Mülakat ve Mesleki Değerlendirme Sınavlarında Neler Sorulur?

miss.esra

Doçent
arkadaşlar eğitim yönetimi ve denetim / eğitim programları ve öğretim programları bölümlerine yuksek lisans başvurusunda bulunacağım mülakatlarda ve mesleki değerlendirme sınavlarında neler soruluyor?

- - - Güncellendi - - -

internette aradım ama birşey bulamadım. ek olarak bunlara hazırlanırken hangi kaynaklardan çalışmalım?

ran

Doçent
2 hoca genel bilgi soruyor, 3. hoca biraz detay soruyor. Cevap veriyorsun. 4. hoca çalışmak istediğin alanı soruyor. Cevap verince onunla ilgili detay soruyor. Cevap veriyorsun, biraz daha detay soruyor. Doğal olarak "o kadar bilgim yok" diyorsun. "Hmmm" diyor suratını buruşturarak... Diğer 3 hoca içerisinden çekinmeyen "hocam o kadar detayı bilmemesi normal, neticede lisans öğrencisi" diyor. 4. hoca "neyse tamam dışarıda bekleyebilirsin" diyor. Az giren varsa sonuçları duyurup çalışacağın hocayı söylüyorlar. Aklında bir isim varsa sen gidip konuşuyorsun.

Sözün özü; çok genel de sorulabilir, çok detay da... Tamamen hocaya ve o anki psikolojisine bağlı.

miss.esra

Doçent
alibamülakat soruları galıba cevabın..biraz daha detay istiyorum yani eğitim bilimlerine giriş bilgileri mi nedir yani sordukları şey bilim sınavında?

- - - Güncellendi - - -

galiba mülakat soruları verdiğin cvp* klayve kafayı yedi pardon:S

ran

Doçent
Sizin konulara aşina olmadığım için eğitim bilimleri olarak değil de genel konuşmuştum. Mühendislikte böyle sorular geliyor, gelmişti. Eğitimci arkadaşlar nokta atışı yapacaktır. :)

ahmetgazi

Öğrenci
2011 de bana sorulan sorular: (yazılı sınav)1- Eğitimde metofor nedir ve örnekleriyle açıklayınız? 2- X,Y ve Z kuramlarını açıklayınız... ama bir diğer üniversitede (sözlü) sadece eğitim yönetimi nedir ve niye yüksek lisans diye bir iki soru sorulmuştu. Her üniversite çok farklı hocalar nasıl isterse öyle soruyarlar. Nasip yani rahat da çıkar çok zor da:)

miss.esra

Doçent
2011 de bana sorulan sorular: (yazılı sınav)1- Eğitimde metofor nedir ve örnekleriyle açıklayınız? 2- X,Y ve Z kuramlarını açıklayınız... ama bir diğer üniversitede (sözlü) sadece eğitim yönetimi nedir ve niye yüksek lisans diye bir iki soru sorulmuştu. Her üniversite çok farklı hocalar nasıl isterse öyle soruyarlar. Nasip yani rahat da çıkar çok zor da:)
cevapladıgın için tsk ederm ben kazandım yuksek lısansı ama eğitim bilimlerini değil iyi ki de eğitim olmamış :p

A

Akademik Forum

Guest
mesleki bilgi sınavı

Merhaba ben makine mühendisliğinden yüksek lisansa başvuracağım bilim sınavı diye birşey varmış bu sınav hakkında bilgisi olan varmı?v

A

Akademik Forum

Guest
resim öğretmenliğinden mesleki değerlendirme ve mülakat sınavına gireceğim tezli yüksek lisans için ne tarz sorular gelebilir bu konuyla alakalı bilgisi olan var mı? Varsa yardımcı olabilir misiniz ???

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar bende pdr bölümünden başvurdum ilk defa yüksek lisans başvurusunda bulunuyorum ve hiç tecrüben yok neye çalışacağımı da bilmiyorum çok kapsamlı yardımcı olursanız sevinirim?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar hemşirelik için mesleki bilgi değerlendirme ve bilim Sınavı'nda neler sorulabılır tecrübe etmiş biri varsa yardımcı olabılırsın mi

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar tarih bölümleri genelde ne tür sınavlar yapar bigisi olan varmı

korozifortam

Araştırma Görevlisi
Aslında bu gerçekten güzel bir soru :)
Ben daha çok YLSY mülakatlarında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü mezunlarına ne soruyorlar daha önce giren var mıdır merak ediyorum :)

A

Akademik Forum

Guest
mesleki değerlendirme sınavı

mesleki degerlendırme sınavına gırıcem ve hıc bı bılgım yok okul oncesı ya da egıtım yonetımı ve denetımını secıcem ıkısıde aynı gun aynı saat bu sınavlarda ne soruluyor bılıyor musunuz

sanane1903

Öğrenci
İstanbul Üniversitesi Pazarlama mülakatına girdim cuma günü. Lisans mezuniyetinden itibaren anlatmaya başla dediler 3 dakika sürdü. Yazı tura gibi mülakat en azından istanbul için böyle.

yahyayasar

Öğrenci
arkadaşlar ben marmara türkiyata başvurdum. mülakat tarihi ve saatiyle, mesleki bilgi değerlendirme sınavı ve tarihi aynı. her ikisi de 20 haziran saat 09.00'da. hangisine girmem gerekiyor?

bir diğer sorum ise saç sakal mülakatta sıkıntı yaratır mı? bir hocam kesmemi söyledi lakin kıyamıyorum..

finduilas

Profesör
arkadaşlar ben marmara türkiyata başvurdum. mülakat tarihi ve saatiyle, mesleki bilgi değerlendirme sınavı ve tarihi aynı. her ikisi de 20 haziran saat 09.00'da. hangisine girmem gerekiyor?

bir diğer sorum ise saç sakal mülakatta sıkıntı yaratır mı? bir hocam kesmemi söyledi lakin kıyamıyorum..
Sinava gireceksiniz, sinavdan sonra mulakata girecekler belli olacak.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

A

Akademik Forum

Guest
Marmara Pazarlama

Yahya kardeşim, 13.07 tarihinde de Marmara Pazarlama için değerlendirme sınavına gireceğim. Neler soruyorlar sınavda veya mülakatta. Biraz bilgi verebilirsen sevinirim. Senin içinde hayırlı olsun. Teşekkürler