Konuya cevap cer

tebrikler kardeşim:)))) senin adına çok sevindim. bende girmeyi düşünüyorum bu sınava bakalım yds den sonra....benimde merak ettim bir kaç sorum var..

1-) bu sınav kaç yıl gecerli? sanırım iki yıl...peki ikiyıl geçerliyse kendimden bir örnek vererek sonrasını merak ediyorum ne olacağı konusunda.. malum öyp liyiz ve dil punaım 2012 Sonbahar ÜDS 63.750 şaka gibi:)))...doktoram allahtan bir aksilik olmazsa mart - nisan 2014 de bitecek. diyelim ki ben temmuz 2013 de bu sınava girdim ve başarılı oldum.iki yıl geçerliliği olduğunu varsayarsak 2015 temmuza kadar kafam rahat. o zamana kadar kısmet olursa benim doktora çoktan bitmiş ÖYP asistanlığından kurtulmuş ve atandığım yerde yrd.doç.dr olmuş olurum. sorum şu sonrası için (doçentlik hariç) benden bu puanı tekrar güncellemem istenir mi?  (normalde malum üds ve  kpds de zaman sınırlaması yok ve duruma göre 10 yıl yrd.doç.dr olarak çalışırsın.... sonra fırsatını bulduğun ilk anda 65 i alır doç. liğe başvurursun, yeterki sitres sıkıntı platformunda işlerini yürütmek zorunda kalmasın insan)

2-) bu puan doçentlik başvurusunda da kullanılıyor mu üds yada kpds gibi?