İkinci Yüksek Lisans Sırasında Askerlik Durumu

A

Akademik Forum

Guest
2. Yüksek lisansı aynı üniversitede yaparsak yine ilkinden kayıt sildirip öbürüne başlayınca yeniden tecil oluyomu.. İki enstitüde sağlık bilimerinden ....

A

Akademik Forum

Guest
Tezsiz YL bitirdigimizde de 1 Yıl tecil alabiliyorr muyuz? 29 yas kuralına takılabilir miyim bir de?

Oğuz Kağan

Öğrenci
Kaydınızı silince hemen bakaya olmazsınzı ilk celp dönemine aktarılırsınız o zaman gitmezseniz bakaya olursunuz o kadar 2. yüksek lisansa başlarsanız bakaya da kalmazsınız. Kayıt silme bir günlük iş ama askeriyeye bildirilmesi 1 hafta sürer. Ben 3 kere uzattım bu şekilde :)

nazmi hocam merhaba,2016 mart benim de askerlik...bu temmuzda yeni bir yl yi kazanıp 3 yıl 4 ay daha tecil almak istiyorum fakat bu kayıt sildirme(yada tecili bozdurmak sadece yeterliyse) olayını okuldan mı yapmak gerek yoksa askerlık subesınden mı?
ve sonraki süreç nasıl işliyor...yeni yl yi kazandık kayıt yaptırdık...ardından eski yl den kayıt sildirdik ve askerlik tecil bozuldu belgesini alıp yeni yl nin olduğu yere gidip tecil yapmalarını mı istiyoruz?(şubenin buna yapmıyoruz kardeşim deme şansı var mı?)
hocam çok önemli lütfen bir cevap :))
Bursadaki fen bilimlerindeki hocayla uzun uzun konuştum sağolsun yardımcı oldu bilmeyen arkadaşlara da yazayım...
önce yeni yl ye eski yl nin vermiş olduğu tecille gidip kaydınızı yaptırıyorsunuz,ardından eski yl den kayıt sildirip yeni yl nizin bulunduğu enstitüden yeni tecil talep ediyorsunuz onlar hallediyorlar...sıra bu şekilde...

Son düzenleme:

zms

Öğrenci
Merhaba;

Bilgisi olan arkadaşlar tecil konusunda kısa bir şekilde durumu anlatacağım yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Yüksek lisansa başlama tarihi : 2012-2013 Güz
Askerlik erteleme bitiş tarihi: 31 Aralık 2015

Yüksek lisansı bitiremedim askere gidebilecek durumda değilim borçlar ev geçimi her şey bana bakıyor. Forumda birinci yüksek lisans programını bitirmeden ikinciye başlayarak askerlik tecili hakkında yazılanları okudum.

1.Yeni yüksek lisansa eski yüksek lisansın vermiş olduğu tecille gidip kayıt yaptıracağım
2.Eski yüksek lisanstan kayıt sildireceğim
3.Yeni yüksek lisans yapacağım üniversitenin enstitüsünden yeni tecil talep edeceğim.

Sorularım şunlar;

1. Sen zaten yüksek lisans yapıyorsun kayıt olamazsın arkadaş derler mi sonuçta birden fazla yüksek lisans yapma hakkı yok.
2.Yeni kayıt yapıldıktan ne kadar süre sonra eski kayıt sildirilmeli?
3.Yeni tecil talebi kayıt sildikten ne kadar süre sonra yapılmalı ve talep yazısı nasıl olmalı?
4.Yeni tecil talep ettiğimiz enstitü senin tecilin bitmiş deyip ettiğimiz talebi geri çevirme şansı var mı?
5.Bu işlemler yapılırken tecrübenizle sabit dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?

Bu soruların cevabı sanırım benim durumumda olan arkadaşların kafasında ki sorulara açıklık getirmiş olur ve bu konuda burada kapanır. Bu saat oldu ben de belki yarın düşünmeden uyurum :)

Son düzenleme:

omph

Öğrenci
Kaydınızı silince hemen bakaya olmazsınzı ilk celp dönemine aktarılırsınız o zaman gitmezseniz bakaya olursunuz o kadar 2. yüksek lisansa başlarsanız bakaya da kalmazsınız. Kayıt silme bir günlük iş ama askeriyeye bildirilmesi 1 hafta sürer. Ben 3 kere uzattım bu şekilde

Merhaba Nazmi hocam,

Eğer bu akşam cevap verebilirseniz duruma göre kaydımı sildirtmicem ya da sildirtcem.

İstanbul üniverstesi, yıldız teknik üniversitesi ve askerlik şubesi benim kafamı karıştırdılar. O yüzden size danışmak istiyorum.

İstanbul Üniversitesinde yüksek lisans yaptığım için Ekim 2016 ya kadar askerlikle ile ilşiğim yok. Ama Yıldız teknik üniversitesine yüksek lisans için kabul aldım.

29 haziran 2015 te yıldıza kayıt yaptırdım.
30 haziran 2015 te istanbul üniye kaydımın silin diye dilekçe yazdım. (2 temmuz da komisyon toplanıp beni okuldan yollıcaklar.)
1 temmuz 2015 te askerlik şubesinden askerlik durum belgesi aldım. ve yıldızdan öğrenci belgemi aldım.

şimdş İÜ diyor ki kaydın silinmeden askerlik durum belgesi al onu ver yıldıza ama benim ilişiğini kestiğim haberi askerlik şubene gitsin. sonra onlar yazı yazsın. askerlik şube komutanlığımda malatya.

yıldızda diyor ki kaydın silindikten sonra git askerlik durum belgesi al. (yazı askerlik şubene gitsin vs.) öyle gel diyor.

içime kurt düştü askerlik şubesine gittim sordum. (istanbul-koşuyoluna). onlarda bu 1 temmuz da aldığım askerlik durum belgesi ile başvurabileceğimi söylediler.

kafam allak bullak oldu.

Şimdi ben ne zaman askerlik durum belgesi almalıyım. hangisini vermeliyim. bu süreçte başıma ne gelir. celp dönemleri ile de bağlantılı sanırım. Askerlik durum belgesi sadece okulun yazı yazıp yazmamasını mı sağlıyor. Daha önce yazdıklarınıza göre sıkıntı olmaması lazım ama geriyorlar insanı :D ben ne yapacam Nazmi Hocaaamm :)

Bide eğer önemliyse 11 nisan 1984 doğumluyum. 18 temmuz 2013 te mezun oldum 2 yıl yasal tehir hakkımı kullandım. master a kabul aldım. okulda ekim 2016 ya kadar uzatmıştı.

2015 ASKERLİKCELP DÖNEMLERİ İÇİN SON BAŞVURU TARİHLERİ

2015 Şubat Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 15 Kasım 2014

2015 Mayıs Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 15 Şubat 2015

2015 Ağustos Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 15 Mayıs 2015

2015 Kasım Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 15 Ağustos 2015'dir.

CanerOlcay

Öğrenci
Nazmi Hocam,

Zamanınız kısıtlı biliyorum ancak askerlik şubeleri dahil cevap alamadığım bir soru soracağım size.

Bir yüksek lisansa başladım 3 yıl 4 ay tecil aldım, mezun olmadım. Şimdi ikinci yüksek lisansa başladım 1.sinden tecil iptali isteyerek 2. yüksek lisanstan yeniden(sıfırdan) bir 3 yıl 4 ay daha tecil alabilir miyim?

Alabilirsem kaç yaşına kadar ve kaç defaya mahsus olarak aynı yöntemle(yenisine başlama öncekinden tecil iptal ettirme şeklinde) askerliğimi tecil ettirebilirim?

2. yüksek lisansımdan tecil alabilmek için 1. enstitüden yapılan tecilimi iptal ettirmem yeterli mi, yoksa 1. enstitüden tamamen kayıt sildirmem mi gerekiyor?

Sorularımı kısaca cevaplayabilirseniz beni çözümsüz bir konudan kurtaracaksınız, şimdiden emeğiniz için çok teşekkür ederim.

can2

Öğrenci
merhabalar. şu an tezsiz yüksek lisans öğrencisiyim tecilim şubat 2017. başka bir üniversitede tezli yüksek lisans kazandım ve kayıt yaptıracağım. kayıttan sonra tezsiz yüksek lisansımı sildirsem tecil durumum ne olur?

A

Akademik Forum

Guest
İyi akşamlar belki askerlikle ilgili değil ama sorumla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim. İki bölümde yüksek lisans yapıyorum ve birisinden sadece ders aldım bu dönem. Ve diğer bölüme devam edemiyorum. Ders almadığım bölümün harcı çıktı ve yatırmayı. Bu yatirmadigim bölüm şu anda yüksek lisans yaptığım ve ders aldığım bölümü etkiler mi? İkisi de aynı fakültede ve devam ettiğim bölümden 4 ders alıyorum. Bu aldığım dersler silinir mi? Enstitü ile ilk konuştuğumda harcı yatirmadigim bölüm için sadece ogrencilik haklarından yararlanamayacagimi söylemişlerdi. Lütfen yardımcı olun çok tesekkurler

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisans tecil süresinde sona doğru

Günaydın Nazmi hocam ve arkadaşlar
Ben yüksek lisans yapıyorum ve 5 Ocak 2016 ya kadar öğrencilik haklarından yararlanabiliyorum. Askerlik durum belgesinde 5 Ocak 2016 ya kadar herhangi bir sıkıntı olmadığını fakat 31 Mart 2016 ya kadar tecilli olduğum yazıyor. Peki ben şimdi bu durumda beş ocaktan sonra atıyorum şubatta mezun olduğumda üç yıllık yüksek lisans öğrencilik sürem dolduğu için askerliğimi tecil ettirebilir muyum? Askerliği tecil ettirebilmem için maksimum 4 ocakta mı mezun olmam lazım???

bmufuk

Öğrenci
Merhaba,
Nazmi Hocam bu ve buna benzer sorular sanırım bir çok kişinin cevabını aradığı sorular. 3 kere uzattım demişsiniz süreci ayrıntılı bir şekilde bir çırpıda paylaşabillirseniz herkes size minnettar kalacak ve hemen hemen aynı kapıya çıkan tüm sorular sizin söylediklerinizle cevaplanmış olacaktır. Sanırım bu soruların temelinde hangi işlem hangisinden önce yapılmalı kısmındaki (kayıt aldırmak, askerlik belgesi almak, yeni bir yüksek lisansa kayıt olmak vs.) belirsizlikler yatmakta..

hocam kusura bakmayın ama biraz daha açsanız, aylardır buna kafa patlatıyorum askerlik şubesiyle de görüştüm onlardan da tatmin edici bi cevap alamadım. şu anki yüksek lisansımdan kaydımı sildirmeden mi alıcam durum belgemi? o zaman yeni kayıt olacağım birimin tecilimi yapmaması lazım? fazla uzatmadan şöyle örneklesem daha kolay olacak sanırım;

diyelim ki kayıt hakkı kazandığım programın kayıt tarihleri atıyorum 25-31 ağustos. şimdi ben kaydımı henüz sildirmeden örneğin ayın 20sinde askerlik şubesine gidip durum belgesi alıyorum sonra isteğe göre mesela 22sinde okuldan kaydımı sildiriyorum ve gidip 25inde yeni programıma kayıt oluyorum. yanlışım var mı? herkes başka konuşuyor kritik dönemdeyim tekrar kusura bakmayın netleştirmeye çalışıyorum. şimdiden teşekkürler, saygılar.

TarIk1

Öğrenci
tecili uzatmak için yüksek lisans devam ederken aynı okulda farklı bir programa başvurup eski bölümdeki kaydı sildirmek yeterli mi? yoksa farklı bir okuldaki yüksek lisans programına mı başvurmak lazım?

mrtcn92

Öğrenci
Merhaba,
Nazmi Hocam bu ve buna benzer sorular sanırım bir çok kişinin cevabını aradığı sorular. 3 kere uzattım demişsiniz süreci ayrıntılı bir şekilde bir çırpıda paylaşabillirseniz herkes size minnettar kalacak ve hemen hemen aynı kapıya çıkan tüm sorular sizin söylediklerinizle cevaplanmış olacaktır. Sanırım bu soruların temelinde hangi işlem hangisinden önce yapılmalı kısmındaki (kayıt aldırmak, askerlik belgesi almak, yeni bir yüksek lisansa kayıt olmak vs.) belirsizlikler yatmakta..

Haklısınız. Bende aynı sorundan sıkıntılıyım. Sıra olayı önemli. Umarım Nazmi Bey, bize yol gösterir.

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar aynı olay başıma geldi şu şekil yaptım.....
1. 2.yüksek lisansı kazanıp kayıt yaptırın
2. ilk yüksek lisanstan kayıt sildirin ( sildirdiğiniz üniversiteden üst yazıyı alıp ilgili askerlik şubesine giderek kaydın silindiğini bildirebilirsini yoksa bu işlem 1 ayı buluyor)
3. e devletten kontrol edin tecil durumunuzu ilk yer kayıt iptalini gerçekleştirdiği anda sisteme düşünce bu 2. yüksek lisansın öğrenci işlerini arayın 2.tecil için evrakları askerlik şubesine yollasınlar, yeni bi 3 yıl tecil alırsınız......

A

Akademik Forum

Guest
2.kez yüksek lisans ta askerlik tecil olur mu

Merhabalar ben tezsiz yüksek lisans yaptım ve mezun oldum 2016 ocak ayınd tecilim 2017 ocak ta bitiyor yeniden yüksek lisans yaparsam tecil Hakkım olur mu

Kaya2

Öğrenci
Nazmi Hocam merhaba,

Ben bir yüksek lisans programına kayıtlıyım, tecilim Haziran'da doluyor. Başka bir yüksek lisansa kayıt oldum. Tecilin yenilenmesi için eski yüksek lisans programından kaydımı sildirmemi söyledi enstitü. Kaydımı sildirdikten sonra ikinci yüksek lisansı yaptığım enstitü tecil yazısını gönderene kadar tecilim bozulmuş mu oluyor?

salihix

Öğrenci
Nazmi hocam merhabalar
siz isin ehli gorunuyorsunuz hocam benimde bir sorum olacak ben yuksek lisans yazdim uc yil tecil ettirildim 2017 ekim e kadar fakat okula hic gitmedim iki yil gecti ve e devletten bakiyorum hala tecilli gorunuyorum fakat iki yilim bitti okula gitmedim ilisigim kesilir mi okulla bu surede yeni bir yuksek lisans yazarsam ekstra erteleyebilir miyim acaba yoksa 2017 ye kadar beklemeli miyim taseron olarak calisiyorum kaygim cok fazla cevaplandirirsaniz cok minnettar kalirim

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar,
20 Nisan 2016'da değişen YÖK'ün son yönetmeliğine göre eğer tezsiz y. lisans yapıyosanız yeniden tezli bir y. lisansa başladığınızda ikisini de aynı anda yürütebiliyosunuz. Yeni başlayacağınız tezli yüksek lisans sizin askerliğinizi 2 sene daha uzatır. Aynı anda iki tezli veya iki tezsiz y. lisans yapamazsınız. eskisini sildirirseniz teciliniz yenisine göre yeniden başlar.
Artık askerlik tecili; tezsiz için 1,5 yıl, tezli için 2 yıl. son yönetmelik böyle.