A
Akademik Forum
Guest
2. Yüksek lisansı aynı üniversitede yaparsak yine ilkinden kayıt sildirip öbürüne başlayınca yeniden tecil oluyomu.. İki enstitüde sağlık bilimerinden ....
Kaydınızı silince hemen bakaya olmazsınzı ilk celp dönemine aktarılırsınız o zaman gitmezseniz bakaya olursunuz o kadar 2. yüksek lisansa başlarsanız bakaya da kalmazsınız. Kayıt silme bir günlük iş ama askeriyeye bildirilmesi 1 hafta sürer. Ben 3 kere uzattım bu şekilde
Kaydınızı silince hemen bakaya olmazsınzı ilk celp dönemine aktarılırsınız o zaman gitmezseniz bakaya olursunuz o kadar 2. yüksek lisansa başlarsanız bakaya da kalmazsınız. Kayıt silme bir günlük iş ama askeriyeye bildirilmesi 1 hafta sürer. Ben 3 kere uzattım bu şekilde
hocam kusura bakmayın ama biraz daha açsanız, aylardır buna kafa patlatıyorum askerlik şubesiyle de görüştüm onlardan da tatmin edici bi cevap alamadım. şu anki yüksek lisansımdan kaydımı sildirmeden mi alıcam durum belgemi? o zaman yeni kayıt olacağım birimin tecilimi yapmaması lazım? fazla uzatmadan şöyle örneklesem daha kolay olacak sanırım;
diyelim ki kayıt hakkı kazandığım programın kayıt tarihleri atıyorum 25-31 ağustos. şimdi ben kaydımı henüz sildirmeden örneğin ayın 20sinde askerlik şubesine gidip durum belgesi alıyorum sonra isteğe göre mesela 22sinde okuldan kaydımı sildiriyorum ve gidip 25inde yeni programıma kayıt oluyorum. yanlışım var mı? herkes başka konuşuyor kritik dönemdeyim tekrar kusura bakmayın netleştirmeye çalışıyorum. şimdiden teşekkürler, saygılar.
Merhaba,
Nazmi Hocam bu ve buna benzer sorular sanırım bir çok kişinin cevabını aradığı sorular. 3 kere uzattım demişsiniz süreci ayrıntılı bir şekilde bir çırpıda paylaşabillirseniz herkes size minnettar kalacak ve hemen hemen aynı kapıya çıkan tüm sorular sizin söylediklerinizle cevaplanmış olacaktır. Sanırım bu soruların temelinde hangi işlem hangisinden önce yapılmalı kısmındaki (kayıt aldırmak, askerlik belgesi almak, yeni bir yüksek lisansa kayıt olmak vs.) belirsizlikler yatmakta..