Öğretim Görevlisi Olabilmek İçin Hangi Yollardan Geçilir ?

Tesekkur ederim cevabiniz icin,

O zaman akademik kadroya girebilmek icin soyle soylenebilir mi;

35 yasina kadar akademik kadroya girebilmek icin (phd yoksa) ya ogretim gorevlisi kadrosu ya da arastirma gorevlisi kadrosuna basvurmalisiniz, eger 35 yasindan buyukseniz ya (phd varsa) ogretim uyesi (docent, yrd. doc, dr), uzman, muhendis.. etc ya da ogretim gorevlisi (phd ye sahip veya msc a sahip) kadrosuna basvurmalisiniz.

Ayrica ogretim gorevlisi ya da ogretim uyesi kadrolari kisiye ozel aciliyorsa bu talebi biz mi enstituye bildiriyoruz, yani kisiye ozel nasil acilacak ? Ogretim gorevlisi icin talep oldugunu nereden bilecekler ?

Kişiye özeli zannedersem tamamen yanlış anlamışsınız. Talebi siz bildirmiyorsunuz. Kadroyu açacak yer kendi adamı için açıyor demek bu. Yüksek lisans doktora sırasında eğer siz de birinin adamı olursanız bu biri de etkili ve yetkili bir kişi olursa size de kişiye özel kadro açarlar.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Tesekkur ederim cevabiniz icin,

O zaman akademik kadroya girebilmek icin soyle soylenebilir mi;

35 yasina kadar akademik kadroya girebilmek icin (phd yoksa) ya ogretim gorevlisi kadrosu ya da arastirma gorevlisi kadrosuna basvurmalisiniz, eger 35 yasindan buyukseniz ya (phd varsa) ogretim uyesi (docent, yrd. doc, dr), uzman, muhendis.. etc ya da ogretim gorevlisi (phd ye sahip veya msc a sahip) kadrosuna basvurmalisiniz.

Ayrica ogretim gorevlisi ya da ogretim uyesi kadrolari kisiye ozel aciliyorsa bu talebi biz mi enstituye bildiriyoruz, yani kisiye ozel nasil acilacak ? Ogretim gorevlisi icin talep oldugunu nereden bilecekler ?

Ogretım gorevlısı ıcın yas ve egıtım duzeyı sınırlaması yok. Ornek verıyorum; 40 yasında olup sadece lısans mezunu olup ve deneyımınız varsa da ogretım gorevlısı olabılırsınız.
35’e kadar sınırlaması olan tek kadro arastırma gorevlısıdır, gun almamak gerekır.
Nasıl acıldıgına daır bır fıkrım yok, kendıme kadro actırmadım :) Yok’tekı ılanlara gore ve alınan kısılerı arastırdıgımızda yakınlarının bır sıyası bagı oldugunu gordugumuzde anlıyoruz neye gore acıldıgını. Su kısıye kadro acın dıye yukardan emır gelıyor sanırım.

erfpr

Öğrenci
Ogretım gorevlısı ıcın yas ve egıtım duzeyı sınırlaması yok. Ornek verıyorum; 40 yasında olup sadece lısans mezunu olup ve deneyımınız varsa da ogretım gorevlısı olabılırsınız.
35’e kadar sınırlaması olan tek kadro arastırma gorevlısıdır, gun almamak gerekır.
Nasıl acıldıgına daır bır fıkrım yok, kendıme kadro actırmadım :) Yok’tekı ılanlara gore ve alınan kısılerı arastırdıgımızda yakınlarının bır sıyası bagı oldugunu gordugumuzde anlıyoruz neye gore acıldıgını. Su kısıye kadro acın dıye yukardan emır gelıyor sanırım.

Peki anladim, ama siralama yapilyor, yani %30 ales, %10 yds, %30 mulakat sinavi, %30 lisans ortalamasi sonucundaki puanlara gore, nasil ayarlanabiliyor ki bu durum kisiye ozel, bir kadro icin bircok kiside basvurabiliyor ayni zamanda ! arastirma gorevlisi icin cogunu gordum puan siralamalarinin.. Gerci ogretim uyesi yada ogretim uyesinin kesin degerlendirme sonuclarini goremedim.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Peki anladim, ama siralama yapilyor, yani %30 ales, %10 yds, %30 mulakat sinavi, %30 lisans ortalamasi sonucundaki puanlara gore, nasil ayarlanabiliyor ki bu durum kisiye ozel, bir kadro icin bircok kiside basvurabiliyor ayni zamanda !

Oyle sartlar koyuyorlarkı, Turkıye’de o sartlarda sayılı kısı vardır. Dusundugunuz gıbı 50-60 kısı basvuramıyor zaten.
Yıne de 2-3 kısı sınava gırıyor ıse dıgerlerının bılım sınavına 10-15 gıbı komık puanlar vererek basarısız olmalarını saglıyorlar.
Calısma alanını (tez) yazanlar, yuksek lısans sonrası deneyım arayanlar bır de ustune yokte ders vermıs olma sartı koyanlar hatta formasyon belgesı arayanlar var. Anlayacagınız yeterkı almak ya da almamak ıstesınler. Her sey mumkun.

akademia55

Öğrenci
Hiçbir yerden geçilmiyor, sadece alesten 70 alman ve lisanstan en az iki yıl bir yerde sigortalı çalışmış olan başvuru için yeterli. Ama aşamadığın yer tabi önemli!

ÇÜNKÜ KADROLAR KİŞİYE ÖZEL AÇILIYOR!

Yani kendine kadro açtıracak DAYI AMCA HALA TEYZE BABA DEDE NENE TANIDIK vs vs bir referansın yoksa hayalden başka bişe değil!

O yüzden bu yola çıkmadan önce sakın ilgili referanslarından onay almadan çıkma yola! ;)

verev

Öğrenci
Nazmi hocam merhaba ALES sonuç belgemin açıklandığı tarih 07.12.2012
Bu 5 yıllık geçerlilik sonucunda geçerlilik tarihi 07.12.2017 mi yoksa 2017 ALES sonbahar dönemi sonuçlarının açıklandığı tarih midir? Bir fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim selamlar saygılar...