Öğretim görevliliği

Diclecelik

Öğrenci
Iyi günler arkadaşlar, sizce araştırma görevlisi mi olmak daha avantajlı yoksa öğretim görevlisi olmak mı?Bir de tezli yüksek lisans yaparken öğretim görevliliği kadrolarına başvuru yapabilir miyim?Şimdiden teşekkür ederim:)
 
Tezli yüksek lisans yaparken öğretim görevlisi kadrosuna başvurulmaz. Tezli yüksek lisans mezunu olmak gerekir. Araştırma görevlisi kadrolarına başvurabilmek için lisansüstü ( yüksek lisans ya da doktora) öğrencisi olmalısınız.
Avantaj ve dezavantajları: Lisansüstü öğrenim sırasında araştırma görevlisi olmak avantajlıdır. Verilen işler dışında derslere ve tezlere odaklanılabilir. Yüksek lisanstan sonra doktoraya devam etmek isteyenler için daha iyi olabilir. Fakat geçici kadrodur. Öğrenim bittikten sonra ilişik kesilir.
Öğretim görevlisi kadrosu sürekli bir kadrodur. Fakat başvurabilmeniz için yüksek lisansınızı bitirmek durumundasınız. Haftada 12 saat ders yükümlüğü bulunmakla birlikte gireceğiniz ders sayısı bunun altında ya da üstünde olabilir. Doktoraya devam edecekseniz öğrenim gördüğünüz üniversite farklı bir yerde ise derslere devam konusunda sıkıntı olabilir.
 

Diclecelik

Öğrenci
Teşekkür ederim. Soylediklerinizin hepsini biliyorum .Tabiki gidebilecegim en yüksek yere kadar ilerlemek istiyorum ama araştırma görevlisi kadrosunun geçici olma konusu beni biraz endişelendiriyor. Ogretim görevlisi olup doktoramı bitirdikten sonra belki öğretim üyeliği kadrolarına başvuru yapabilirm diye düşündüm ama kafam baya karıştı:)

[
 

manahuna

Öğrenci
Arkadaşla konuyla ilgisiz olacak ama YDS öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi başvurularında 5 yıl mı geçerli, yoksa sınırsız mı?
 
Üst