Lisanstan Hemen Sonra Yüksek Lisans ve KYK Borç Erteleme

AİR

Öğrenci
Lisans bitince otomatik olarak size odeme takviminiz posta yoluyla gonderiliyor. Master a basladiginizi belirtmeniz gerekli saniyorum, bunu oteleyebilmek icin. Siz zaten master doneminde de krediyi devam ettirmek istediginiz icin gerekli busvurunuzla bu yerine gelecektir. Tarihlerle belirtmek istedigim kyk nin ilan ettigi tarihler. Master donemi kredi burs basvurulari ayrica ilan ediyor, bunu takip etmenizi kastetmistim

Teşekkür ederim hocam açıkladığınız için

Y

Yavuz ahmet

Guest
İyi günler. Bn ögrenim bursunu önlisansta aldım. Dgs ile 4 yıllığa tamamladım ara vermeden. Şimdi ara vermeden yüksek lisansa kabul edildim ancak 10.ayda ögrenin kredim ödemesi başluyor. Önlisanstan aldıgım için bursu 4 yıllıga dgs ile gectigimden sistemde ara vermiş gibi gözükürmü. Yani ben tekrardan erteleme yapabilirmiyim

Gamze

Administrator
İyi günler. Bn ögrenim bursunu önlisansta aldım. Dgs ile 4 yıllığa tamamladım ara vermeden. Şimdi ara vermeden yüksek lisansa kabul edildim ancak 10.ayda ögrenin kredim ödemesi başluyor. Önlisanstan aldıgım için bursu 4 yıllıga dgs ile gectigimden sistemde ara vermiş gibi gözükürmü. Yani ben tekrardan erteleme yapabilirmiyim

Ara vermiş sayılır mı emin değilim, sayılmaması gerekiyor ama yine de bir KYK'ya sorun. Eğer ara vermiş sayılıyorsanız işsizlik nedeniyle ertelem yaptırabilirsiniz. Maaşınız olmadığı müddetçe erteletebilirsiniz. Kredi ödemeniz başlamadan (yani ekimden önce) KYK'ya dilekçe vermeniz yeterli. 1'er yıllık ertelemeler yapılıyor. http://yurtkur.gsb.gov.tr/Duyuru/22400/borc-erteleme-duyurusu.aspx

A

Akademik Forum

Guest
Cevabınız için teşekkür ederim. Kyk aradım yetkiliyle görüştüm hala sistemde önlisans mezunu olarak gözüktügüm ve en son mezun olduğum diplomanın fotokopisinin dilekçeyle göndermemi istediler ancak erteletme kesin olmayabilirmiş değerlendirmeye alınıcakmış. Yardımınız için teşekkürler

Gamze

Administrator
Cevabınız için teşekkür ederim. Kyk aradım yetkiliyle görüştüm hala sistemde önlisans mezunu olarak gözüktügüm ve en son mezun olduğum diplomanın fotokopisinin dilekçeyle göndermemi istediler ancak erteletme kesin olmayabilirmiş değerlendirmeye alınıcakmış. Yardımınız için teşekkürler

Eğer eğitimden dolayı erteleme yapılmazsa işsizlik seçeneğini deneyin. Kolay gelsin.

M

misafir_melike9

Guest
arkadşaşlar öğrenime ara vermeden yüksek lisansa başladık. kredi aldık 15000 e imza attık diyelim. ara vermeden doktoraya başladık ve borç ertlelendi. ertelendikten sonra nasıl bir endeks uygulayacaklar. yani tahmini ne kadar ödeyeceğim?

TarIk1

Öğrenci
merhabalar. 2013te yüksek lisansa başladım ve kredi aldım. o zaman normal öğrenim süresi 2 yıldı. ancak şu anda 3 yıl. borç ödemesi 2017'de başlıyor. normal öğrenim süresini 2 yıl kabul ederek hesaplamışlar. şu anda 3. yılımdayım ve normal öğrenim sürem dolmadı. bu sene mezun olup doktoraya başlasam yahut farklı bir yüksek lisans programına girip önceki kaydımı sildirsem borcum ertelenir mi? çalışmıyorum.

aslan24

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba.Ben 2015 yazında mezun oldum.Ara dönemde yüksek lisansa başlıyacağım.Öğrenim kredisi borcumun ertelenme durumu olamaz mı? Birde tekrar öğrenim kredisi alma durumum olur mu borçların tamamını yüksek lisans bitiminden sonra ödemek kaydıyla? Saygılar...

Son düzenleme:

Sercan

Profesör
Arkadaşlar merhaba.Ben 2015 yazında mezun oldum.Ara dönemde yüksek lisansa başlıyacağım.Öğrenim kredisi borcumun ertelenme durumu olamaz mı? Birde tekrar öğrenim kredisi alma durumum olur mu borçların tamamını yüksek lisans bitiminden sonra ödemek kaydıyla? Saygılar...

Lisans mezuniyetinizden sonra belli bir süre içerisinde başvuru yapmanız gerekiyordu. O süreleri geçtiyseniz yapamazsınız. Yeni bir yapılandırma da gündemde değil. KYK sayfasını inceleyiniz.

gameh2333

Öğrenci
Merhaba, 2012 de lisansdan mezun oldum ve öğrenimim boyunca kyk kredisi aldım. Mezuniyetten bu zamana kadar ödüyordum en son 2bintl kalmıştı. Bu sene eylülde de yüksek lisansa basladim ve tekrar kyk kredisi alıyorum. Sorum şu: lisans da aldıgım kredinin akıbeti ne olur??

4

4141yl

Guest
Kyk geri ödeme

2015 lisans mezunuyum ara vermeden yüksek lisansa başladım normal ödemeler 2017 temmuz itibariyle basliyor .ben bunu e devlet üzerinden erteledigimde ekim ayında hepsini ödemiş olsam indirim alırmıyım bir de faiz tekrar eklenir mi