Memurluktan istifa edip Vakıf Üniversitesine geçiş yapılır mı?

gawfusl

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, özellikle vakıf üniversitelerinde görev yapan arkadaşların yardımlarına ve fikirlerine ihtiyacım var. Konuya girmeden önce kendi durumumu izah etmek isterim.
Doğduğum ancak büyümediğim orta büyüklükteki bir Anadolu şehirde memur olarak görev yapıyorum. Alanımla ilgili deneyime sahibim altı yıllık mesleki tecrübem var. Müdürlüğümüzde ve bağlı müdürlüklerde mevzuat eğitimi veriyorum bir nevi alanımda yetiştirdim kendimi diyebilirim. Maaş olarak ortalama 3 bin lira civarında bir gelirim var. Ancak yaptığım işin niteliği, işin içerisine siyaset, eş dost vs. bağlantıların girmesi nedeniyle işyerinde pek huzurlu olduğumu söyleyemem. Zimmetli bir iş yapıyorum ve sürekli işime müdahale edilen bir ortamdayım. Yani aklınızdan geçtiği gibi bir memurluk değil benimkisi hele ki aldığımız maaşa göre hiç çekilecek gibi değil. Yoğunum diyemem ama yapacağınız bir hata, geçirebileceğiniz bir teftiş saçlarınızı beyazlatıyor maalesef. Ayrıca alanımda kendimi geliştirebildiğim kadar geliştirdim ve artık geriye doğru gittiğimi hissediyorum.
Öncelikle Öğretim Görevlisi olmayı niye istiyorum ona geleyim. Akademik kariyer hedefliyorum, yüksek lisans mezunuyum ve şuan ki şartlarda burada doktora yapmam hem işim hem üniversite kontenjanları nedeniyle çok zor, çevre illerde de büyük üniversiteler yok ve yüksek lisans bile beni hayli zorlamışken doktorayı hayal edemiyorum.
Malumunuz vakıf üniversiteleri ilana çıkmakta, bende başvurumu yaptım sonuç açıklandı ve bilim sınavına girmeye hak kazandım. Bilim sınavına gireceğim bölümle yaptığım iş %50 - 60 ortak ve bilim sınavını kazanabileceğime inanıyorum. Tabi kısmet ve dayı meselesi ancak ben kazanmış gibi düşünüp hareket etmek istiyorum sizde kazandığımı varsayın. Bu arada devlet üniversitelerini denedim ancak bir türlü olmuyor!.
Üniversite adı vermeyeceğim ancak yeni bir üniversite, haliyle bölüm yeni açılacak, Yök’ten bu konuda izinler alındı resmi gazetede yayınlandı. Şehir büyükşehir ancak şuan ev sahibi olduğumdan orada da ev alabilecek durumdayım. Maaş konusunda devlet üniversitesi gibi olmayacağının farkındayım. Standartlarım belli onu kazanınca düşünürüz.
Benim merak ettiğim şunlar;
- Kazandık istifa et sözleşme imzalayacağız denildi, sözleşmeler yıllık mı oluyor en az üç yıllık sözleşme yapılması gibi bir durum söz konusu olabilir mi?
- Yazın ücret vermeyeceğiz,
- Bölüme öğrenci talebi yok bölümü kapatıyoruz yolunuz açık olsun,
- Yani iş garantisi iki dudak arasında mı?
Kamuda çalışan arkadaşlarım belki beni daha iyi anlarlar, dönüşü zor olabilir. Hepimiz ev geçindiriyoruz çoluğumuz çocuğumuz var ve düzen değiştiriyoruz. Açıkçası kamuda kal bir ömür geçir kafası yok bende özel sektörden başkaca teklif gelse değerlendirebilirim öyle bir yapım var.
Son olarak sizce risk almaya değer mi? Yoksa oturup kadere razı mı olalım. Teşekkürler.
 
Üst