bulker ilk başta 1 yılda 65 alamayanlar normal araştırma görevlisi oluyordu. Ödeme yoktu birşey yoktu. Şimdi ise 2011 de 3 defa değiştirdikleri yönetmelik ile insanların önüne yaptırım uygulatıyorlar. Karışık durum zaten bu insanlar o sınavda başarılı olacaklar ama 1 yılları bu bilginin rahatlıgı ile davrandılar daha sonra cıkan yönetmelik son yılda strese sokmuştur muhakkak. Ama bu konunun iyileştirilmesi lazım çünkü ülkemizde doçentlik sınavında isteniyor 65. tamam almak cok zor değil ama kimilerinin zamana ihtiyacı olabilir olaya bu acıdan bakmak daha dogru.
O zaman en baştan bir dil zorunluluğu getirilmesi en mantıklı olanı değil midir? Akademik kariyer için İngilizce'nin gerekliliği ortada. "İngilizce okurken de öğrenilir, adı üstünde yetiştirme programı bu" diyen arkadaşlar vardı. Demek ki İngilizce konusunda yetişemeyenler de oluyormuş. Şimdi bu programdan atılan bir insan için ömründen resmen 2 yıl kaybı var. Akademik kariyer düşünen kişi nasıl ALES'e çalışıyorsa, aynı şekilde İngilizce'ye de çalışmalı ve en azından KPDS gibi bir sınavdan 65 alacak kadar İngilizcesi olmalı, ondan sonra başlamalı.
Bugünü kurtaralım da, yarın bakarız mantığıyla ilerlemenin faydasından çok zararı var, en çok da kişinin kendisine. Bu yüzden dilin hem ağırlığı artmalı, hem de zorunlu hale gelmeli diyorum.
(7) ÖYP kapsamında atanmış olup, atanma tarihinden sonra YÖK Yürütme Kurulunca belirlenen lisansüstü eğitim kontenjanları dışında başka bir yükseköğretim kurumu ve/veya bölümde lisansüstü eğitime başlamış araştırma görevlilerine aynı yerde lisansüstü eğitim yaptırmak isteyen yükseköğretim kurumlarının kontenjan talepleri değerlendirmeye alınmaz.
Bu ne demek açıklayabilecek varmı?
Bu madde ;
dil egitimindeyken ÖYP kontenjanları dısında bir lisansüstü eğitime basvurup orada eğitimi devam ettirip dil eğitimi bitince öyp kapsamına aldırmaya engel midir?
yani ÖYP etiğimi veren bir ünide ÖYP kontenjanlarının açılmasını beklemek yerine normal alımlarla yüksek lisansa baslamanın önü kapanmıs mı oluyor?
Anketimiz. Yeni Yönetmeliği nasıl buldunuz? idi. Olumlu ve değişiklik yok diyen arkadaşlarımızın sayısı eşit.Gerçekten bu da kararların ortada olduğunu ortaya koyuyar aslında. Katılım da 90 kişi
Yurt dışı araştırma bursu ile ilgili de bir ifade yok.
Kaynak aktarımı yapılmadı daha.
Kaynak aktarım tarihine ilişkin bir ifade yok
En önemlisi mevcut bütçemizin tez döneminde yurt dışı araştırma bursu şeklinde kullanıp kullanamayacağımıza ilişkin bir ifade yok
herkes neden ısrarla aynı soruyu soruyo yaa.
iyi de soru belki 50 defa soruldu, bi cevap verilmedi. önceki sayfalara baksaydınız görürdünüz.
arkadaşlar birşey soracaım yeni yönetmelikle beraber şu anda yüksek lisans yapıyor olanların durumu ne oalcak.yani öyp başvurunda falan ?? ben onu anlayamadım ve kısaca bahsedebilecek birisi var mı
hocam pekı benim yaptıgım yuksek lisansın hernahngi bir yararı veya zararı oalcak mı...yani ben lisans mezunu olarak mı değerlendirileceğim değil mi?