Öğretim Görevlisi Alımı ve İtiraz

idari yargıda yürütmeyi durdurma talepli dava açın..rektörlüğün dilekçenize cevap vermesini beklemenize gerek yok...idarenin zımmi red süresi 6aytır; 6aya kadar iş işten geçer...vakit kaybetmeden hak kaybına uğradığınız gerekçesi ile dava açın..öyle sanıyorum ki davalı kısmına rektörlüğü yazmalısınız; dilekçe için bir avukattan yardım almanızı öneririm...

İdari Yargılama Usul Kanunda İdareye Başvuru Zımni Olumsuz süresi 60 gün olarak geçiyor. İptal davası için idareye başvurma zorunluluğu yok (tam yargı davalarında önce idareye başvurma zorunluluğu var) ama mahkemeden önce idareye başvuru yaparak daha hızlı sonuç alınabilmesi için kanuna göre 60 günlük idari dava açma süresi duruyor. idare 60 gün içinde cevap vermezse süre kaldığı yerden işlemeye başlıyor. sonuç olarak benim tavsiyem idareden düzeleceğine umudunuz varsa sonucu bekleyin 60 gün içinde gelmezse iptal davası açın ama idarenin düzelteceğine umudunuz yoksa cevabı beklemeden iptal davası açın.

kara58

Öğrenci
Lİsans mezunu olmak,bazı kadrolar için yüksek lisans mezuniyeti bazı kadrolar için iş deneyimi isterler. Ales 70'in üzerinde olmalı... Benim başvurduğum kadroda iş deneyimi,lisans mezuniyeti, 70+ ales istemişlerdi.Özel şart yoktu bunların dışında...

Ayrıca akademik alımlarda ve atamalarda YÖK not dönüşüm tablosu kullanılması zorunludur.Hangi üniversite olursa olsun farketmez.

A

Akademik Forum

Guest
Hocalarım merhaba. genelde isime açıyorlar bende ona bizzat şahit oldum. bende yıllardım ücretli öğretim görevlisiyim fakat hala kadro geçemedim çünkü diğer isimlerden sıra gelmedi. inşallah hakkınızsa alırsınız. bir konuda sizden bilgi almak istiyorum. benim bir lisans ım A.Ö.F Şayet kadro açılırsa o lisansımdan başvuru yapmak istiyorum. aöf ile okulun ortalaması aynı değil. onu nerden yapmam gerekiyor. aöf nin geçme notu 50 okulun 60 fakat şartlı geçme 50 onu denklik nereden yapılıyor

A

Akademik Forum

Guest
Cevap

İyi de arkadaşım sen bu ön degerlendirme aşamasında ihiraz etmedıysen simdi mi aklın başına geldi

A

Akademik Forum

Guest
İyi günler arkadaşlar,bir üniversitenin MYO için açtığı öğretim görevlisi kadrosuna başvuru yaptım. İlk 10 ilan edildiğinde 1.sıradaydım ve sınava girerek asil olarak kazandım. Sonrasında üniversite personel daire başkanlığına evraklarımı teslim ettim. Üniversite tarafından hangi derslere gireceğim bile belli olmuşken son anda rektörlükten ilan şartını taşımadığıma( bölüm ve mesleki tecrübe) ve atamamın yapılamadığına dair bir dilek geldi. Ben de şartları taşımasam sınava girmemem gerektiğini belirten ve ilgili yönetmelikleri de ekleyerek noter yoluyla ihtarname çektim. Yüksek lisans mezunu olmam bile tecrübe şartını taşımam için yeterli ve sgk dökümü de karşılıyor. Benzer durumu yaşayan ve sonuçlanan varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim.

Ysmgrcn

Öğrenci
Merhaba benimde ir sorum olacak bende myo ogretim gorevlisi icin basvurdum on degerlendirmede basvurum kabul gormedi dilekce ile sordum sartlar isletme mezunu olmak ve alaninda 5 yil tecrube sarti idi dilekceme cvp 5 yil tecrube sartini saglamadigimdi ben 9 yil ozel bir bankada portfoy yonetmeni olarak calistim sizce neden sayilmamis olabilir

ufb16

Öğrenci
Merhaba benimde ir sorum olacak bende myo ogretim gorevlisi icin basvurdum on degerlendirmede basvurum kabul gormedi dilekce ile sordum sartlar isletme mezunu olmak ve alaninda 5 yil tecrube sarti idi dilekceme cvp 5 yil tecrube sartini saglamadigimdi ben 9 yil ozel bir bankada portfoy yonetmeni olarak calistim sizce neden sayilmamis olabilir

Merhaba Hocam,

9 yıl tecrübenizin en az 5 yılı lisans sonrası edinilmiş olması gerekir. Aksi bir durumda iseniz kabul etmezler.

Y

YEDEK ADAYYYYY

Guest
Soru

aynı bir durum benimde başıma geldi bir myo nun öğretim alımında yedek oldum fakat asil olan adayın okul puanı girmiş olduğu diğer ünilerde 58 küsür hesaplanırken bu myo da 72 küsür olarak hesaplanmış. yökün dönüşüm tablosu kullanılmamış. rektörlüğe ve de myo ya dilekçe yazdım. böyle bir durumla karşılan süreç nasıl işledi tekrar mı sınav yaparlar ya da direk beni mi alırlar. tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim. herkesin hakkında hayırlısı olsun.

Y

yedek adayy

Guest
konuyla ilgili yardımcı olacak veya fikri olan kimse yok mu arkadaşlar. Nazmi Hocam yardımcı olabilir misiniz?

Y

Yedek yedek

Guest
Lİsans mezunu olmak,bazı kadrolar için yüksek lisans mezuniyeti bazı kadrolar için iş deneyimi isterler. Ales 70'in üzerinde olmalı... Benim başvurduğum kadroda iş deneyimi,lisans mezuniyeti, 70+ ales istemişlerdi.Özel şart yoktu bunların dışında...

Ayrıca akademik alımlarda ve atamalarda YÖK not dönüşüm tablosu kullanılması zorunludur.Hangi üniversite olursa olsun farketmez.

Kara58 bu durum nasıl sonuçlandı aynı durum bende de var fikir ve görüşlerinizi paylaşabilir misiniz