ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği YL Hakkında

kyle_x7

Öğrenci
Yüksek lisans hocam. Computer

Hocam normalde tüm opsiyonlarda mülakat olayi olmuyor. Ben gecen sene girdigimde robotik'ten kabul aldim ve mulakat olmadi. Ancak sanirim bu mulakati bilimsel hazirlik verip vermeyeceklerine daha duzgun bir sekilde karar vermek icin yapiyo olabilirler. Doktora ogrencilerinin tamamina yapiliyor bildigim kadariyla.(opsiyon farki olmaksizin) O nedenle daha onceden computer'a kabul alan birini bulmaya odaklanin cunku yukarida belirttigim gibi tum opsiyonlara uygulamiyorlar mulakati.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam normalde tüm opsiyonlarda mülakat olayi olmuyor. Ben gecen sene girdigimde robotik'ten kabul aldim ve mulakat olmadi. Ancak sanirim bu mulakati bilimsel hazirlik verip vermeyeceklerine daha duzgun bir sekilde karar vermek icin yapiyo olabilirler. Doktora ogrencilerinin tamamina yapiliyor bildigim kadariyla.(opsiyon farki olmaksizin) O nedenle daha onceden computer'a kabul alan birini bulmaya odaklanin cunku yukarida belirttigim gibi tum opsiyonlara uygulamiyorlar mulakati.

Teşekkür ederim 😊

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba
Computer opsiyonunda yüksek lisans mülakatına çağırılmıştım. Mülakatta teknik soru gelmedi bana. Genel olarak kendini anlat, lisans projesinde naptın, ne üzerine çalışmak istiyorsun gibi sorular geldi. Diğer opsiyonlarda teknik sorular sorulduğunda duydum. Gerçekten rahat bir ortam ve mülakat Türkçe idi. Daha sonra faydalanmak isteyenler için yazmak istedim. Herkese başarılar.

elektronikkk

Öğrenci
arkadaşlar merhabalar.
aha önceki yıllarda konuşulmuş, mayıs haziranda yine başvurular olacak,bizler için tecrübeleriniz anlatırsanız sevinirim.2014 mezunuyum ama bu yıl yl için başvuru yapmak istiyorum,odtü ye.
benim ortalama 3.17 ales 84, ihtimali nedir, mülakat da ne sorulur.

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar merhabalar.
aha önceki yıllarda konuşulmuş, mayıs haziranda yine başvurular olacak,bizler için tecrübeleriniz anlatırsanız sevinirim.2014 mezunuyum ama bu yıl yl için başvuru yapmak istiyorum,odtü ye.
benim ortalama 3.17 ales 84, ihtimali nedir, mülakat da ne sorulur.

Hocam merhaba,
Bence ihtimaliniz düşük ama yine de gözünüzü korkutmak istemem. Tercih oranı az olan alanları yazmaya çalışın derim. Bir de çalışmak istediğiniz alanla ilgili hocalarla konuşup birlikte çalışmaya karar verirseniz sizin yararınıza olur. Aslında puanlarınız düşük değil ancak YÖK hocalara 12 öğrenci sınırlaması getirdi biliyorsunuz. O nedenle hocalar alımlarını azalttı. Ama herhangi bir hocayla anlaşabilirseniz şansınız artar.

bncksmn

Öğrenci
EE yüksek lisansta, bilimsel hazırlıkta hangi dersleri verirler? Genelde hangileri veriliyor bilgisi olan var mı?

[MENTION=54157]mmutlu38[/MENTION] hocam siz hangi dersleri almıştınız?

Son düzenleme:

toprak41

Öğrenci
puan önemli ancak mülakat asıl olan diye düşünüyorum, ilk basamak gerekli puanı almaksa asıl mesele mülakatta bitiyor sanıyorum bende elektik elektronik yüksek lisans yapmak istiyorum ancak şu an için pek mümkün görünmüyor.burada yazanları okuyunca biraz da korktum açıkçası.

Heisenbergg

Öğrenci
Merhaba, EEM yüksek lisans için ODTÜ'de yazılı bilim sınavı uygulanıyor mu ? Ve Gazi mezunuyum, ALES:91, ORT:92, İYS:85 sizce kazanma şansım nedir ?