Öğretim görevlisi kadrosunun ve doktora eğitiminin farklı şehirlerde olması
Merhaba hocam, ben de şu an bir üniversitede doktora yapmaktayım. Başvurmayı düşündüğüm bir öğretim görevlisi ilanı var, ilan uygulamalı birim olarak geçiyor, yani anladığım kadarıyla ders verme yükümlülüğü olmayacak, uzman kadrosu gibi olacak. Ama bu öğretim görevlisi ilanı doktorayı yaptığım şehirde değil ve benim anabilim dalımda doktora eğitimleri de yok, bu nedenle doktoraya ve öğretim görevliliğine bulunduğum şehirde devam etmeme izin verirler mi merak ediyorum.
Ayrıca doktora yaptığım üniversite ilk kayıt olurken, eğer böyle bir atama eğitimim süresince gerçekleşirse, atandığım kurumdan doktoraya devam koşulları için izin belgesini, atanma tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde kaydımın bulunduğu üniversiteye getireceğime dair bir taahhütname imzalatmıştı.
Yani bu taahhütname doğrultusunda bana doktora yaptığım üniversitede görevlendirme mi vermiş olacaklar, yoksa bütün eğitimim boyunca, doktora bitinceye kadar kadromun olduğu üniversiteden izin mi verecekler tam olarak anlayamadım.
Ve eğer izin veya görevlendirme gibi olursa, doktoram bitince, aynı arş. gör. gibi kadromun olduğu üniversitede, doktora süresince geçirdiğim yıl kadar zorunlu görevimi yapmam gerekir mi, yoksa o üniversitede hiç görev almadan istediğim zaman istifa edebilir miyim?
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler...