Öğretim Görevlisi Alımındaki Özel Şart

İmgesel

Öğrenci
Geçerli. Forumda var zaten bu konu. Nazmi bey açıklamış
Nerede acaba Nazmi Beyin yazdığı?
Üniversiteyle dün görüşebildim. Fakülte sekreterine sordum. O da yazı işlerinden birine sordu, ön değerlendirme tarihinde o puanın süresi geçmiş oluyorsa geçersizdir, dedi. Ben de 2015 yılındaki 1.5 düşük puanımı koydum. :( Başvuru formunda da sınav puanlarını istediklerinden ikisini koyamadım. Sizin cevabı şimdi gördüm. Yazı işleri ne kadar bilir bilemiyorum. Resmi bir ibare olsaydı en azından böyle durumlarda karşı taraf itiraz ettiğinde o sunulabilir ama bulamadım.

İmgesel

Öğrenci
Nazmi Bey yazmış ama onun da dayandığı resmi bir şey olması gerekmez mi. Üniversiteler kendi kabul kritererine göre değerlendirmeye alabiliyorlar. Sanırım kendisi, puanın geçerli olduğu süre içinde başvuru yapıldığı taktirde mümkün olabileceğini söylemiş. Yani 20 Mayıs öncesinde ulaştırmış olsaydım. Ama yine çok belirsiz bi durum. Her üniversite bu şekilde dikkate almaz. Ön degerlendirme günü bakar tarihi geçmiş mi diye. Kimisi de hiç bakmaz. Düşününce aklıma geldi. Acaba formlara yazdığımız bu başvuru tarihleri bunun için mi. Nazmi hocam bi dönüş yapabilseniz keşke.

mek29

Öğrenci
"Siyasal ve Toplumsal Bilimler, İktisat alanlarının birinden lisans mezunu olmak. Siyasal ve Toplumsal Bilimler, İktisat anabilim dallarının birinden tezli yüksek lisans mezunu olmak veya belgelendirmek kaydıyla lisans mezuniyeti sonrasında alanında en az 2 yıl deneyimli olmak."

Arkadaşlar buradaki siyasal ve toplumsal bilimlerden kasıt nedir? Bu şekilde geçen bir bölüm mü var yoksa bir kaç bölümümü temsil ediyor?

yelkenselin

Öğrenci
Lütfen biri bana acil yardım etsin😞 lisans olarak yurtdışında siyaset bilimi okudum ve türkiyede denkligimi aldım sonra 3 yıl civarı özel sektörde insan kaynakları uzmanı olarak çalıştım ve şimdi ücretli olarak myo derslerine giriyorum yerel yönetimler bölümünde... buraya kadar sıkıntı yok ancak şimdi derslerine girdiğim bu myo ilana çıkacak ve benim bu bölüme basvurmamin imkansız olduğu söylendi sebebi ise alanında iki yıl tecrübe ibaresi sadece lisans mezuniyeti icin gecerliymis yani siyaset biliminde deneyimim olması gerekiyormuş insan kaynakları deneyimden sayilamiyormus... şayet mezuniyetim siyaset bilimi ve kamu yönetimi olsaymis sayilabilirmis...sizce böyle bir sebep geçerli mi yine de basvurmali mıyım ya da ne yapmalıyım lütfen yardım edin

finduilas

Profesör
Lütfen biri bana acil yardım etsin😞 lisans olarak yurtdışında siyaset bilimi okudum ve türkiyede denkligimi aldım sonra 3 yıl civarı özel sektörde insan kaynakları uzmanı olarak çalıştım ve şimdi ücretli olarak myo derslerine giriyorum yerel yönetimler bölümünde... buraya kadar sıkıntı yok ancak şimdi derslerine girdiğim bu myo ilana çıkacak ve benim bu bölüme basvurmamin imkansız olduğu söylendi sebebi ise alanında iki yıl tecrübe ibaresi sadece lisans mezuniyeti icin gecerliymis yani siyaset biliminde deneyimim olması gerekiyormuş insan kaynakları deneyimden sayilamiyormus... şayet mezuniyetim siyaset bilimi ve kamu yönetimi olsaymis sayilabilirmis...sizce böyle bir sebep geçerli mi yine de basvurmali mıyım ya da ne yapmalıyım lütfen yardım edin

Evet, gecerli. Yuksek lisansiniz da yoksa kadroya basvuramazsiniz.

mek29

Öğrenci
Arkadaşlar ilan şartı şu şekilde "Uluslararası ilişkiler bölümü mezunu olmak. Dış ticaret alanında en az iki yıl deneyime sahip olmak" benim lisans ve yüksek lisansım uluslararası ilişkiler normal şartlarda iki yıl deneyimi sağlıyorum ama burada alan belirtilmiş yine de başvuru yapabilir miyim?

finduilas

Profesör
Arkadaşlar ilan şartı şu şekilde "Uluslararası ilişkiler bölümü mezunu olmak. Dış ticaret alanında en az iki yıl deneyime sahip olmak" benim lisans ve yüksek lisansım uluslararası ilişkiler normal şartlarda iki yıl deneyimi sağlıyorum ama burada alan belirtilmiş yine de başvuru yapabilir miyim?

Dis Ticaret alaninda 2 yil calismadiysaniz yapamazsiniz.

oozzlemm

Öğrenci
Merhabalar;

06/02/2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisansa kaydımı yaptırıp mezun olmuştum. Bu tarihten sonra kayıt yaptıranların doktoraya müracaat edemeyeceklerini biliyorum. Peki MYO' larda öğretim görevlisi kadrolarına başvuru yapabilir miyim? Ales:76,95

Bir de akademik ilanların hepsi https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/ sayfasında oluyor mu yoksa her üniversite için kendi sayfasını mı kontrol etmeliyiz?

Teşekkürler..

parafiskalite

Yardımcı Editör
Merhabalar;

06/02/2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisansa kaydımı yaptırıp mezun olmuştum. Bu tarihten sonra kayıt yaptıranların doktoraya müracaat edemeyeceklerini biliyorum. Peki MYO' larda öğretim görevlisi kadrolarına başvuru yapabilir miyim? Ales:76,95

Bir de akademik ilanların hepsi https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/ sayfasında oluyor mu yoksa her üniversite için kendi sayfasını mı kontrol etmeliyiz?

Teşekkürler..

Ogretım gorevlısı olabılmenız ıcın, deneyıme sahıp olmanız ya da tezlı yl mezunu olmanız gerekıyor.
Ilanların hepsı (ogretım uyesı dısında) belırttıgınız lınkte yer alıyor.

B

Başakmnbhju

Guest
Merhaba

Merhaba. Yardimci olursanız cok sevinirim. Özel sartlarda "felsefe alaninda yuksek lisans yapıyor olma" sarti var. Peki bu ilana" sistematik felsefe ve mantik "alaninda yuksek lisans yapan ya da felsefe tarihi alaninda yuksek lisans yapan başvurabiliyor mu? Yoksa sadece genel anlamda felsefe alaninda yuksek lisans yapan mi başvurabiliyor? Cunku kimi universitelerde sadece felsefe alaninda düz olarak yuksek lisans yapılıyor herhangi bi ana bilim dalına ayrılmamis sekli de var. O alan mi kastediliyor direkt.