Mülakat ve Mesleki Değerlendirme Sınavlarında Neler Sorulur?

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisans

Merhaba, bende 13.07 de İnsan kaynakları yönetiminden sınava ve mülakata gireceğim. Bölüm hocalarından birine maille ulaşıp sorabilirsin çok yardımcı oluyorlar. Ben 2 tane hocaya yazdım ikiside geri dönüş yaptı ve ayrıntılı olarak konu başlıklarına kadar söylediler bana. Sabahtan önce bilim sınavı olacak ardından okul ortalaman ve bilim sınavının ortalaması alınacak bunun sonucunda mülakata katılmak hakkı kazananları aynı gün mülakata alacaklar. Mülakata kontenjan sayısının 2 katı kişi alınacakmış. Sınavın test olcağını söylediler aşırı talep olduğu için. Pazarlama içinde öyle olabilir çünkü iibf de genelde yoğun talep oluyor bölümlere. Ayrıca insan kaynaklarıyla ilgili güncel haberleri takip etmemi söyledi onlardan da soru gelicek dedi. Sende aynı şekilde pazarlama alanındaki güncel haberlere bakabilirsin bunların dışında amacın neden bu alanda yüksek lisans yapmak istediğin tarzda sorularda olucakmış. Başarıları dilerim şimdiden

X

xxyt

Guest
Merhaba, bugun okul öncesi ögretmenliği yl için hacettepe üniversitesindeydim. Önce 3 ayrı kağıt dağıttılar, her kağıtta ayrı bir soru vardı. 2 saat süremiz vardı. Ögleden sonra ise mülakata alındık. 3 farklı hocada cevap kağıtlari vardı. Misal a sorusu bir hocada b sorusu bir hocada idi. Kendimi tanitmami istediler. Biri cevap kağıdına bakarak verdiğim cevabı açıklamamı istedi ardından alan ile ilgili bir soru sordu. Bir diğer hoca neden yl yapmak istediğimi açıklamamı istedi. Diğer hoca ise akademik olarak kendimi geliştirmek için neler yaptığımı, ne tür kongrelere katıldığımı sordu. Bu kadardı. ^^

A

Akademik Forum

Guest
Yardım

Merhaba, bende 13.07 de İnsan kaynakları yönetiminden sınava ve mülakata gireceğim. Bölüm hocalarından birine maille ulaşıp sorabilirsin çok yardımcı oluyorlar. Ben 2 tane hocaya yazdım ikiside geri dönüş yaptı ve ayrıntılı olarak konu başlıklarına kadar söylediler bana. Sabahtan önce bilim sınavı olacak ardından okul ortalaman ve bilim sınavının ortalaması alınacak bunun sonucunda mülakata katılmak hakkı kazananları aynı gün mülakata alacaklar. Mülakata kontenjan sayısının 2 katı kişi alınacakmış. Sınavın test olcağını söylediler aşırı talep olduğu için. Pazarlama içinde öyle olabilir çünkü iibf de genelde yoğun talep oluyor bölümlere. Ayrıca insan kaynaklarıyla ilgili güncel haberleri takip etmemi söyledi onlardan da soru gelicek dedi. Sende aynı şekilde pazarlama alanındaki güncel haberlere bakabilirsin bunların dışında amacın neden bu alanda yüksek lisans yapmak istediğin tarzda sorularda olucakmış. Başarıları dilerim şimdiden

acaba hocaların mail adreslerini nasıl buldunuz sitede yer almıyor

arzukesebir

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba
Kimya ve kimyasal işleme teknolojileri bölümüne başvuru yaptım bilim sınavında neler soruluyor bilgisi olan var mı? Var ise yardımcı olabilir mi??????????

kapgan_kagan

Öğrenci
Alanınla ilgili,ne kadar bilgi sahibisin bunu görmek için sorular sorulur.
Ancak bu sorular lisans öğrencilerinin hepsinin verebileceği sorulardan ziyade,daha çok bilimsel olarak sentez yapabilip,yapamadığını gösterecek sorular olur.
Örneğin; Türk Dili alanında şahsıma şu sorular sorulmuştu:

1) Karahanlı Türkçesi ile Çağatay Türkçesini mukayese et.
2) Türk dili ile ilgili yapılmış,İngilizce yayınlardan beşini say.

Bu tür teorik bilgilerin yanında bir de;alana ilginizi ölçebilecek,subjektik sorular sorulur:
Örneğin ; 1) Neden bu alanda YL yapmak istiyorsun ?
2) Eğer seni alırsak,hangi alanda çalışırsın? Neler yapmayı planlıyorsun?
3) Bugüne kadar alanınla ilgili,ne gibi faaliyetlerde,çalışmalarda bulundun?
----
Umarım yardımcı olabilmişimdir.Şimdiden başarılar dilerim. :stung:

A

Akademik Forum

Guest

Kardeşim merhaba bende insan kaynakları yönetiminden sınava gireceğim, mümkünse konuları vs paylaşır mısın, çok sevinirim. Cevaplarsan mail adresimi veriyim.