Öğretmenlikten myo 'ya öğretim görevlisi olarak geçmek mantıklı mı ?

Arkadaşlar ben mebde öğretmenim A üniversitesinin öğretim görevlisi alım sınavına girdim. Sınavda gayet güzel geçti.Yalnız kararsızım. Ne kadar doğru bir karar yada geri dönmek istesem çok beklermiyim. yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler
 

Yıldım

Öğrenci
Bende 2 yıl ücretli öğretmenlik yapmış 5 yıldır myo ve müh bölümlerinde ders veren biri olarak MEB e geçişten yararlanabilmek için kurum arası geçişin açılmasını bekliyorum. Geçme myo dediğin meslek lisesinin devamı meslek lisesi deki öğrenci profilini biliyorsan farklısın yok akademik ortam uzaktan göründüğü gibi değil bir akademisyen olarak en nefret ettiğim tiksindiğim meslek grubunu oluşturuyorlar şuan doktora araştırma hocalar hiçbiri keyif vermediği gibi zulümden başka birşey olmadı bana tek beni mutlu eden samimi iyi niyetli öğrencilerin gözündeki parıltı onuda MEB de de bulabileceğim inanıyorum.
 
Merhaba, beklediğiniz cevap elbette bakış açısına göre değişecektir. Ancak devlet üniversitesine öğretim görevlisi olarak geçebilme şansını yakalayabilirseniz iyi bir tercih olacağına inanıyorum. Öğretim görevlisi olarak akademik çalışma fırsatından daha kolay yararlanabileceğiniz gibi başarı ile yakalayabileceğiniz burslarla yeni bir kariyer planlaması yapabilirsiniz.
 
Üst