ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği YL Hakkında

mmutlu38

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

Ben bu haziranda mezun olacağım inşallah. Hacettepe Üni EE okuyorum.

ODTÜ EE hedefliyorum yüksek lisans için. Fakat sayısal verilerinden pek haberim yok. (En son ODTÜ FBE 2011 yıllık raporu bulabildim).

Ortalamam çok iyi değil. Şu an 2.65 civarında. Biterken en fazla 2.75 olur.

ALES iyi. 97,68 aldım.

ODTÜ girerken (GNO+ALES)/2 yapıyor. Benim puanım da 83 filan oluyor bu şekilde.

Bu puanla girme şansım nasıl olur? Ayrıca alt dallardan hangi bölümlerin çok tercih edildiğini, hangilerinin pek talep edilmediğini öğrenmek istiyorum. Benim için manyetik/makina/radar hariç her bölüm olur.

Bu konular hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.

sidneh

Profesör
Hocam ODTÜ'ye girebilmek için dil puanınız olması gerek öncelikle. ODTÜ YDS/KPDS/ÜDS kabul etmiyor, o nedenle ya TOEFL/IELTS'e ya da ODTÜ'nün kendi sınavına girmeniz gerek. TOEFL ile IELTS'in puanını hatırlamıyorum ama ODTÜ'nün sınavından 65 almanız lazım.

Ortalamanız biraz düşük evet ama ALES ve dili yüksek tutarsanız (ki ALES'iniz gayet iyi) şansınız var.

Ben de Elektrik Elektronik Mühendisiyim, gördüğüm kadarıyla en çok tercih edilenler Elektrik Makinaları ve Güç Elektroniği. Ama ben geneli söylüyorum, ODTÜ özelinde tam bir bilgim yok bu konuda.

mmutlu38

Öğrenci
Hocam ODTÜ nün bu pazartesi ingilizce sınavı vardı ama bütünlememle çakıştığı için giremedim. Dediğiniz gibi yds hariç kabul ediyor. IELTS 6,5 istiyor. BEnim asıl hedefim o. Dönem içi hallederim.

Yakın çevremden öğrendiğim kadarıyla telekom çok ilgi görüyor. Makina, GÜç filan daha az dediler. Güç Elektroniği filan olsa çok güzel olur tabi.

Asıl merak ettiğim, Robotik/Temel Elektronik alanlarına olan talep ama onu da bulamadım.

Neyse bakalım artık. Bu vakitten sonra ne ortalama çok yükselir ne de ALES i yükseltebilirim.

Teşekkür ederim bu arada :)

mmutlu38

Öğrenci
Arkadaşlar aradan aylar geçti. Başlığı güncellemek gerekir diye düşündüm :)

Çok şükür haziran ayında mezun oldum. Ama ortalamam 2.66 da kaldı, artıramadım.

Haziran ayının sonuna dığru ODTÜ EPE'ye girdim master başvurusu için. 64,5 aldım. Alt sınırmış, bu şekilde dil şartını sağlamış oldum :D

Daha sonra kalan 2 günde istenen belgeleri topladım. 2 refereans mektubunun birini proje hocamdan, birini de 2 dersinden de A aldığım hocamdan aldım. Bu arada bitirme projesinde 2. olmuştuk. Bunu hem niyet mektubumda belirttim hem de proje hocam refereans mektubunda bahsettiğini söyledi.

Not ortalamam daha önce yazdığım gibi 2.66 idi. ALES'te 97.68.

Bu şekilde tercihlerimi de yaptım: 1) Robotik, 2) Elektronik, 3) Biyomedikal.

Sonuçlar açıklandı ve ümidim çok az olduğu halde 2. tercihime yani elektronik alanına kabul edildim :)

Bu arada herhangi bir mülakat yapılmadığını da belirtmeliyim :) Yoksa o ortalama ile direkt elenirdim diye düşünüyorum.

Şimdi kayıt zamanını bekliyorum. program danışmanımla kayıtlardan önce tanışıp fikir almayı düşünüyorum.

Bu arada kabul mektubunda 2014 Güz dönemi - Bilimsel Hazırlık yazıyor. Bu konuyu tam anlamadım? Bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim.

Gelişmeler oldukça ben de bilgi girmeye devam ederim.

Hiç tecrübesi olmayan arkadaşlara yardımcı olması dileğiyle :)

kyle_x7

Öğrenci
Tebrik ederim. Ben de ODTU EE- Robotik'e kabul aldim. Ayni sekilde ben de odtu disindan bi okuldan geldigimden bilimsel hazirlik programiyla kosul aldim. Bu programda ogrencileri zorluyorlar mi acaba ? Odtu ortamini cok bilmedigimden bazi cekincelerim var cunku. Ben ayni zamanda ITU- Mekatronik'e de kabul aldim. ODTU'de bilimsel hazirlikta belirli not ortalamasini tutturamazsan y.lisansa baslayamiyormussun. Ben de bu riski alsam mi acaba diye kara kara dusunuyorum. Sizin durumunuzda bir gelisme var mi ? Robotik'le ilgili bir bilgiye ulastiysaniz benimle paylasirsaniz cok sevinirim.

mmutlu38

Öğrenci
Size de hayırlı olsun :) bi mahsuru yoksa not ortalamanız / ALES puanınızı öğrenebilir miyim? Çok merak ettim de Robotik ne civarda almış :)

Ben bugün program danışmanım olarak görünen Doç. Dr. Haluk Külah hocamın yanına gidip tanıştım. Bilimsel hazırlık meselesini de konuştuk. Nerdeyse ODTÜ dışından gelen tüm öğrencilere bilimsel hazırlık verdik dedi. Almam gereken 2 tane ders söyledi mesela. Birisi 2. sınıf dersi. Birisi de 3. sınıf dersi.

Yalnız bu bilimsel hazırlık meselesi ile ilgili not şartından bahsetmedi. Siz diyince kafama takıldı şimdi.

Tez danışmanımızı hangi alana kabul edildiysek o alanın hocalarıyla görüşüp bizim bulmamız gerekiyormuş. Ben özel bir firmada çalıştığmdan bahsettim. Hocaların dışarıda çalışan öğrencileri tercih etmediğini söyledi. Şahsen kendisi de istemiyormuş çalışan bir öğrencinin tez danışmanlığını yapmayı.

Benden bu kadar. Siz de öğrendiklerinizi buradan aktarabilirseniz sevinirim. Hem başkalarına da kaynak olur :)

kyle_x7

Öğrenci
Not ortalamam : 3.42 Ales:85 ama tek tercih yapmis olmamin da bir etkisi oldugunu dusunuyorum.

Ben Ankara'da olmadigimdan mail yoluyla bi kac kez görüstüm hocamla. Bu bilimsel hazirlik programinda belirli bir ortalamanin (2.5 olmasi lazim) altinda kalirsan, ya da bilimsel hazirlik programinda bize aldiracaklari herhangi bir lisans dersinden CB alti ya da y.lisans dersinden CC alti alirsak y.lisansa baslayamadan atiliyormusuz.(Yönetmelikte var) Benim de en cok korktugum nokta bu. Bunlar disinda pek bisey ögrenemedim.

Bölüme kac kisi almislar ?
Hocalar kasiyor mu ?
Bilimsel hazirlik programindan daha önceden atilan cok ögrenci var mi ?
Bu programda ögrenciler aldiklari derslerin bütünleme sinavlarina girebiliyorlar mi ?
Hocalarin notlandirma sistemleri nasil ?

Bunlar en cok merak ettigim sorular ve henüz bir cevap alamadim :D

mostovoi

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, ben ikinci dönem için yüksek lisans programına başvuru yapacağım. Bu konuda size birkaç sorum olacaktı. Cevaplarsanız çok makbule geçer :)

-Öncelikle geçen dönemin sonuçlarını hiçbir yerde göremedim, sanırım sonuçları sadece başvuran kişiler görebiliyor. Genel bir listeye ulaşma imkanımız yok mu?
-Ben ODTÜ EE-Bilgisayar bölümüne başvurmayı düşünüyorum. Puanları ne civarda kapatmıştır acaba bir bilginiz var mı? Benim puanım yaklaşık 87 falan ediyor.
-İki adet referans mektubu istendiği yazıyor sitede. Ancak burda niyet mektubundan da bahsetmişsiniz. Yani toplamda 2 referans mektubu ve 1 niyet mektubu mu vermiş oldunuz? Daha başka bir şeye gerek var mı?
-Her bölüm için yaklaşık kaç kişi kabul alıyor? Bu konuda bir bilginiz var mı?

Şimdilik sorularım bu kadar :) şimdiden teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :)

kyle_x7

Öğrenci
Merhaba umarim basarili olursunuz ve aramiza katilirsiniz. Okulun ortami gercekten guzel ve farkli. Elimden geldigince sordugunuz sorulara cevap vermeye calisayim.
- Sonuclari herkesin kayit sisteminde verdigi mail adreslerine gonderiyorlar. Genel bir liste yayinlamiyorlar yani herhangi bir yerde.
-Herhangi bir siralama yayinlamadiklari icin bolumlerin kontenjanlari ve puanlari da dogal olarak net degil. Ancak ben yaklasik 86 puanla EE-Robotik bolumune girdim. Bilgisayarin ne kadar ragbet alacagini ya da basvurularin ne kadar yogun olacagini bilmiyorum ancak sansiniz yuksek dersek yalan olmaz sanirim.
-ODTU sitesinde formlar kisminda referans mektuplarinin formati var. 2 adet referans ve 1 adet ingilizce yazilmis kendini ifade eden bir niyet mektubu gerekiyor. Eger istedikleri formatta kendinizi yeterince tanitamadiginizi dusunuyorsaniz basvuru dosyalari icine ingilizce bir cv'nizi de koymanizi oneririm.Daha dusuk bir okuldan geldigimden herhangi bir onyargiya kurban gitmemek icin ben oyle yapmistim. Gerekli diger belgeler Transkript, Gecici mezuniyet vs. sitede belirtiliyor.
-Yukarida da belirttigim gibi tam bir kontenjan yayinlanmiyor.

Umarim basarirsiniz. Iyi gunler
-

Pltburak

Öğrenci
Arkadaşlar slm . Odtü elektrik elekronik yüksek lisansa başvurmak istiyorum . Bir kaç sorum var ama cevaplarsanız sevinirim . Ales notu 87,8 odtü dil notu 83 kredi 3,48. Başvurmak mantıklı olur mu ( boşuna red yemeyelim , millet 95 i çakıyor :) diğer sorum da tamamen ales sayısala mı bakılıyor . Şimdiden saolun

kyle_x7

Öğrenci
Arkadaşlar slm . Odtü elektrik elekronik yüksek lisansa başvurmak istiyorum . Bir kaç sorum var ama cevaplarsanız sevinirim . Ales notu 87,8 odtü dil notu 83 kredi 3,48. Başvurmak mantıklı olur mu ( boşuna red yemeyelim , millet 95 i çakıyor :) diğer sorum da tamamen ales sayısala mı bakılıyor . Şimdiden saolun
Puanlariniz gayet iyi basvurun bence. Kontenjan sorunu olmazsa alinma ihtimaliniz yuksek. Bosuna red yeseniz ne kaybedersiniz hem :) Tamamen ALES'e bakilmiyor tabi ki sitede kriterler belli ben sahsen 85 sayisal ales puaniyla girdim.

AnToKyAN

Öğrenci
Bu konu hakkında birkaç sorum olacak.

ODTÜ'nün İngilizce sınavı seviye olarak nasıl? Çoğunluğu listening'den oluşan bir sınav diye biliyorum ama siz ne dersiniz?

ODTÜ'de hocalar zorluyor mu yüksek lisansı bitirememe gibi bir durumla karşılaşabilir miyiz? Gazi'de hocasına göre değişiyor ama genelde rahat. Bir de belirli aralıklarla yoğun olabilen bir işte çalıştığım için devamsızlık durumu da olabiliyor. ODTÜ'de hocalar buna pek sıcak bakmazlar herhalde.

Bilimsel Hazırlık'ta bir problem yaşadınız mı?

Mr December

Baş Editör

ODTÜ'nün İngilizce sınavı seviye olarak nasıl? Çoğunluğu listening'den oluşan bir sınav diye biliyorum ama siz ne dersiniz?

ODTÜ'de hocalar zorluyor mu yüksek lisansı bitirememe gibi bir durumla karşılaşabilir miyiz? Gazi'de hocasına göre değişiyor ama genelde rahat. Bir de belirli aralıklarla yoğun olabilen bir işte çalıştığım için devamsızlık durumu da olabiliyor. ODTÜ'de hocalar buna pek sıcak bakmazlar herhalde.

Gerekli bilgiler aşağıdaki adreste mevcuttur:

METU SFL English Proficiency Exam / ODTÜ YDYO İngilizce Yeterlik Sınavı

mmutlu38

Öğrenci

Selamlar,

İngilizce sınavının ağırlıklı olarak listening olması gibi bir durum yok. klasik proficiency ağırlığında, 30 puan filandı sanırım. ben mevcut ingilizcemle ucu ucuna geçmiştim. çok ağır bir sınav değil.

hocalar kesinlikle zorluyor diyebilirim. ilk dönem aldığım master dersinin 9 kişiden 5i kaldı. ben de kaldım. tolerans göstermiyorlar. (tabi seçtiğiniz alana göre değişebilir). ben elektronik alanındayım. hocalar çalışan öğrenci istemiyorlarmış bu alanda. bu yüzden benim de tez hocam olmak istemedi danışmanım. ben özel sektördeyim.

devamsızlığı master derslerinde önemsemezler ama bilimsel hazırlık için lisans dersi alırsanız önemli. finale girmek için belli yüzde istiyorlar. %70 civarı.

bilimsel hazırlıkta problem yaşadım. ilk dönem aldığım dersin 2. vizesine çalışamadım işlerim olduğu için. toparlayamayınca da dd geldi. sene sonu ilişiğim kesiliyor bu nedenle. böyle olunca bu dönem aldığım lisans dersine hiç gitmeden bıraktım. sadece 1 grad dersini takip ediyorum. bence gelecekseniz bunu göz önüne alın. bilimsel hazırlıkta çakılan çok fazla. ve odtü mezunu değilseniz muhtemelen bilimsel hazırlık verecekler.

iyi günler.

A

Akademik Forum

Guest
ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği YL

ODTÜ Bilgisayar mühendisliği YL programına 83,5 ALES ve 3.23 ortalama ile yerleşme ihtimalim var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba
Elektrik Elektronik Mühendisliğinden mülakata çağırdılar. Daha önce giren olmuş muydu?