Öğretim Görevlisi Alımındaki Özel Şart

besiktas42

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum ve sorunum var. Öğretim görevlisi ilanlarındaki özel şart kısmındaki "... yıl yükseköğretim kurumlarında ders vermek." ibaresi bu kadro için tezat bir ifade değil mi? zira öğretim görevlisindeki yüksek lisans bitirme veya alanında belli bir yıl çalışma olması yeterli. Eğer kurum başka bir yerden öğretim görevlisi nakil ettirecekse bunu muvafakat yoluyla halletmesi gerekmez mi?. Çoğu ilanda bu ibare var ve bu yola girecekleri mağdur etmektedir. Teşekkür ederim.

leylayım

Öğrenci
Merhaba hocam ben bir konu hakkında size danışacaktım. Geçtiğimiz günlerde bir duyum aldım doğruluk payı nedir çözemediğim için size sormak istedim. Meslek yüksek okulu çocuk gelişimi branşına atama yapmak için, üniversite özel şart olarak "eğitim fakültesi mezunu olmak ve alanında yüksek lisans yapmak" şartını ekleyebilir mi? Yök bu konuda mevzuata uygundur ibaresi kullanabilir mi? Şimdiden teşekkür ediyorum .

Ali_33

Öğrenci
Hocam son 4-5 senedir Hocalarımızın yeni buluşu bu olay :) almak istedikleri kişiyi önce ücret karşılığı ders sokuyorlar sonrada o kişiye özel ilanı açıyorlar sizin gibi bizlerde elimizde yüksek notlarla baka kalıyoruz. Yani olay başka bir yerden öğretim görevlisi alma olayı değildir. Şuanda ilanların büyük bir çoğunluğu budur tüm üniler bu olaya hemen adapte oldu :) sonuçta ortada yeni bir buluş var.

S

still student

Guest
Merhaba, öğretim görevlisi alımında ders veriyor olmak yazılabiliyor mu bilgisi olan var mı?
daha önce böyle bir ilan görmüştüm henüz deneyimim 1 sene olmadı böyle yazan olursa başvurabilir miyim merak ediyorum.

Teşekkür ederim.

S

still student

Guest
Tekrardan merhaba, cevaplayabiliecek birisi olursa biraz açayım konuyu anlaşılır olsun, şöyle ki henüz ders verme deneyimim yok ve birçok kadro ilanında ders verme deneyimi geçiyor ben de bu yüzden hazırlıklı olmak istiyorum ama işe yaramayacaksa da şuanda tezimle ilgilendiğim için bana ders yükü olmasını istemiyorum. umarım anlaşılır olmuştur :)
teşekkürler, herkese iyi çalışmalar..

ahmedoff

Profesör
Merhaba, öğretim görevlisi alımında ders veriyor olmak yazılabiliyor mu bilgisi olan var mı?
daha önce böyle bir ilan görmüştüm henüz deneyimim 1 sene olmadı böyle yazan olursa başvurabilir miyim merak ediyorum.

Teşekkür ederim.
Süre belirtilerek veya belirtilmeyerek "ders vermiş olmak" şartı yazılabilir, "ders vermiş olmak" ders veriyor olmayı da kapsıyor. Sadece "ders veriyor olmak" diye bir şart yazılmaz.

Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Özel Şartlar

Değerli dostlar, özel şartlarda:
1-Adayın mezun olduğu lisans,yüksek lisans bölümlerinin yazılması özel şarta girer mi?
2-Aday sözel bir programa başvuracaksa (reklamcılık), lisansı işletme (ea) gibi bir detay yazılabilir mi?
3-Dil şartı myo'larda istenmiyor buna rağmen dil şartı koyulabilir mı?
İyi günler dilerim.

B

Bennss

Guest
Öğretim görevlisi özel şartlar

Merhaba arkadaşlar, bir Myo öğretim görevlisi alımı özel şartlarına şunları yazmış;
1-Çocuk Gelişimi veya Sınıf Öğretmenliği Lisans mezunu olmak.
2-Çocuk Gelişimi veya Sınıf Öğretmenliği tezli Yüksek Lisans mezunu olmak.
3-Bu alanların birinde Yükseköğretim Kurumlarında en az 8 yıl eğitim-öğretim deneyimine sahip olmak.

Ben sınıf öğretmenliği mezunuyum ve şu an sınıf öğretmenliğinde tezli yüksek lisans yapıyorum, ilk defa bir kadroya başvuracağım. O yüzden kafam karıştı. Şimdi ben bu şartları sağlıyor muyum sağlamıyor muyum? Bana bir arkadaş açıklayabilir mı?
Bir de başvuru için gerekli belgeleri elden mı teslim etmeliyim yoksa kargo ile göndermem yeterli midir?

Merve

Baş Editör
Merhaba arkadaşlar, bir Myo öğretim görevlisi alımı özel şartlarına şunları yazmış;
1-Çocuk Gelişimi veya Sınıf Öğretmenliği Lisans mezunu olmak.
2-Çocuk Gelişimi veya Sınıf Öğretmenliği tezli Yüksek Lisans mezunu olmak.
3-Bu alanların birinde Yükseköğretim Kurumlarında en az 8 yıl eğitim-öğretim deneyimine sahip olmak.

Ben sınıf öğretmenliği mezunuyum ve şu an sınıf öğretmenliğinde tezli yüksek lisans yapıyorum, ilk defa bir kadroya başvuracağım. O yüzden kafam karıştı. Şimdi ben bu şartları sağlıyor muyum sağlamıyor muyum? Bana bir arkadaş açıklayabilir mı?
Bir de başvuru için gerekli belgeleri elden mı teslim etmeliyim yoksa kargo ile göndermem yeterli midir?

Sağlamıyorsunuz. YL mezunu olmalısınız ve en az sekiz yıl deneyiminiz de olmalı.
Öğretim görevlisi kadroları genelde bu şekilde olur. Araştırma görevlisi kadrolarını da takip edin isterseniz. Yüksek lisans yapıyor olmak şartı oluyor çoğunlukla.
Belgeleri kargoyla gönderebilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
tesekkürler

Sağlamıyorsunuz. YL mezunu olmalısınız ve en az sekiz yıl deneyiminiz de olmalı.
Öğretim görevlisi kadroları genelde bu şekilde olur. Araştırma görevlisi kadrolarını da takip edin isterseniz. Yüksek lisans yapıyor olmak şartı oluyor çoğunlukla.
Belgeleri kargoyla gönderebilirsiniz.

Çok teşekkür ediyorum. Araştırma görevlisi kadrolarında genelde yabancı dil şartı var. Hala yabancı dil puanimi yukseletemedim ki :/

İmgesel

Öğrenci
Acil cevaba ihtiyacım olduğu için yeni bir başlık açmak istemedim. Öğretim görevlisi kadroları da Araş.Gör gibi 50/d 33/a gibi ayrılıyor mu? İlan sayfasında hangi kadro olduğunu nasıl anlıyoruz. Bir de 2014 ilkbahar Ales puanı ile ilana basvurabiliyor muyuz?

mek29

Öğrenci
Acil cevaba ihtiyacım olduğu için yeni bir başlık açmak istemedim. Öğretim görevlisi kadroları da Araş.Gör gibi 50/d 33/a gibi ayrılıyor mu? İlan sayfasında hangi kadro olduğunu nasıl anlıyoruz. Bir de 2014 ilkbahar Ales puanı ile ilana basvurabiliyor muyuz?

öğretim görevlisi kadrolarında 50d 33a olmuyor. Genelde 6/1 4/1 şeklinde yazıyor ve geçici kadro değiller. 2014 ales tam tarihinden bugüne hesap edin günü önemli çünkü 3 yıl olmadıysa başvurabilirsiniz.

İmgesel

Öğrenci
öğretim görevlisi kadrolarında 50d 33a olmuyor. Genelde 6/1 4/1 şeklinde yazıyor ve geçici kadro değiller. 2014 ales tam tarihinden bugüne hesap edin günü önemli çünkü 3 yıl olmadıysa başvurabilirsiniz.

İnternette bir yerde sınav sonucunun açıklandığı tarihten itibaren 3 yıl geçerlidir yazmışlar. 10 Mayıs'ta ilana çıkan, 24 Mayıs son başvurusu, ön değerlendirme tarihi 26 Mayıs olan bir ilana basvuracağım. Sınav Sonucu 20 Mayıs 2014'te açıklanmış.
Bugün kargoya vereceğim ama 3 gün sonra dolacak. Siz olsanız ne yapardınız?

Son düzenleme:

mek29

Öğrenci
İnternette bir yerde sınav sonucunun açıklandığı tarihten itibaren 3 yıl geçerlidir yazmışlar. 10 Mayıs'ta ilana çıkan, 24 Mayıs son başvurusu, ön değerlendirme tarihi 26 Mayıs olan bir ilana basvuracağım. Sınav Sonucu 20 Mayıs 2014'te açıklanmış.
Bugün kargoya vereceğim ama 3 gün sonra dolacak. Siz olsanız ne yapardınız?

Açıkçası 24 mayıs son gün olduğu için değerlendirme 24-26 mayıs arasında yapılacak ve o tarihlerde ales süresi dolmuş olacak. Ne desem yalan olur, siz okulu arayıp görüşün bence, en iyi bilgiyi onlar verir.

İmgesel

Öğrenci
Açıkçası 24 mayıs son gün olduğu için değerlendirme 24-26 mayıs arasında yapılacak ve o tarihlerde ales süresi dolmuş olacak. Ne desem yalan olur, siz okulu arayıp görüşün bence, en iyi bilgiyi onlar verir.

Üniversiteyi aradım ilgili kimseye ulaşamadım. Yarına bıraktım gönderimi. Oradakilerin de bunu iyi bildiklerini zannetmiyorum. Sadece, ön degerlendirmeden geçip sınavı kazanıp sonradan sıkıntı çıkarırlar diye tedirgin oluyorum.

- - - Güncellendi - - -

Başvuru yapabilirsiniz Alesinin başvurunun başladığı tarihte geçerli olduğundan son gün ve değerlendirme tarihinde geçerliliğinin bitmesinin önemi yok.
Başvurunun başlangıç tarihinde o ales puanının geçerli olması yeterli mi? Süresi dolmuş belge sebebiyle başvuruyu geçersiz sayarlarsa?