Öğretim Görevlisi Olabilmek İçin Hangi Yollardan Geçilir ?

Ertelenmiş Düşler

ALES Soru Editörü
Merhabalar. :)

Üniversitede öğretim görevlisi (kadrolu,sözleşmeli ayrı ayrı açıklarsanız sevinirim :eek:) yada araştırma görevlisi olmak için tam olarak neler yapmalıyız..ALES ve ÜDS'nin bu yoldaki fonksiyonları neler ?Teknik Eğitim fakülteleri kapatıldı.Örneğin MYO lara teknik öğretmen artık nasıl alınacak ? Üniversitelerde akademik ünvan sıralaması nasıldır ?(Prof en yüksek sonra doçent. ve Yrd. Doç. Öğretim Gör. Okutman Araştırma görevlisi vb. sırası nedir) Yanıtlarsanız çok sevinirim iyi forumlar. :)

demirlenk

Öğrenci
Evet arkadaşlar aranıza bugün katıldım..:encouragement:Bu siteden haberim yoktu bilgilendiren arkadaşımada teşekkür ederim..Bu soruların cevaplarını çok merak ediyorum..Daha yolun başında olduğum için yol göstericek bilgili arkadaşların cevaplarını bekliyorum..Üniversitede hoca olmak için ne yapmalıyız?..Yüksek lisans olmadan da olabilirmiyiz,? olunabiliyorsa statümüz ne oluyor?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
nazmi bey arastırma gorevlısı olmak ıcın yuksek lısansın olmaması mı gerekıyor.anlamadım yanı heralde yanlıs yazdınız
Anlatmak istediğim yüksek lisans veya tecrübe olmadan sadece araştırma görevlisi olunabileceğiydi. Yüksek lisans biterse ikisi içinde kadro başvurusunda bulunabilirsiniz.

demirlenk

Öğrenci
Yüksek lisans veya çalışma tecrübeniz yoksa araştırma görevlisi olabilirsiniz.
yüksek lisanssız araştırma görevlisi olabilirsiniz diyorsunuz yani..Peki o nasıl oluyor lisanstan mezun olunca herhangi bir sınavamı giriyoruz..Ayrıca okutman nasıl olunuyor ben okutmanlık içinde yükseğe gerek yok diye duymustum..Her lisans mezunu okutman olabilirmi

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
yüksek lisanssız araştırma görevlisi olabilirsiniz diyorsunuz yani..Peki o nasıl oluyor lisanstan mezun olunca herhangi bir sınavamı giriyoruz..Ayrıca okutman nasıl olunuyor ben okutmanlık içinde yükseğe gerek yok diye duymustum..Her lisans mezunu okutman olabilirmi

(5) Okutman kadrosuna başvuru için aranacak özel şartlar şunlardır:

a) Yabancı dil okutmanları hariç olmak üzere lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlerde (rektörlüğe bağlı bölümler dahil) atanacak okutman adaylarında en az yüksek lisans mezunu olmak,
b) Yabancı dil okutmanı başvurularında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS)’den en az 80 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olmak.

Yabancı dil okutmanı olacaksanız yüksek lisansa gerek yok ama diğer okutmanlıklarda var yukarda açıklandığı gibi. Ayrıca tüm kadrolar için ales 70 barajdır.

demirlenk

Öğrenci
Teşekkür ederim cvp için..Makina mühendisliği mezunu okutman olamıyor sanırım ..Makinadayım ben, üniversitede kalmak için hangi yollardan geçmeliyim?

demirlenk

Öğrenci
Öyp derken ?..Öğretim üyesi olmak için girilen bir sınav dimi ??...Cevaplar için teşekkür ederim ben yavaştan aklımdaki soruların cevaplarını sitede araştırmaya başlasam iyi olur..Hem sık sorularla sızıde boğmamış olurum ..:)..Cevabını bulamadığım sorular olursa yine burda sorarım :encouragement: teşekkürler

M

melike sena

Guest
öğretim görevlisi olmak için belirli bir lisemi yoksa Anadolu lisesi olabilir mi

cerhan

Öğrenci
öğretim görevlisi olmak için lisans mezunu olmak ve yüksek lisans yapmak gerekiyor

Öğretim görevlisi olmak için yüksek lisans mezunu olmak gerekmiyor. bu tamamen verilen ilanın şartıyla ilgili bir durum.
MYO'larda öğretim görevlisi olmak için lisans mezunu ve 2 yıl tecrübeli olmak yada yüksek lisans mezunu olmak,
Yüksekokullarda möpretim görevlisi olmak için lisans mezunu ve 5 yıl tecrübeli olmak yada yüksek lisans mezunu olmak gerekiyor.

A

Akademik Forum

Guest
Memlekette torpilsiz nefes aldırmaz edecekler.Bu zamlardan sonra artık akademiyi unutmak lazım.Bu torpillerle bütün akademik camiaya kendi ayağına sıkıyor farkında değil.

aydost_40

Öğrenci
Her zaman her yerde "torpil" olmuyor arkadaşlar. Lütfen kendi deneyimlerinizi üniversitelerin tamamına genellemeyin. Eğer öğretim görevlisi olmak için başvurduğunuz ve torpil nedeniyle kadroya geçemediğiniz üniversiteler bunlardan bahsedebilirsiniz; fakat bunu genellerseniz bunun doğru olmayacağı kanaatindeyim.