KPDS 2011 Sonbahar Soru ve Cevap Tartışmaları

sametweb

Öğrenci
arkadaşlar hatırladığınız sorular varsa paylaşalım benim çok muallak geçti sınav hiçbirşeyden emin olamıyorum.

bi tane reluctantly yapmıştım o var aklımda.

rather than işaretledim bir tane de.
 

quaresma

Öğrenci
hatırladım o soruyu rather than ve with regard to arasında kalımıştım ama sonunda with regard to işaretledim. Hayatımın en zor kpdssiydi busonbahar. Neden ne diye ne amaçla böyle bizi kastıklarına ösymnin inanamıyorum. Hele pararafları en az herbirini üçer defa okudum anlayabilmek için. İşaretlediklerimin emin değilim kararsız tereddütlüydüm çok:( sadece phrasal verb ü sevdim divided into olacaktı
 

akademikemre

Öğrenci
"Kabak" gibi görünen soru sayısı çok azdı.

Phrasal verb sorusu "divided into", cümle tamamlamalarda "küçük botlar şöyle, büyükleri ise şöyle" benim aklıma gelenler.

Duruma uygun düşen ifade ve karşılıklı konuşmalarda da kolay sorular vardı. Ama yine de çok kolay diyebileceğimiz soru sayısının oldukça az olduğunu düşünüyorum.
 

gizemdagci

Öğrenci
divided into,evet başkası yazınca geliyor insanın aklına cevaplar ama emin olmamakla beraber çok ikilemdeyim gercekten kpds çok zordu.ne teknik işe yaradı ne de taktik:) bir de altough la başlayan cümlenin devamın da ki cümlede still vardır kuralının oldugu soruyu hatırlıyorum :)
 

pisagor

Öğrenci
spanned, benefits, however, thus, zaman sorusu olan ilki past, past perfect tense, develop gibi gibi...

geçen kpdsye ve üds ye zordu ama aşırı zor değildi
 

pisagor

Öğrenci
sağırmısın teyze kalksana yerimden sorusuna çok güldüm, ama cevap bu değildi zannedersem daha önce sizi uyarmıştım cümlesiyle başlayan bir cümleydi öyle yaptım ama inşallah doğrudur
 

hasan0688

Araştırma Görevlisi
ya ben de burda grünce aklıma geliyor divided into yaptım ben de ama ama tam anlamını bile bilmiyorum sadece şu geldi aklıma fifa da menager mod oynarken fransz liginde french division falan yazardı division 1 2 falan diye giderdi yle bir bağlantı kurup divided dedim:)

duruma uygun cevap verme soruları hakkaten çok komikti ya sürekli de başıma gelen şey her yolculukta özellikle cam kenarı alırım ve nerdeyse her yolculukta yan koltuk sahibi benim koltuğa çöreklenir ben de sorudaki eleman gibi kibarca kalkın derim:)
şıklarda benefit olan bir soru vardı ben onu bnefit yapmadım çocuk yaralanmalarında ilk... aileye olur gibi bir ifade oluyordu sanırım benefit de fayda olduğu için onu direkt eledim ama hangi şıkkı işaretledim bilmiyorum.
ya ben ikinci kez girdim bu sınava ilki 2011 mayıstı şimdi bu iki sınav için de herkes en zor kpds diyor ne şans varmış bende arkadaş:)
 

relaxy

Doçent
KPDS'ye giren herkese geçmiş olsun...

*** Sınavda çıkan kelime sorularının cevapları şunlardı: interventions, current, spanned, substantially, divided into

*** 1. Cloze testin cevapları şunlardı: included, as a result, more, originally, for

*** 2. Cloze testin cevapları şunlardı: much, throughout, thus, have attended, develop

*** Dilbilgisi sorularının cevapları şu şekildeydi. (might offer/could find) - (evolved/had replaced) - (through/for) - (by/on) - (through which) - (with/towards) - (rather than) - (while) - (as a consequence)
 

bekçi

Öğrenci
ekim üds ye göre daha zor gibiydi..sınavın geri kalanına kıyasla özellikle ilk kısım soruları biraz daha sıkıntı yarattı.. yazılan bu cevaplara göre yanlışLARım var:(
 

gregor samsa

Öğrenci
Bence sınav her zamanki gibiydi.Paragraf soruları anlaşılırdı,geçen üds neydi öyle ya paragraflardan doğru düzgün bir şey anlamamıştım.Her zaman kpds üdsye göre daha yapılası bir sınav.Ösymnin soruları ve cevapları yayınlamasını merakla bekliyorum
 
Üst