Bir öğretim görevlisi ilanında yüksek lisans mezunu ve lisans sonrası alanında tecrübe isteniyorsa yapılmış olan yüksek lisans tecrübeden sayılır mı ?
Hayır sayılmaz. Artık "Yüksek lisans" "ve" bağlacıyla bağlanıyor ilanlar.
Bir öğretim görevlisi ilanında yüksek lisans mezunu ve lisans sonrası alanında tecrübe isteniyorsa yapılmış olan yüksek lisans tecrübeden sayılır mı ?
Öğretim Görevlisi ilanlarına başvuru yapabilmeniz için (YÖK Tarafından Belirlenen Uzmanlık Alanları) en az "Lisans Mezunu" olmanız gerekmekte.Herkese iyi akşamlar,
Mesleğimle ilgili ustalık belgesi istenen bir ilana ön lisans diplomasıyla başvuru yaparsam reddedebiler mi?
ön lisans diploması ustalık belgesinden daha üstün olduğu için istesem de ustalık belgesi alamıyorum çünkü.
Merhabalar, bölümler arası pek bilgim olduğunu söyleyemem ama halihazırda Öğretim Görevlisi olabilmek için "Tezli Yükseklisans Mezunu" olmanız gerekiyor.İyi günler !Ben 2 yıllık inşaat bölümü mezumuyken üzerine ikinci üniversite açık öğretim fakültesi iktisat kamu yönetim bölümünü bitirdim. Alese girdim,.
Yabancı dilim yok . Öğretim görevlisi olmak tüm hayalim ,bunun için yapmam gerekenler neler hiçbir bilgim yok beni bilgilendirirseniz çok çok memnun olurum. İyi çalışmslar![emoji846]
İyi günler !Ben 2 yıllık inşaat bölümü mezumuyken üzerine ikinci üniversite açık öğretim fakültesi iktisat kamu yönetim bölümünü bitirdim. Alese girdim,.
Yabancı dilim yok . Öğretim görevlisi olmak tüm hayalim ,bunun için yapmam gerekenler neler hiçbir bilgim yok beni bilgilendirirseniz çok çok memnun olurum. İyi çalışmslar!
Merhaba arkadaşlar, öğretim görevlisi giriş sınavında kendi bitirdiğimiz alanla mı yoksa başvurduğumuz bölümün alanıyla mı alakalı daha ağırlıklı bir sınava tabi tutuluyoruz. Tecrübeleri arkadaşlar cevaplayabilirse çok memnun olurum, teşekkürler.
Meslek Yüksekokullarına öğretim görevlisi olarak kabul edilebilmek için yüksek lisansı tamamlamış olmak veya en az iki yıl mesleki tecrübe gerekiyordu. Yakın zamanda başvurduğum bir kadroya yüksek lisansı tamamlamamış olduğum gerekçesiyle kabul edilmedim. (Geçmişte 4 sene Araştırma Görevlisi olarak çalıştım). Telefonla sorduğumda aralık ayında değişti dediler. En az iki yıl mesleki tecrübe olması yüksek lisans zorunluluğunu etkilemiyor artık dendi. Resmî Gazetede ve çeşitli internet sitelerinde araştırmama rağmen bu konuda resmî bir açıklamaya rastlayamadım. Bilgisi olan arkadaşlardan, paylaşmalarını rica ediyorum.
Bugüne kadar girdiğim sınavlarda başvurduğum bölümle alakalı sorular geldi.
Arkadaşlar acil cevaplarsanız çok sevinirim. Öğretim Görevlisi alımında Yök'ün "Adayın lisans mezuniyet alanı hangi alanda ise o alandaki ALES puan türünü yada kadronun ilan edildiği bölüm/program hangi alandan öğrenci alıyorsa o alandaki ALES puan türünü tercihlerine göre kullanabilmeleri," hangi anlama geliyor?
Sözel puan ile başvurduğum ve özel şartlar bölümünde " Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümlerinden mezun olmak " olan çocuk gelişimi bölümü E.A puanı yeterli olmadığı için... diyerek başvurumu kabul etmedi.
Nasıl bir yol izlemek lazım?
Merhaba,
12 yıllık devlet memuruyum ve 2013 tezsiz yüksek lisans mezunuyum.
Başvurmak istediğim Öğretim görevlisi ilanında tezli yüksek lisans yapmış olmak ibaresi mevcut.
Yök ün 2013 yılında almış olduğu kararda 2013 öncesi tezsiz yüksek lisans mezunları doktoraya başvuru yapabiliyor.
Bu sebeple ben bu ilana başvuru yapabilir miyim?