MYO ya da Fakültede Öğretim Görevlisi Olmak, Farklar nelerdir? Hangisini Tercih Etmeliyim?

svgbl

Öğrenci
Merhaba isletme mezunuyum.. alese basvuru yapicam.. 37 yasindayim.. yds ye girmedigim takdirde nerelerde gorev alabilirim..

svgbl

Öğrenci
Tesekkurler.. peki basvuruda sinava giris amacinda diğer kisminimi isaretlemem lazim

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

svgbl

Öğrenci
Merhaba ales sinav harcini internet yoluyla yapmak istiyorum.. fakat basvurunuz bulunmamaktadır diyor.. ama basvuru formuyla birlikte odeme dekontunuda teslim etmeniz gerek diyor.. anlayamadim bu siralamayi.. banka uzak oldugu icin netten odemek daha mantikli gelmisti.. yardimci olurmusunuz

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gawfusl

Öğrenci
Hocam ösym'den önce başvurunu yap sonra yine ösym'nin sitesinden ödemeni yapabilirsin, bankaya gitmene veya dekont ibrazına gerek yok.

A

Akademik Forum

Guest
hangi adımları izlemeliyim?

merhaba hocam biraz yönlendirirseniz çok iyi olur ben myo halkla ilişkiler ve tanıtım programı öğrencisiyim. Öğretim görevlisi olmak için sırasıyla hangi adımları izlemeliyim acaba?

finduilas

Profesör
merhaba hocam biraz yönlendirirseniz çok iyi olur ben myo halkla ilişkiler ve tanıtım programı öğrencisiyim. Öğretim görevlisi olmak için sırasıyla hangi adımları izlemeliyim acaba?

Oncelikle ogretim gorevlisi olabilmek icin ya yuksek lisansiniz ya da deneyiminiz olmasi gerekir. Bu deneyim de MYOlarda azami 2 yil, fakultelerde azami 5 yildir. Daha yuksek de istenebilir. Eger yuksek lisans mezunuysaniz o 2 yillik ya da 5 yillik deneyim yerine gecer. Eger mesela 7 yillik deneyim istenmisse yuksek lisans ile basvuramazsiniz.

Ayrica basvurmak icin ALES'inizin 70 ve ustu olmasi gerekir. MYO'larda dil sarti yoktur ancak fakultelerde dilden 50 ve ustu alma sarti vardir.

bySega

Öğrenci
Merhabalar, hayırlı bayramlar. Ben devlet memuru olarak 5 yıllık süreyi geride bıraktım ancak hayalim olan üniversite çalışma şansına erişebilmek istiyorum. En son ALES'ten 71 puan aldım ancak yabancı dilim pek yok. Memur olarak çalışmış olduğum süre de göz önünde bulundurulduğunda MYO'larda öğretim görevlisi olarak başvuru yaparsam koşulları taşımış olur muyum? Malesef araştırmalarımda kesin sonuçlar elde edemedim. Yardımcı olabilecek birileri olursa çok memnun olurum..

A

Akademik Forum

Guest
Elbette fakülte. MYO ların adı MYL olarak değiştirilmeli.:eek: MYL= Meslek Yüksek Lisesi. Yükselmek, prestij saygı bekliyorsan Fakülte. Bunların tam tersi için MYO, pardon MYL.

burculuk

Öğrenci
merabalar ben 4 yıllık fakülte mezunuyum yüksek lisans yaptım. MYO da okutman yada akademik personel olabilmek için ilan yayınlanan bir yer var mı nerden takip edebiliriz. çünkü ben benzeri bir ilan hiç görmedim.

Poseidon.

Öğrenci
YDS olmadan Meslek Yüksek Okullarında öğretim görevlisi olarak çalışabilirsiniz.

Nazmi hocam merhaba, ben devlet üniversitesi myo'larda ücretli olarak ders vermekteyim 1 yıldır aynı zamanda ekonomi finans yüksek lisans öğrencisiyim, lisans sonrası 1 yıl banka deneyimim var iktisat mezunuyum, ales puanım güncel 78 ve diploma notum 2.43 bu şekilde bi kadro ilanında sıralamaya girme şansım varmıdır? Ders tecrübesi olmayan ilanlarda genelde ales ve diploma ortalaması 77'lerde kalmış benim ise 74 küsür yapıyo, bu konuda beni aydınlatabilir misiniz.

L

LknrClk

Guest
Öğretim görevlisi

Merhaba ben şuan da kadrolu devlet memuruyum. MYO öğretim elemanı ilanı gördüm ve sartlari sağlıyorum. Sizce ne yapmalıyım.

seyda26

Öğrenci
Ders vermek icin nasil bi yol izlediniz acaba ??

- - - Güncellendi - - -

Nazmi hocam merhaba, ben devlet üniversitesi myo'larda ücretli olarak ders vermekteyim 1 yıldır aynı zamanda ekonomi finans yüksek lisans öğrencisiyim, lisans sonrası 1 yıl banka deneyimim var iktisat mezunuyum, ales puanım güncel 78 ve diploma notum 2.43 bu şekilde bi kadro ilanında sıralamaya girme şansım varmıdır? Ders tecrübesi olmayan ilanlarda genelde ales ve diploma ortalaması 77'lerde kalmış benim ise 74 küsür yapıyo, bu konuda beni aydınlatabilir misiniz.

Ders vermek icin nasil bi yol izlediniz acaba ???

H

Hatice Başarır

Guest
Öğretim Görevlisi; MYO’da mı, fakültede mi?

Merhaba, ben 36 yaşımda bir bayanım. İnş. bu dönem sonu işletme yüksek lisansımı bitiricem. Öğretim görevlisi olmak istiyorum. Ales 85, Yökdil 90, y.l. diploma notum 96. Oturduğum ilçede M.Y.O’da mı çalışmalıyım yoksa 22 km uzaklıktaki fakültede mi? 2 çocuğum var, yol beni zorlar mı diye düşünüyorum. Ama diğer taraftan fakültede çalışıyor olmak, söylerken bile daha prestijli geliyor sanki. Aradaki farkı tam bilmiyorum. Yani fakültede hangi ünvana kadar yükselme imkanım var, myo’da nereye kadar? Maaş farkı var mı? Hangisi daha avantajlı?
Bu arada bir sorum daha olacak: öğretim görevlisi olarak kendi adıma şirket açma şansım var mı?