MYO Başvurularında Yüksek Lisans 2 Yıl Tecrübeye Denk mi Değil mi?

Sercan

Profesör
Nazmi hocam size bir sorum olacak, ben yüksek lisans öğrencisiyim henüz tezimi biteremedim şu an 5.yarıyıldayım 3.senem yani. Sorum şu yüksek lisansı bitirmemiş olsam da iş tecrübesi olarak kabul edilir mi? Ben şu an 2 yıl iş tecrübesine sahip oluyormuyum? Belgelendirmeyi ben öğrenci belgem ile mi yapmam gerekiyor? şimdiden teşekkürler..

Mezun olmak şarttır hocam. Okurken o şartı sağlamıyorsunuz malesef.

A

Akademik Forum

Guest
myo da yl iki yıl tecrübeye denk ama iki yıl tecrübe yl denk değil bunu bizzat başvurup elenerek yaşadım

myo da öncelik yl oluyor ilanlarda yl ağırlıklı çıkıyor

Merhaba,

MYO ögretim görevlisi kadrosuna basvuracağım, 2 yıl tecrubem var yuksek lisans sartına denk midir? bu ilana basvuru yapabilir miyim? yardımcı olursanız cok sevinirim bu denkliği yeni öğrendim basvuru süresi yakında doluyor:(

su yeşili

Öğrenci
Merhaba,

MYO ögretim görevlisi kadrosuna basvuracağım, 2 yıl tecrubem var yuksek lisans sartına denk midir? bu ilana basvuru yapabilir miyim? yardımcı olursanız cok sevinirim bu denkliği yeni öğrendim basvuru süresi yakında doluyor:(

hocam başvuracağınız ilanın ünvan şartlarına bir daha göz atmanızı öneririm. muhtemelen bununla ilgili bir açıklama mevcuttur. genelde yl mezunu veya alanında en az 5 yıl tecrübe şeklinde belirtiliyor çünkü.

sallapati

Öğrenci
Arkadaşlar benim MYO ile ilgili başka bir sorum olacaktı. Dil şartı koyulabilir mi myo öğretim görevlisi alırken? Yani normalde aranmaz biliyorum fakat ayırıcı bir madde olması açısından tercih edebilirler mi ilana çıkarken? Üniversitenin böyle bir hakkı var mı?

Son düzenleme:

fooder

Öğrenci
hocam ben yökün yönetmeligini okudum ve kafama takılan bir durum var. biliyorsunuz universitelerde meslek yuksek okulu ve fakultelerden farkli olarak yuksekokullar var. bu yuksekokullara ar.gor yada ogretim gorevlisi olmak icin ilk basta fakultelerdeki gibi %60 ales %40 dil ile mi oluyor yoksa %70 ales %30 diploma notuyla mi bu ilanlar icinde 10 yıl şarti var mi

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,

Yl iki yıl tecrübeye denktir fakat iki yıl tecrübe yl den değildir. Bizzat kendim tecrübe ettim. yl mezunu olmak şartlı bir ilana iki yıl tecrübem ile başvurdum fakat elendim.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,

Basvuracağım okulu arayıp konuyu danıstım, 2 yıl tecrube üniversitenizde yl için geçerli mi diye. tabiki gecerli ayrıca sadece bizim üniversitemizde değil her üniversite de gecerli cevabını aldım. bilginize:)

- - - Güncellendi - - -

Yanlis bilgi vermisler on degerlendirmede elenirsiniz

SualkaR

Öğrenci
Merhabalar , ben şu tecrübe şartı konusunda bir kaç şey merak ediyorum.

1- tecrübe lisans mezuniyetinden farklı olabilir mi ?
Mesela edebiyat mezunu olup, kamu da en az 2 yıl tecrübe diyebilir mi ? Ya da coğrafya mezunu olup en az 5 yıl medya sektöründe çalışmak diyebilir mi ?

2- lisans mezuniyetinden farklı alanda yükseklisans yapanlar var. Bu durumda bu Yükseklisans kabul edilir mi? Ya da tecrübe yerine geçer mi ?

Ç

Çok Anadal

Guest
bir üniversitenin myo ilanında 2 yıl değilde 4 yıl tecrübe şartı arıyor. yüksek lisans yaparak bu 4 yıl şartını sağlamış oluyor muyuz?

didierdrogba

Öğrenci
iyi günler nazmi hocam size bir sorum olacak cevaplarsanız çok memnun olurum. 2011 lisans mezunuyum aynı zamanda ikinci lisansı bitirdim bu yıl sigorta girişim 25.09.2014 ücretli öğretmenlik yaparken sigorta girişi yapıldı fakat yaklaşık 1 ay sigorta yatırıldı sadece sorum şu;

MYO öğretim görevlisi kadroları için istenen en az iki yıl tecrübe şartını sağlayabilmem için sigortamı kendim yatırabilir miyim?
Öyle bir şansım varsa bu iki yıl şartı kesin olarak sağlamış olur muyum? yoksa üniversite geri çevirebilir mi?

mtz

Öğrenci
'' Ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübeli olmak.''