Mülakatsız Yüksek Lisans Öğrencisi Alan Üniversiteler

mynet

Doçent
Ben büyük ihtimalle haziran ayında açıköğretim çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri mezunu olacağım. Yüksek lisans yapmayı düşünüyorum, ancak çoğu üniversitede mülakat olduğu için dezavantajlı olduğumun farkındayım. Bu nedenle mülakat yapmayan veya yapsa da katkısı az olan programları arıyorum.

O zaman tekrar güncelleyeyim listeyi:

1- Osmangazi üniversitesi
2- Atatürk üniversitesi
3- Ondokuzmayıs üniversitesi
4- Sakarya üniversitesi
5- Adıyaman üniversitesi

Bu bilgiler dışında mülakat yapmadığını bildiğiniz programlar, enstitüler veya üniversiteler var mı?[/B]

Not : Çalışma Ekonomisi alanına fazla takılmayın, asıl hedefim alan dışı programlara başvurabilmek.

Moderatör tarafında düzenlendi:

La1end

Öğrenci
63 üds idarelik bir not değil çok iyi bir not (çoğu bölümün yüksek lisans başvurusu için). Umarım güzel bir bölüme yerleşirsin.

mynet

Doçent
63 üds idarelik bir not değil çok iyi bir not (çoğu bölümün yüksek lisans başvurusu için). Umarım güzel bir bölüme yerleşirsin.

İyi dileklerin için teşekkür ederim. :)

Yalnız İnönü'nün sitesinden hiç bir şey bulamadım, sanırım arşivleri iyi değil. :D

Siteyi sık sık takip etmeye çalışacağım. :)

Yalnız biraz uzak şu anki durumumda, ben birtakım nedenlerden dolayı İstanbul'a bağlıyım, daha yakın yerlere öncelik veriyorum ister istemez.

Fen bilimleri veya sağlık alanında ve mülakatsız bir yer bulabilirsem çok sevineceğim ama çok çok zor, alan dışı zaten tabu gibi bir şey, lisans ile sınırlandırılmaya çalışılıyor öğrenciler, mülakatsız da 2-3 yerde var işte. :)

Neyse umarım bir program alır beni. :)

Puanlarıma güveniyorum ama mülakat başarıma hiç güvenmiyorum. Üniversitelerin de mülakat gibi subjektif olayları bırakıp bilimselliğe kaymasını istiyorum.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Kayseri, Erciyes Üniversitesi önceki yıllarda mülakatsız alıyordu. Bu sene daha yayınlanmadı.

mynet

Doçent
http://iys.inonu.edu.tr/index.php?web=besyo&mw=894&dil=tr

Sayfanın sol orta kısmında yüksek lisans basvuru koşulları yazıyor. O linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Çok ilginç bir yerden bulmuşsun. :D

Ama bu geneli yansıtmayabilir, Beden Eğitimi ve Spor anabilim dalları farklı alımlar yapabiliyor. :)

Bir de %20 mesleki değerlendirme sınavı varmış, o da pek hoş değil. :D

Sağol ama yine de. :)

Kayseri, Erciyes Üniversitesi önceki yıllarda mülakatsız alıyordu. Bu sene daha yayınlanmadı.

Bilgi için çok sağol, umarım düzen değişmemiştir. :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

mynet

Doçent
Geçmiş yıllardan deneyimim, Sakarya Sosyal bilimler enstitüsü ile İnönü Sosyal Bilimler Enstitüsü mülakatsız almıştı...

Sakarya Sosyal Bilimler mülakatlı alıyor artık, araştırmıştım. :D Sakarya Eğitim Enstitüsü mülakatsız sadece.

Diğeri dediğin gibi olabilir, ikinci kez İnönü'yü duyuyorum.

Bilgi için,sağol. :)

Başka bilenler varsa onlar da yazsın, çoğu kişi merak ediyordur bence bu konuyu, bilgilerimiz birleşirse güzel bir kaynak olur burası. :)

merzer

Doçent
Mülakat varsa ve şartlar arasında mülakatdan en az 50-60-70 almak gibi bir şart varsa kesin torpil var yaklaşmamak gerek :)
Ama mülakat var kardeşim diyorsa torpil olabilir ama gene de başvurulabilir demek.
Mülakat yok deniyor ancak puanlar açıklanmıyorsa var bu işte bir bityeniği demek
Mülakatta yok sonrasında programlara girebilenler açıklanıyorsa helal olsun demek ve başvurmak gerek bu üniversiteye...

:)

turabe

Doçent
Mülakat varsa ve şartlar arasında mülakatdan en az 50-60-70 almak gibi bir şart varsa kesin torpil var yaklaşmamak gerek :)
Ama mülakat var kardeşim diyorsa torpil olabilir ama gene de başvurulabilir demek.
Mülakat yok deniyor ancak puanlar açıklanmıyorsa var bu işte bir bityeniği demek
Mülakatta yok sonrasında programlara girebilenler açıklanıyorsa helal olsun demek ve başvurmak gerek bu üniversiteye...

:)

:applause: