MYO ya da Fakültede Öğretim Görevlisi Olmak, Farklar nelerdir? Hangisini Tercih Etmeliyim?

aliercan

Öğrenci
Arkadaşlar iki seçenek var birisi daha büyük bir şehirde memleketimde ve daha köklü bir üniversitede myo diğeri ise daha küçük bir şehirde memleketime yakın bir şehirde 4 yıllık fakülte sizce hangisini tercih etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim. Statü, prestij, yükselme, yurtdışı imkanı vs açısından

gandalf_90

Öğrenci
Fakülte tabiki. MYO da çok dışarı açılamazsınız, MYO da kalırsınız müdürünüz ile de alakalı tabiki. Fakültenin de zorlukları vardır tabiki dersler açısından. Yurtdışından kastınız akademik araştırma için ise o sizin yaptığınız çalışma ile alakalı. Ama diğer saydığınız kriterler açısından (statü prestij yükselme ) fakülte. Ama siz bana sorsanız hangisini seçersiniz diye MYO seçerdim :)

ozzy06

Öğrenci
Arkadaşlar hali hazırda bu konu açılmışken bir sorum olacaktı, Ben de MYO ya başvurmak istiyorum adana 'da yüksek lisans yapıyorum MYO'ların çok fazla araştırma görevlisi hatta hiç almadığını duymuştum. Bir hocam öğretim görevlisi aldığını söylemişti. MYO ya nasıl girebiliriz başvuruları nerden takip edebiliriz? Tavsiye ve cevaplarınızı bekliyorum..

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
MYO'da öğretim görevliliği yapmış biri olarak KESİNLİKLE fakülte.. nerde olursa olsun farketmez. MYO'da bir prestij vs. söz konusu değil. Kendinizi geliştirebilmeniz de neredeyse imkansız imkanlar kısıtlı, bilimden pek söz edilemez lise gibi dersi ver geç..

Arkadaşlar hali hazırda bu konu açılmışken bir sorum olacaktı, Ben de MYO ya başvurmak istiyorum adana 'da yüksek lisans yapıyorum MYO'ların çok fazla araştırma görevlisi hatta hiç almadığını duymuştum. Bir hocam öğretim görevlisi aldığını söylemişti. MYO ya nasıl girebiliriz başvuruları nerden takip edebiliriz? Tavsiye ve cevaplarınızı bekliyorum..

Ya yüksek lisans bitirmiş olacaksınız ya da sigorlatı olarak alanınızda mezuniyet sonrası 2 yıllık iş tecrübeniz olucak puan şartları vs. aynı arş. gör. ile.

aliercan

Öğrenci
Peki nazmi bey? myo nun bulunduğu üniversiteye 4 yıllık açılmış ama faaliyete henüz geçmemiş burası faaliyete geçerse myo da yabancı dil puanı mevcut hocaları mı kaydırırlar yoksa yeni alımlar mı yaparlar ? Birde myonun kendi memleketimde olması aklımı karıştıroyor nazmi bey.

gandalf neden myo seçerdin?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Kaydırma yok ama rektör 13/b-4 ile üniversitenin istediği yerinde görevlendirebilir istediği kadar ancak kadro kaymaz yeni alım yapılması gerekir.

aliercan

Öğrenci
neden myo gandalf????

Fakülte tabiki. MYO da çok dışarı açılamazsınız, MYO da kalırsınız müdürünüz ile de alakalı tabiki. Fakültenin de zorlukları vardır tabiki dersler açısından. Yurtdışından kastınız akademik araştırma için ise o sizin yaptığınız çalışma ile alakalı. Ama diğer saydığınız kriterler açısından (statü prestij yükselme ) fakülte. Ama siz bana sorsanız hangisini seçersiniz diye MYO seçerdim :)

fakülte iyi am aben myo seçerim demişsin neden myo gandalf?

gandalf_90

Öğrenci
Fakültede hiç çalışmadım ama çalışanlarla iletişim halinde olduğumdan fikir sahibiyim diyebilirim. Dediğim gibi Prestij, yükselme gibi konuları göz önünde bulundurursanız fakülteyi seçmek daha mantıklı olur. MYO da görev yapmış birisi olarak kişisel görüşüm ( kişiden kişiye değişir bu tutum ) oradaki çalışma ortamım daha keyifli gibi geldi, stresden uzak bir çalışma ortamım vardı ve en önemlisi kendi memleketimdeki bir üniversitedeydim sosyal çevre olarak çok rahat ettim ve mutlu olmamdaki en büyük etkendi.

- - - Güncellendi - - -

Eğer bir tavsiye isterseniz tabi ne derece mümkün sizin kararınızı etkilemek gibi olmasın. Siz kendi memleketinizdeki myo ya girin daha sonra görevlendirme ile fakülteye geçmeniz her daim mümkün tabi rektör hocanın takdirleri ile. Bu da bir yok ama üniversiteden üniversiteye geçişler problem olur.

gulten

Öğrenci
arkadaşlar MYO'da çalışan bir öğretim görevlisi olarak bu konuda bende fikrimi söylemek isterim ki, bence de MYO. ben kendimi geliştirdiğimi düşüyorum ve her türlü imkandan elimden geldiğince yararlanabiliyorum. tabi ki bu okul yönetimine bağlı bir durum. biz haftanın 3 günü okulda oluyoruz (bir ilçede) diğer iki gün de merkezdeki okulda (büyükşehir) isteyen y.lisansını isteyen doktarasını yapıyor isteyen ise çeşitli kurslara etkinliklere katılıyor..

aliercan

Öğrenci
haklısınız nazmi bey kesinlikle fakülte ama kafamı tek karıştıran şey myo nun kendi şehrimde olması, büyük bir şehirde olması ve daha köklü bir üniversitede olması. Siz bu işi en iyi bilenlerdensiniz. Sizin görüşünüz belirleyici olacak tüm bunlara rağmen fakülte mi diyorsunuz?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Şimdi hocam zaten emekli olana kadar öğretim görevlisi olmazsınız geçici bir durum olacak sizin için. O yüzden şartlar değişir aynı şehirde olması üni.nin tanınmış olması sizin için iyidir. Ama bir an önce doktorayı bitirip fakülteye geçmeye bakın.

Emreymnr

Öğrenci
Hocam yeni üye oldum ve bir kaç bilgiye ihtiyacım var yardımcı olusanız cok sevinirim ales puanım 73 ve Yuksek lisans mezunuyum MYO lara öğretim görevlisi veya okutman olmak icin kesinlikle dil gerekiyor mu ? Çünkü dil puanım yok bu konuda myolar esnek davranabiliyorlar mı ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hayır kesinlikle gerekmiyor zaten dil puanı da alımda değerlendirilmiyor.

Son düzenleme:

fgnc

Öğrenci
merhabalar, acaba MYO ya atandıktan sonra ilerlemek ıstedığımız bölümden yuksek lisans yapabılıyormuyuz?yoksa atandığımız bolumden mı yuksek lisans yapmamız gerekıyor?

merhabalar, acaba MYO ya atandıktan sonra ilerlemek ıstedığımız bölümden yuksek lisans yapabılıyormuyuz?yoksa atandığımız bolumden mı yuksek lisans yapmamız gerekıyor?

MYO'daki atandığınız bölüm ile YL alanının hiçbir bağlantısı kesinlikle yoktur. Hatta MYO'da bile atandığınız bölümün çok bir anlamı olmuyor. Alanınız ile ilgili ve alanınıza yakın hangi programda hangi dersler var ise o dersleri veriyorsunuz.

kokturk

Öğrenci
MYO'da öğretim görevliliği yapmış biri olarak KESİNLİKLE fakülte.. nerde olursa olsun farketmez. MYO'da bir prestij vs. söz konusu değil. Kendinizi geliştirebilmeniz de neredeyse imkansız imkanlar kısıtlı, bilimden pek söz edilemez lise gibi dersi ver geç..

Ya yüksek lisans bitirmiş olacaksınız ya da sigorlatı olarak alanınızda mezuniyet sonrası 2 yıllık iş tecrübeniz olucak puan şartları vs. aynı arş. gör. ile.[/QUOTE

Nazmi hocam bu konuyla ilgili değil ama acil yardiminiza ihtiyacim var.
Karabuk uni. Tarih okutmanligina basvurdum en yuksek puanlilardan biriyim ancak tum belgeleri eksiksiz gondermeme ve de sartlarini da tasimama ragmen basvuru şartlarını tasimiyor yazmıslar. Ayni uni den diger iki arkadas basvurmus ama birisi benle ayni durumda digerinin ki kabul edilmis. Aramızda bir fark olmasi soz konusu degil cunku bizim uni. De alanlasma yok. Ne yapabilirim, nasil itiraz ederim lutfen bir yol gösterin. ..

A

Akademik Forum

Guest
nazmi hocam ben sevdiğim bir şehirde istemediğim bir iş yapıyorum devlet memuruyum.benimle alakası olmayan bir şehirde myo ya başvurdum ve kazandım.şehir şartları pek istediğim gibi değil tavsiyeniznedir acaba

finanscı

Öğrenci
Hocam merhaba,

ben 28 yaşında Türkiye nin büyük firmalarından birinde Finans müdür yardımcılığı yapmaktayım son 2 senedir. bundan öncede 2,5 yıllık bankacılık tecrübem vardı. 2 yıllık İstanbul üniversitesi muhasebe üzerinde dgs ile Zonguldak işletme okudum. lisede ticaret lisesi idi. Anlayacağınız bu sektörün içinden geliyorum. Herkes gibi hayalim üniversitede ders vermek idi. Fakat üds, Zonguldak ta ki hoyratlıklar filan derken diploma ortalamsı düşükgeldi o yüzden araştırma görevliliğini pek düşünemiyorum. Fakat sizin sayenizde myo larda şansım olduğunu gördüm. Fakat bazı sıkıntılar var benim için; (bu arada ingilizcem de var yurt dışı tecrübemde var.); öncelikle

*** İstanbul da ki üniversitelerde çalışmak zorundayım. Tüm hayatım bu şehirde kurulu... Şimdi bu kriterler ışığında

1- okul ortalamam 70 puana denk geliyor (2,90-3 arası);bu durumda myo öğretim gör. için alesden sizce en makul kaç almam gerekir ? (70 barajını biliyorum)
2- Gerçekten torpil yapmayı düşünmüyorum bu şekilde girme şansım yok mudur ?
3- Maaş özel de ve kamu da ne kadara gelir ?
4- Çalışma şartları nasıldır ? mobing var mıdır ? Sistemin en altı mı olmuş oluruz.
5- Yoksis.gov tr de ki ilanları hiç anlayamıyorum. örnek bir myo öğr. gör. ilanı gönderir misiniz?

Hocam biliyorum emri vaki gibi sorular sordum hakkınızı helal edin. Cevaplarsanız cok makbule geçer.