Öğretim Görevlisi Alımı ve İtiraz

kara58

Öğrenci
Değerli arkadaşlar öncelikle merhaba...
Bir üniversitenin öğr. görevlisi alımı için yapılan sınav sonucuna göre 0.6 gibi bir puan farkıyla yedekteyim. Lakin 1.sırada asil olarak yer alan kişi aynı ilin başka bir ilçesine yaptığı başvuruda okul notu 82 iken, burada 85 olarak alınmıştır. Yine YÖK dönüşüm tablosunda da 82'ye tekabül etmektedir.Aradaki puan farkı benim asil olmam için yeterli.Bu durumla ilgili rektörlüğe itiraz dilekçesi verdim.Sizce sonuç ne olur ve nasıl bir yol izlemeliyim? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

jurnal25

Öğrenci
Hocam çok geçmiş olsun. Insallah hakkinizi alırsınız. Akıbeti ne olursa buraya yazmanızı isterim. Bildiğim kadarıyla rektorlukten cevabi beklemek zorundasin yani Rektörlüğun cevabida tatmin etmez ise o zaman idari mahkameye gidersin bence ama yinede iyice arastirmak lazim....

kara58

Öğrenci
jurnal25 tşk ederim.İnşallah neticeyi paylaşırım tabi ne kadar süre içinde ulaşabiliriz muamma ama :) Benim anlayamadığım nasıl iki farklı yerde iki farklı not görünüyor merak ediyorum.

horozigo

Araştırma Görevlisi
jurnal25 tşk ederim.İnşallah neticeyi paylaşırım tabi ne kadar süre içinde ulaşabiliriz muamma ama :) Benim anlayamadığım nasıl iki farklı yerde iki farklı not görünüyor merak ediyorum.

Hocam son cümlenize istinaden şunu söyleyebilirim, benim transkriptte hem 4'lük hem de 100'lük olarak belirtilmiş Gano, ancak okulun vermiş olduğu yüzlük sistemle Yök'ün vermiş olduğu yüzlük sistem arasında 2 puan oynuyor. Yüksek lisans başvurusu yaptığımda zaten transkriptte var diye direkt ordakini almışlar, Yök'ün verdiğini kullanmamışlar. Sizde de böyle bir karışıklık olabilir.

kara58

Öğrenci
horozigo dediğiniz ihtimal benimde aklıma geldi.Ama alımlarda YÖK denklik puanı kullanılıyor diye biliyorum.Benim puanımı da üniversiteye göre alsalar aynen dediğiniz gibi 2 puan oynuyor ve yine öne geçiyorum.İtiraz dilekçesi ne sonuç verecek göreceğiz...

bus.adm

Araştırma Görevlisi
3,5 ortalamam var. YÖK e göre 88,xx oluyor. Ama DEU yüksek lisansına basvurduğumda puanımı 90 olarak aldılar. Sizin durumunuzun daha net anlaşılabilmesi için ilan edilen sonuçların ekran görüntülerini buraya koymanız iyi olur. Her okul kendi puanınıda kullanıyor olabilir.

kara58

Öğrenci
bus.adm hocam eğer sizin dediğiniz gibi ise benim de gano'mu başvuru yaptığım üniversitenin kendi not dönüşüm tablosuna göre almaları gerekmez mi? Ki YÖK'ü aradığımda bana verilen cevap "akademik alımlarda YÖK not dönüşüm tablosu kullanılması mecburidir."

bus.adm

Araştırma Görevlisi
bus.adm hocam eğer sizin dediğiniz gibi ise benim de gano'mu başvuru yaptığım üniversitenin kendi not dönüşüm tablosuna göre almaları gerekmez mi? Ki YÖK'ü aradığımda bana verilen cevap "akademik alımlarda YÖK not dönüşüm tablosu kullanılması mecburidir."

evet öyle olması gerekir. Hocam sizin gano nuz 1. adaydan yüksek mi? Sizinki yüksekken onun puanın yükseltip sizin önünüze mi geçirmişler? Olay tam nedir?

burakademik

Öğrenci
bir de şöyle bir şey var, belki diğerinin puan dönüşümünü de kendilerine göre yapmışlardır. o da düzelince tekrardan önünüze geçiyor olabilir.

kara58

Öğrenci
şimdi şöyle açıklayayım. Benim gano 3,11 iken 1.sıradakinin gano 3,24
YÖK'e göre benimkini 79,23 almışlar onunkini 85 almışlar ama neye göre bilmiyorum çünkü YÖK'e göre 82,26 ya tekabül ediyor.
Yaptığı bir başvuruda bu ortalama(82,26) kullanılırken diğer başvurusunda 85 kullanılmış???
Kişinin ganosu benimkinden yüksek ama benim bilim sınav sonucum daha yüksek.

Son düzenleme:
B

bazıbazı

Guest
Moralinizi bozmak istemem ama üniversitelerdeki öğretim görevlisi kadroları genelde hatır gönül kadrosudur. Yani üniversite zaten ilana çıkmadan alacağı kişiyi belirliyor bir şekilde bir şey bulup diğer adayları eliyor. Tabi siz yinede hakkınız arayın. Umarım haklıysanız hakkınızı alırsınız...

kara58

Öğrenci
Aynı üniversite mezunu mu bilmiyorum? Ama ben o üniversite mezunu değilim :) Tabi ki basit mevzular değil sonuna kadar hakkımı savunurum ve benzer durumdaki herkesin de hakkını savunmasını dilerim.Eğer ben haklıysam savaşımı veririm ama değilsem tabi ki kimsenin hayatını,ekmeğini kazanmasını etkilemek istemem.

yojimbo

Öğrenci
Hocam o adayın notunun 82 mi 85 mi olduğundan emin olmanız lazım. Bundan eminseniz önceki yaptığı başvurulardan elinizde belge varsa ve rektörlükten de sonuç alamazsanız derhal yürütmeyi durdurma istemli dava açın. Bilim sınavında siz daha yüksek aldıysanız kazanan kişinin torpili de yok demektir bu sizin açınızdan avantaj rektörlük sizi haklı görürse zaten hakkınızı verir bence. Kesinlikle işin ucunu bırakmayın. Başarılar.

kara58

Öğrenci
Hocam o adayın notunun 82 mi 85 mi olduğundan emin olmanız lazım. Bundan eminseniz önceki yaptığı başvurulardan elinizde belge varsa ve rektörlükten de sonuç alamazsanız derhal yürütmeyi durdurma istemli dava açın. Bilim sınavında siz daha yüksek aldıysanız kazanan kişinin torpili de yok demektir bu sizin açınızdan avantaj rektörlük sizi haklı görürse zaten hakkınızı verir bence. Kesinlikle işin ucunu bırakmayın. Başarılar.

Hocam malesef emin olamıyoruz kime sorduysak söylemek istemiyor.Önceki başvuru belgeleri falan hepsi elimde mevcut.Rektörlükten gelecek sonuca göre hareket edecez mecburen ama sonuna kadar :)

- - - Güncellendi - - -

Malesef Hocam kime sorduysak söylemek istemiyor.Sadece resmi yollarla öğrenebilecez anlaşılan.Bütün başvuru ve sonuç evrakları elimde mevcut o açıdan sağlam tuttuk.Artık Rektörlükten gelen cevaba göre hakkımızı arayacaz.Teşekkür ederim hayırlısı inşallah

A

Akademik Forum

Guest
bence kesinlikle kazanacağınız bir durum siz yedek adaysınız ama aslında öndesiniz . Benimde yüksek lisans başvurumda da üniversitem yök ü değil kendi mezuniyet punanını esas almıştı ama böyle bir atamada bu söz konusu olamaz .

- - - Güncellendi - - -

bence kesinlikle kazanacağınız bir durum siz yedek adaysınız ama aslında öndesiniz . Benimde yüksek lisans başvurumda da üniversitem yök ü değil kendi mezuniyet punanını esas almıştı ama böyle bir atamada bu söz konusu olamaz .

- - - Güncellendi - - -

Aynı üniversite mezunu mu bilmiyorum? Ama ben o üniversite mezunu değilim :) Tabi ki basit mevzular değil sonuna kadar hakkımı savunurum ve benzer durumdaki herkesin de hakkını savunmasını dilerim.Eğer ben haklıysam savaşımı veririm ama değilsem tabi ki kimsenin hayatını,ekmeğini kazanmasını etkilemek istemem.

Hocam şöyle bir durum var öğretim gör kadrolarında genelde tanıdık kişiler alınmak istenir doğru ama sizin durumda şöyle bir farklılık var. Eğer o öğrenci alınmak isteseydi ne yapılıp edilip bilim puanınızı ondan düşük verirlerdi gano da usulsüzlük yapmaya gerek yok yani. Sizin bilim puanınız daha iyiyse bu durumda ortada bir hata olduğu anlaşılıyor. Hatta sizi almak istediklerini bile düşünebilirsin :) Tahminin üniversiteden olumlu cevap gelecektir. Hakkınızda hayırlı olan olsun inşallah

kara58

Öğrenci
İnşallah hayırlısı olur nasibimizde var ise... Benim de tahminim ya ganosunu yanlış yazdılar ya da kendi üniversite denklik puanını hesaba aldılar.Ama aynı üniversite başka bir ilçe için yaptığı başvuruda başka puan hesaba katılmış.İlçelerden birisi yanlış puan hesabı kullandı ve umarım benim başvuru yaptığım ilçe yanlışlık yapmıştır :)

BARIŞ7

Öğrenci
hocam okulların kendine göre tıpkı yökte olduğu gibi bi 4 lük sistemi 100 lük sisteme çevirme tablosu vardır ve yüksek lisansa öğrenci almak için kendi üniversitesi dışındaki üniversite mezunlarının puanları hesaplanırken yökün tablosunu kendi mezununun puanını hesaplarken kendi okulunun tablosunu kullanır (Gazi üniversitesinde böyleydi). Belki alımlarda da böyle bir sistem uyguluyor olabilirler ve kendi mezunuysa puanı kendi tablolarında o şekilde karşılık buluyor olabilir. tabi detaylı bilgi olmadığından cümlelerim hep -ebilir şeklinde o yüzden en azından mezun olduğu okulu öğrenebilirseniz biraz daha belirgin olur bu konu. mezun olduğu okulu öğrenemezseniz bile o okulun tablosuyla yökünkini karşılaştırın ordanda anlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
cvp

idari yargıda yürütmeyi durdurma talepli dava açın..rektörlüğün dilekçenize cevap vermesini beklemenize gerek yok...idarenin zımmi red süresi 6aytır; 6aya kadar iş işten geçer...vakit kaybetmeden hak kaybına uğradığınız gerekçesi ile dava açın..öyle sanıyorum ki davalı kısmına rektörlüğü yazmalısınız; dilekçe için bir avukattan yardım almanızı öneririm...