Marmara Üniversitesi Lisansüstü Başvuruda Yöksis

ibrahimkilic

Öğrenci
Arkadaşlar Marmara Üniversitesi'ne YL başvurusu yapacağım. Ancak öğrenim bilgileri YÖKSİS üzerinden alınıyor. Başvuru yaptığım sırada "Yöksis kaydınız bulunamadı." ibaresi karşıma çıkıyor. Ancak kendi üniversitemdeki öğrenci işlerinde YÖKSİS kaydımı görüntüleyebiliyoruz. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Arkadaşlar Marmara Üniversitesi'ne YL başvurusu yapacağım. Ancak öğrenim bilgileri YÖKSİS üzerinden alınıyor. Başvuru yaptığım sırada "Yöksis kaydınız bulunamadı." ibaresi karşıma çıkıyor. Ancak kendi üniversitemdeki öğrenci işlerinde YÖKSİS kaydımı görüntüleyebiliyoruz. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Hangi enstitüye başvuru yapacaksınız?

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
MERHABA;

ben bu okulun (fbe) (tüm) koşullarını (kılavuzunu) görüntüleyemiyorum. (http :404 hatası veriyor.). açabilen var mı?

teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
Şimdi kontrol ettim, mezun olduğunuz üniversiteden YÖK'e kaydınız bildirilmemiş. Ya e-devlet üzerinden siz talepte bulunacaksınız ya da mezun olduğunu fakültenin öğrenci işleri ile görüşeceksiniz sizi YÖKSİS'e kaydedecekler.

Hocam mezun olmadım. Son yarıyıldayım. Okulumda öğrenci işleri kaydımın olduğunu söylüyor. Marmara'yı aradığımda notumun gözükmediğini söylüyorlar. Ama kendi okulumda sistemde bana gösterdiler kaydım olduğunu. Marmara başvuru sistemi ise bilgileri e-devlet üzerinden çekmiyor.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam mezun olmadım. Son yarıyıldayım. Okulumda öğrenci işleri kaydımın olduğunu söylüyor. Marmara'yı aradığımda notumun gözükmediğini söylüyorlar. Ama kendi okulumda sistemde bana gösterdiler kaydım olduğunu. Marmara başvuru sistemi ise bilgileri e-devlet üzerinden çekmiyor.

ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

(31 Mayıs 2016)

Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) ile Entegrasyon Çalışması: Üniversite Eğitim Bilgilerinin YÖKSİS’ten Alınması

Türkiye’de faaliyet gösteren tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin, okuyan ve mezun olan öğrenci kayıtları üniversiteler tarafından elektronik ortamda Yükseköğretim Bilgi Sistemi’ne iletilmektedir. Yapılan çalışma ile üniversite eğitim bilgilerinin YÖKSİS üzerinden alınması sağlanmıştır.

Entegrasyon çalışmasının hayata geçirilmesiyle birlikte kapsam dahilinde olan tüm üniversitelerin eğitim bilgileri, sadece YÖKSİS üzerinden alınacaktır. YÖKSİS’te eğitim bilgisi olmayan veya bilgilerinde hata olan adayların kendi üniversitelerinin ilgili birimlerine başvurarak bu bilgilerinin ekletilmesini/düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir. Bu kapsamdaki eğitim bilgileri ile ilgili, ÖSYM Başvuru Merkezlerinde herhangi bir işlem yapılmayacaktır.

YÖKSİS ile entegrasyonu olmayan üniversite eğitim bilgileriyle (Yurt Dışı ve Askeri Yükseköğretim Kurumları) ilgili olarak, ÖSYM Başvuru Merkezlerinde belgeye dayalı işlem yapılmasına devam edilecektir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

şuan ben de aynı durumdayım.8.sömestr diploma projesi öğrencisiyim ve projemi verdim sonuç bekliyorum.kendi okulumda öğrenci işlerinde ki görevli gözümün önünde girdi ''okuyor'' şeklinde yöksiste bilgilerim var;ancak Marmara'nın sisteminde çıkmıyorum ne yapmam gerekir?

Arkadaşlar benim sorunum da şu: Geçen yıl Marmara Üni'ye başvuru yapmıştım ales puanım düşüktü bu yıl ales puanımı yükselttim fakat sistemden eskisini silmiyor. Başvuruda kullandığınız için silemezsiniz gibi bir uyarı veriyor. Şimdi ben başvurumu yapacağım ama değerlendirmede eski ales puanımı kullanabilirler diye tereddüt ettim ne yapmalıyım bilen var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar bizim üniversite mezun olmadan yöksis e not ortalaması giremeyeceğini söyledi.Marmara Üniversitesi de illa istiyor başka bir çözüm de sunmuyor. Başvurabileniniz var mı?

A

Akademik Forum

Guest
merhaba aynı sorunla ben de karşılaştım. çözebildiyseniz yardımcı olur musunuz?

A

Akademik Forum

Guest
Marmara Üniversitesi'ni kaç defa aradık bu sorunla ilgili.Ancak bir şey yapmadılar. Kendi üniversiteniz bu sorunu düzeltsin dediler

A

Akademik Forum

Guest
Aynı sorunu ben de yaşadım ve marmaranın destek biriminden şu cevabı aldım : "... bey, eğitim bilgilerinizin gelmeme sebebi Yök sayfasında versiyon güncellemesi yapmasıdır. Beklemenizi ve daha sonra tekrar denemenizi rica ederiz."

Bugün 4. gün ve hala başvuru yapamadık tabi orası ayrı !!

exchange03

Öğrenci
Marmara Üniversitesi'ni kaç defa aradık bu sorunla ilgili.Ancak bir şey yapmadılar. Kendi üniversiteniz bu sorunu düzeltsin dediler

hocam bende de aynı sorun var, doktora başvurusu yapacağım, ancak yüksek lisansdan henüz mezun olmadım. okulumu aradım mezun olmadan yöksise not girişi yapılmaz dediler, ama marmara illaki istiyor. Bu soruna çözüm bulan oldu mu

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar ben lisansımı bitirdim ve yüksek lisansa başvuracağım. Ancak başvuru sırasında üniversite bilgilerimi Yöksis'ten yükleyince lisansın yanında yüksek lisans diye bir sekme de geliyor. Yüksek lisansın yanında da aynı lisans ortalamam filan var. Bunu anlayamadım. Yardımcı olursanız çok makbule geçer.

ibrahimkilic

Öğrenci
Başvuru sayfasındaki destek birimine yazdığımda sistemde güncelleme yapıldığını söylediler. Daha sonra başvuru yapmayı denediğimde ise YÖKSİS bilgilerim ekrana geldi ve başvurumu yapabildim.

A

Akademik Forum

Guest
Açıköğretim notunu çekiyor :(

Arkadaşlar ben açıköğretimde de okuyorum bir yandan. Ve marmara yöksis'ten inatla açıköğretim bölümümün bilgilerini çekiyor. Ben normal öğrenim gördüğüm ve bu bahar mezun olduğum okulumun bilgileri çekilsin istiyorum doğal olarak. Bunun bir çözümü var mı?

uguryabar

Öğrenci
Lisans öğrenimim 30 haziranda bittiğinden(Staj dolayısıyla), sistemde diploma puanım gözükmüyor, üniversitemi aradığımdan diploma puanımı girebilmeleri için mezun olmam gerekiyormuş marmarayı aradım üniversitenin problemi bu, mezun olsanızda olmasanızda diploma puanı gerekli diyor, bu işten hiçbir iş anlamadım, sorunu çözen varsa bana yazabilir mi. :(

A

Akademik Forum

Guest
yöksis

uğur ben de aynı durumdaydım hatta YÖK'ü bile aradım. Fakat oradan söylenen de marmara üniversitesinden söylenenle aynı. yani evet bu iş için öğrenci işlerinin diploma notumuzu girmesi gerekiyor. başka yolu yok. fakat tek tek öğrenciyle uğraşmak istemediklerinden bütün okulun notlarını aynı anda girmek istiyorlar. bu da bize problem yaratıyor. yani gerçekten de öğrenci işlerinin problemi abi. girmek zorunda. çoğu üniversite bunu yapıyor. bazıları da yapmıyor. onlar da bize denk gelmiş.

A

Akademik Forum

Guest
uğur ben de aynı durumdaydım hatta YÖK'ü bile aradım. Fakat oradan söylenen de marmara üniversitesinden söylenenle aynı. yani evet bu iş için öğrenci işlerinin diploma notumuzu girmesi gerekiyor. başka yolu yok. fakat tek tek öğrenciyle uğraşmak istemediklerinden bütün okulun notlarını aynı anda girmek istiyorlar. bu da bize problem yaratıyor. yani gerçekten de öğrenci işlerinin problemi abi. girmek zorunda. çoğu üniversite bunu yapıyor. bazıları da yapmıyor. onlar da bize denk gelmiş.

Arkadaşlar sorunun tek çözümü YÖK, YÖK bilgi işlem dairesi başkanlığını aradım beni üniversitemin öğrenci işlerini telefona vermemi söyledi aradan 15-20 dakikalık bir zaman geçti ve sorunumu çözdüler, sanırım sistem yeni ve bazı üniversiteler bunu bilmiyor, bilmedikleri için diploma puanımızı veya GANO'muzu sisteme girmiyorlar, hiç öğrenci işleriyle uğraşmayın direkt YÖK'Ü arayın.