Meslek Yüksek Okullarında Öğretim Görevlisi Olmak

Herkese iyi akşamlar,
Mesleğimle ilgili ustalık belgesi istenen bir ilana ön lisans diplomasıyla başvuru yaparsam reddedebiler mi?
ön lisans diploması ustalık belgesinden daha üstün olduğu için istesem de ustalık belgesi alamıyorum çünkü.

qrace07

Öğrenci
Herkese iyi akşamlar,
Mesleğimle ilgili ustalık belgesi istenen bir ilana ön lisans diplomasıyla başvuru yaparsam reddedebiler mi?
ön lisans diploması ustalık belgesinden daha üstün olduğu için istesem de ustalık belgesi alamıyorum çünkü.
Öğretim Görevlisi ilanlarına başvuru yapabilmeniz için (YÖK Tarafından Belirlenen Uzmanlık Alanları) en az "Lisans Mezunu" olmanız gerekmekte.

Diğer ilanlar için ise "Tezli Yükseklisans" şartı aranmakta.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

espanyol1901

Öğrenci
Merhaba,
12 yıllık devlet memuruyum ve 2013 tezsiz yüksek lisans mezunuyum.
Başvurmak istediğim Öğretim görevlisi ilanında tezli yüksek lisans yapmış olmak ibaresi mevcut.
Yök ün 2013 yılında almış olduğu kararda 2013 öncesi tezsiz yüksek lisans mezunları doktoraya başvuru yapabiliyor.
Bu sebeple ben bu ilana başvuru yapabilir miyim?

Lisans mezunuyum zaten.diger butun sartlar uyuyor bana.
Uzmanlık belgesi istemisler meslegimle alakali.fakat oyle bir belge yok yani.okulla konustum uzmanlik belgesi istemissiniz dedim ustalik belgesi mi acaba dedim evet dediler.
Meslegimde onlisans mezuniyetim oldugu icin bu ustalik belgesini alamiyorum ben.
Almak istedigim zaman elinizdeki onlisans diplomasi zaten ustaliktan daha degerli ustalik belgesi istenen her yerde kullanabilirsiniz diyorlar.
Fakat okulun bundan haberi yok elerler mi acaba onu sormak istemistim?
Elerlerse benim ne yapmam gerekli dava mi acmaliyim ?

Olgu

Öğrenci
Eğitim görevlisi olmak

İyi günler !Ben 2 yıllık inşaat bölümü mezumuyken üzerine ikinci üniversite açık öğretim fakültesi iktisat kamu yönetim bölümünü bitirdim. Alese girdim,.
Yabancı dilim yok . Öğretim görevlisi olmak tüm hayalim ,bunun için yapmam gerekenler neler hiçbir bilgim yok beni bilgilendirirseniz çok çok memnun olurum. İyi çalışmslar!🙂

Son düzenleme:

qrace07

Öğrenci
İyi günler !Ben 2 yıllık inşaat bölümü mezumuyken üzerine ikinci üniversite açık öğretim fakültesi iktisat kamu yönetim bölümünü bitirdim. Alese girdim,.
Yabancı dilim yok . Öğretim görevlisi olmak tüm hayalim ,bunun için yapmam gerekenler neler hiçbir bilgim yok beni bilgilendirirseniz çok çok memnun olurum. İyi çalışmslar![emoji846]
Merhabalar, bölümler arası pek bilgim olduğunu söyleyemem ama halihazırda Öğretim Görevlisi olabilmek için "Tezli Yükseklisans Mezunu" olmanız gerekiyor.

2 yıllık İnşaat Bölümünü DGS ile ( 4 yıllık tamamlayabileceğiniz herhangi bir program varsa o da olur, ben inşaat mühendisliği üzerinden örnek vericem) İnşaat Mühendisliği ile tamamlayıp daha sonra İnşaat Mühendisliği alanında Tezli Yükseklisans yaparsanız, çıkabilecek ilanlara başvuru yapabilirsiniz. Kaldı ki ilanlarda ekstradan Lisans Mezuniyeti sonrası en az 2 yıl deneyim de isterlerse vay sizin halinize diyebilirim. Baya uzun bir süreç sizi bekliyor denilebilir.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

mek29

Öğrenci
Yabancı dilim yok . Öğretim görevlisi olmak tüm hayalim ,bunun için yapmam gerekenler neler hiçbir bilgim yok beni bilgilendirirseniz çok çok memnun olurum. İyi çalışmslar!🙂

Öncelikle hangi bölümden lisans mezunu olduğunuzu anlayamadım ama yine de yol göstermek adına bilgi verebilirim. Lisans mezuniyetiniz hangi alanda ise o alanda yüksek lisans yapmanız gerekiyor. Akademide bölüm devamlılığı önemli, farklı bölümler üzerine yüksek lisans yaparsanız kadro şansınız azalır. Yüksek lisans yaparken aynı zaman da araştırma görevlisi olabilirsiniz. Bunun için Ales ve dil puanları gerekli. benim dilim yok, puan alamıyorum derseniz eğer, Yüksek lisans mezuniyeti sonrası meslek yüksekokullarında öğretim görevlisi olabilirsiniz.

gianfranco

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, öğretim görevlisi giriş sınavında kendi bitirdiğimiz alanla mı yoksa başvurduğumuz bölümün alanıyla mı alakalı daha ağırlıklı bir sınava tabi tutuluyoruz. Tecrübeleri arkadaşlar cevaplayabilirse çok memnun olurum, teşekkürler.

mek29

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, öğretim görevlisi giriş sınavında kendi bitirdiğimiz alanla mı yoksa başvurduğumuz bölümün alanıyla mı alakalı daha ağırlıklı bir sınava tabi tutuluyoruz. Tecrübeleri arkadaşlar cevaplayabilirse çok memnun olurum, teşekkürler.

Bugüne kadar girdiğim sınavlarda başvurduğum bölümle alakalı sorular geldi.

nichts

Öğrenci
Meslek Yüksekokullarına öğretim görevlisi olarak kabul edilebilmek için yüksek lisansı tamamlamış olmak veya en az iki yıl mesleki tecrübe gerekiyordu. Yakın zamanda başvurduğum bir kadroya yüksek lisansı tamamlamamış olduğum gerekçesiyle kabul edilmedim. (Geçmişte 4 sene Araştırma Görevlisi olarak çalıştım). Telefonla sorduğumda aralık ayında değişti dediler. En az iki yıl mesleki tecrübe olması yüksek lisans zorunluluğunu etkilemiyor artık dendi. Resmî Gazetede ve çeşitli internet sitelerinde araştırmama rağmen bu konuda resmî bir açıklamaya rastlayamadım. Bilgisi olan arkadaşlardan, paylaşmalarını rica ediyorum.

Sekoloji

Öğrenci
Meslek Yüksekokullarına öğretim görevlisi olarak kabul edilebilmek için yüksek lisansı tamamlamış olmak veya en az iki yıl mesleki tecrübe gerekiyordu. Yakın zamanda başvurduğum bir kadroya yüksek lisansı tamamlamamış olduğum gerekçesiyle kabul edilmedim. (Geçmişte 4 sene Araştırma Görevlisi olarak çalıştım). Telefonla sorduğumda aralık ayında değişti dediler. En az iki yıl mesleki tecrübe olması yüksek lisans zorunluluğunu etkilemiyor artık dendi. Resmî Gazetede ve çeşitli internet sitelerinde araştırmama rağmen bu konuda resmî bir açıklamaya rastlayamadım. Bilgisi olan arkadaşlardan, paylaşmalarını rica ediyorum.

Özel şartlar

MADDE 7 (3) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak şartı aranır.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/11/20181109-3.htm

nichts

Öğrenci
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Dalgınlıktan bu maddenin dördüncü kısmını yanlış anlamışım. Şimdi farkettim hatamı. İyi çalışmalar dilerim.

famouss

Öğrenci
Arkadaşlar acil cevaplarsanız çok sevinirim. Öğretim Görevlisi alımında Yök'ün "Adayın lisans mezuniyet alanı hangi alanda ise o alandaki ALES puan türünü yada kadronun ilan edildiği bölüm/program hangi alandan öğrenci alıyorsa o alandaki ALES puan türünü tercihlerine göre kullanabilmeleri," hangi anlama geliyor?

Sözel puan ile başvurduğum ve özel şartlar bölümünde "…Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümlerinden mezun olmak…" olan çocuk gelişimi bölümü E.A puanı yeterli olmadığı için... diyerek başvurumu kabul etmedi.

Nasıl bir yol izlemek lazım?

parafiskalite

Yardımcı Editör
Arkadaşlar acil cevaplarsanız çok sevinirim. Öğretim Görevlisi alımında Yök'ün "Adayın lisans mezuniyet alanı hangi alanda ise o alandaki ALES puan türünü yada kadronun ilan edildiği bölüm/program hangi alandan öğrenci alıyorsa o alandaki ALES puan türünü tercihlerine göre kullanabilmeleri," hangi anlama geliyor?

Sözel puan ile başvurduğum ve özel şartlar bölümünde "…Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümlerinden mezun olmak…" olan çocuk gelişimi bölümü E.A puanı yeterli olmadığı için... diyerek başvurumu kabul etmedi.

Nasıl bir yol izlemek lazım?

Bahsettıgınız sart unıversıte sınav sıstemı degıstıkten sonra gecerlılıgını yıtırdı. Yalnızca mezun oldugunuz alanın puan turunu kullanacaksınız.

famouss

Öğrenci
Bende öyle düşünerek başvuru yaptım. Mezun olduğum bölüm gereği Ales Söz puan türünü kullandım fakat EA puanı 70'in altında diye değerlendirmeye alınmadı..

Onurlu

Öğrenci
Merhaba,
12 yıllık devlet memuruyum ve 2013 tezsiz yüksek lisans mezunuyum.
Başvurmak istediğim Öğretim görevlisi ilanında tezli yüksek lisans yapmış olmak ibaresi mevcut.
Yök ün 2013 yılında almış olduğu kararda 2013 öncesi tezsiz yüksek lisans mezunları doktoraya başvuru yapabiliyor.
Bu sebeple ben bu ilana başvuru yapabilir miyim?

Arkadaşlar yukarıda bahsedilen konu ile ilgili görüşü olan yok mu?

İşin özü şu. 4. madde de belirtilen tezli yüksek lisans mezunu olma şartı, hali hazırda doktora eğitimine devam eden tezsiz yüksek lisans mezunlarını bağlıyor mu?

Neticesinde şuan doktora yapmak için de tezli yüksek lisans şartı var fakat geçmişte yoktu, Doktora tezli yüksek lisans eğitiminin üstünde olduğu için bu madde Doktora eğitimine devam edenleri anlamsızca engellemiyor mu?