Öğretim Görevlisi Olmak hakkında tavsiyeye çoook ihtiyacım var

Yağmur G

Öğrenci
Tecrübeli arkadaşlardan yardım ve tavsiye istiyorum. 35 yaşındayım Lisans Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunuyum. Ayrıca 5 yıldır ücretli İngilizce öğretmeniyim. Öğretmenlik belgelerim yurtdışından olduğu için burada denkliği yok. Alan dışı yüksek lisans yapmak istiyorum. Kendi bölümümden zor bela mezun oldum İsteğim aslında ilgi alanıma göre bir bölümde kendimi geliştirmek. Erasmus ve eTwinning projelerimden ödüllerim ve il mem den başarı belgelerim var. Çoluk çocuk derken Araştırma Görevlisi yaşı geçti. Öğretim görevlisi olma şansım var mı? Ders vermeyi çok seviyorum. Aile büyüklerim de Köy Enstitüleri mezunu. Şuan ALES e hazırlanıyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
 

fenx

Öğrenci
Yaşınız 35 yıl 1 gün olduğu andan itibaren Arş.Gör. ve Öğr.Gör. kadrolarına alınamazsınız. Ancak Yüksek Lisans ve Doktora yaptıktan sonra Dr.Öğr.Üyesi ilanlarına başvurabilirsiniz. Ayrıca bazı özel üniversiteler yaşı dert etmiyor olabilir ama iyice araştırmalısınız. Başka bir ihtimal ise mahkemeden yaşınızı küçültmek 5 sene öncesine gibi.
 
Yukarıdaki yorumda net bilgi verilmiş zaten. Tavsiye istediğiniz konuya gelirsek, öğretim görevlisi olmak için yüksek lisans mezunu olmanız gerek. Bölümü zor bela bitirdim demenizden lisans not ortalamanızın düşük olduğunu anlıyorum. Bunun için ALESten yüksek puan almaya gayret edin ki sıralamaya girebilin. Başvuracağınız öğretim görevlisi kadrosu lisans düzeyindeki bir progam içinse, yabancı dil puanı da devreye girer ki buradan da ortalama yükseltebilirsiniz.
İlgi alanım demişsiniz bu hangi alan bilmiyorum fakat genelde ilanlar lisans ve yüksek lisans aynı alandan ya da yakın alanlardan mezun olma şartıyla çıkar.
Ücretli İngilizce öğretmenliği yaptığınızı belirtmişsiniz. Eğer yabancı dil alanında öğretim görevlisi olmayı düşünüyorsanız bu mümkün olmaz çünkü İngiliz Dili Edebiyatı ya da İngilizce öğretmenliği mezunu olmanız gerek.
 

Yağmur G

Öğrenci
Tekrar merhaba, İngilizce bölümü ile ilgili birşey yapamayacağımı biliyorum. Demek istediğim YDS sınavında yüksek puan alma imkanımın olması. Halkla ilişkiler ve Reklamcılık üzerine gerçekten çalışmak istemiyorum. Uzun zamandır okulumda ulusal ve uluslararası projeler yazdığım için ve derslerime web2 araçlarını entegre ettiğim için Eğitim tek/ Öğretim Tek. benzeri bölümlerde daha hevesli olacağıma inanıyorum ve bu yolda kendimi geliştirmek istiyorum. İlanları ve puanları takip ediyorum haklısınız çoğu ilan kendi lisans bölümü ile alakalı. Keşke zamanında daha farklı yönlendirilseydim :) Mesela müzik bilgimden ötürü Müzikoloji veya müzik bilimi isterdim :) Lisans mezuniyet alanım ile ilgili alım yapan Bilim Toplum Teknoloji bölümünü de düşündüm ama ilerisi yok onunda maalesef. En azından ben rastlamadım. Umarım herkes gönlüne göre istediği yerlerde olur :))
 
Üst