gider bakarım , 60 a denk puanı almak zor olur mu acaba?
Birde belki de abna öyle geliyordur İELTS den puan almak daha kolay oalcak gibi geliyor KPDS ÜDS ye göre ... Yanılıyor muyum ? Amaç full değil 55-60 aralığını yakalamaksa.... Ek oalrak speaking yok diyelim maksimum kaç puan alınabilir ? Nasıl değerlendiriliyor puan aralıkları yazmalar vs ler???
arkadaşlar bu denklikler mi doğru önceki sayfadakiler mi?Galiba IELTS ve KPDS denkliklerinde bir yanlış anlaşılma var.
IELTS ÜDS/KPDS
9 100
8 97,5
7,5 95
7 92
6,5 85
6 78
5,5 72,5
5 70
4,5 66
4 60
http://www.osym.gov.tr/dosya/1-59085/h/yabanci-dil-sinavlari-esdegerlikleri.pdf
Arkadaşlar önceki sayfada biraz farklı yazmışlar. Değişti mi bu denklikler?
arkadaşlar bu denklikler mi doğru önceki sayfadakiler mi?