Lisanstan Hemen Sonra Yüksek Lisans ve KYK Borç Erteleme

ata49

Öğrenci
Arkadaşlar , lisanstan hemen ardından yüksek lisansa başladığımız takdirde lisansta aldığımız öğrenmim kredisinin borcunu 2 yıl daha erteleyebiliyoruz diye biliyorum , hiç böyle yapan birisi var mı?
işin ayrıntıları nelerdir? , kyk'ya yüksek lisansa başladığımız gösterir belgeyi mi gönderiyoruz?
Teşekkürler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Zaten yüksek lisansa başladığınız zaman kredi alınca otomatik olarak erteleniyor ve her başvurana da kredi çıkıyor kyk'dan kredi devam ettiği için iletişim hattını aramanı yeterli oluyor.

ressam

Öğrenci
lisans kredi borcunuz otomatik ertelenir doğru fakat şimdi değiştiyse bilemem ama ben zamanında yl ye başlarken,yl öğrenci belgesi çıkarttım ve kyknın sayfasında ona uygun dilekçe vardı onu kağıda yazdım ankaraya postalamıştım,kyk'nın sayfasında yl ye başlar başlamaz 1 ay içinde belgenin yollanması lazım gelir yazıyordu dilekçe örneğinde zaten ne isteniyor yazıyor durun buraya yapıştarayım linkide vereyim kendinizde bakın Sıkça Sorulan Sorular

15. “Lisans öğreniminden sonra, öğrenimine ara vermeden yüksek lisans (master) öğrenimine devam eden öğrenciler öğrenim kredisi borçlarını, lisans öğreniminin bitiminden itibaren dört yıl sonraki aydan başlamak üzere;

Lisans ve/veya yüksek lisans öğreniminden sonra, öğrenimine ara vermeden doktora öğrenimine devam eden öğrenciler öğrenim kredisi borçlarını, doktora öğrenimlerinin normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonraki aydan başlamak üzere,

kredi aldıkları süre kadar zamanda ve aylık dönemler halinde ödemek zorundadır” hükmünü içermektedir.

Buna göre; lisansüstü eğitim yapan öğrencilerin, lisans öğrenimi döneminde aldıkları kredilerden doğan borçları yukarıdaki yönetmelik ve kanun hükümlerine göre borçlarına endeks uygulanmak suretiyle ertelenebilmekte, katkı kredisinden doğan borçları ise ertelenememektedir.

Lisansüstü eğitim yapan öğrencilerin, lisans öğrenimi döneminde aldıkları kredilerden doğan borçlarının ertelenebilmesi için;
Lisans öğreniminden sonra ara vermeden yüksek lisans (master) veya doktora öğrenimine, yada yüksek lisans (master) öğreniminden sonra ara vermeden doktora öğrenimine başlamış olmaları,
Lisansüstü öğrenimine kayıt yaptırdığı tarihten itibaren 30 gün içinde, Kurumumuzun KYK internet adresindeki “Dilekçeler ve Formlar” sayfasında örneği bulunan “BORÇ ERTELEME DİLEKÇESİ” (Dilekçe No 3) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Kredi Dairesi Başkanlığı “Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya/ ANKARA” adresine göndermeleri gerekmektedir.

benim notum:kayıt yaptırmanız üzerine yl'ye 1 ayı geçsede bişi olmuyor tecrübeyle sabittir dilekçenizi yollayınki işleme alsınlar olmadı arayın :)

ozozca07

Öğrenci
Arkadaşlar ben lisans sonrası eğitimime 1 yıl ara verdim. Fakat şimdi tezli bir yüksek lisans programını kazandım ve kaydımı yaptırdım. Bu durumda kyk bursuna başvuramıyor muyum? Konu hakkında bilgisi olan var mı?

(edit: lisans boyunca kyk kredisi almıştım)

ata49

Öğrenci
Nazmi hocam 30 gün içinde dilekçe yollamaya gerek olmuyor yani , Yüksek lisansta da kredi alacağımız için kendileri üstüne 2 yıl daha koyuyorlar öyle mi?

A

Akademik Forum

Guest
erteleme

Merhabalar,
Ben de yüksek lisansa kabul ile lisans kredi borcu ödememi erteletmek için uğraşıyorum. Başvuru dilekçesinin eki olarak istenen belgeler: lisans mezuniyet belgesi ve lisansüstü kayıt belgesi. şimdi benim elimde adı bunlar olan resmi belgeler yok. ankarada da yaşamıyorum, bu olmamış yenisi al gel deseler, git gel yapamam. öğrenci işlerinden onaylı diploma ile, 3 ay önce aldığım üzerinde kayıt tarihi yazan öğrenci belgem var. kullanılabilir mi acaba?

kuramci

Araştırma Görevlisi
KYK'nın sitesinde lisansta burs alanın YL'de burstan tekrar yararlanamayacağı yazıyor. Ama burada tekrar alınabileceğini yazanlar var. Tekrar alabiliyor muyuz gerçekten?

trexq

Öğrenci
ben lisansta kredi aldım yüksek lisans ta burs çıkar mı ? tekrar kredi çıkarsa ev alacagım parayı bu devlete vereceğim çünkü 5 senelik lisansta bana 1 kurus yararları olmadı bari yüksek lisansta olsun di mi :)

birde çalısırsak bir yerde kesiliyor mu burs? (kesin kesiliyordur ama yine de sorayım dedim)

+babam işçi emeklisi ama devletin gözünde zengin statüsünde oldugumuz için burstan da umudum yokta neyse.

47

Moderator
Burs tekrar alınamaz, ben tekrar alan görmedim. Doğru söylüyorsunuz yani.

Hocam benim hem lisans hemde yl burstu.
lisansımın burs olma nedeni üniversitenin ilk sıralardaki öğrencilerine burs farklı kurumlar tarafından burs veriliyordu, (örneğin 1. Tübitak'tan hayli dolgun bir burs alıyordu) bende ilk sıralardaydım. Birde sınıf bayağı kodaman doluydu bana burs çıktı. Yüksek Lisansta ise lisansta iken Ermeni Soykırımı ile ilgili uluslararası bir projenin yapımcılarındandım; o sebepten olsa gerek farklı bir üniversiteye gitmeme ve ekonomik durumunda diğer arakdaşlara nazaran daha iyi olmasına rağmen yine burs çıktı. (İçine kurt düşen arakdaş varsa emin olsun kimseden bu yönde bir talebim olmadı :) )

Ancak ekonomik durumu sıkıntılı olan ve yüksek lisansta kesin burs çıkacağını iddia eden bir arakdaşıma ise her ikiside kredi çıktı. Onun için çıkar çıkmaz diye kesin birşey söylenemez diye düşünüyorum.

Rocky-Marciano

Öğrenci
Yüksek lisans döneminden sonra, ara vermeden doktora eğitimine başladığımızda yüksek lisansta aldığımız öğrenim kredisi borcu, doktora sonrasına mı kalıyor?

AİR

Öğrenci
Merhaba ben 2014 ağustosta lisans mezunu oldum
Bu yaz 2015te yüksek lisansa başlıyorum. Lisans eğitiminde aldığım öğrenim kredisini ödemedim. Şimdi yüksek lisans için öğrenim kredisi başvurusu yapabilirmiyim.

Sercan

Profesör
Merhaba ben 2014 ağustosta lisans mezunu oldum
Bu yaz 2015te yüksek lisansa başlıyorum. Lisans eğitiminde aldığım öğrenim kredisini ödemedim. Şimdi yüksek lisans için öğrenim kredisi başvurusu yapabilirmiyim.

Evet, başvuru yapabilirsiniz. Burs çıkmaz ise ve kredi almayı kabul ederseniz, lisansta ödediğiniz bedel kadar daha borçlanırsınız.

AİR

Öğrenci
Tarihlere dikkat edin derken hocam nasıl dikkat edeyim anlayamadım kusura bakmayın. Mezuniyet tarihim 25 ağustos 2014

karmate

Öğrenci
Lisans bitince otomatik olarak size odeme takviminiz posta yoluyla gonderiliyor. Master a basladiginizi belirtmeniz gerekli saniyorum, bunu oteleyebilmek icin. Siz zaten master doneminde de krediyi devam ettirmek istediginiz icin gerekli busvurunuzla bu yerine gelecektir. Tarihlerle belirtmek istedigim kyk nin ilan ettigi tarihler. Master donemi kredi burs basvurulari ayrica ilan ediyor, bunu takip etmenizi kastetmistim