ÖYP 35. Madde ve Eğitim Süresi

19.09.2011 de Y.lisansa başladım. ağustos 2012 de atandım.

şöyle izah edeyim:

2011-2012 ders dönemiydi. ( ortalam düşük, kötü dönemdi )
2012-2013 dil eğitimi ile geçti. yüksek lisansa devam edemedim.
2013-2013 tekrardan ders döneminde olacağım.
2014-2015 tez dönemi olacak..

Enstitüde 19.09.2014 ek süre ile beraber bitirmem gereken tarih olarak gözüküyor.

35. madde ile görevlendirme istedim. bekliyorum.

yök bana 3 yılda bitiremiyorsun, 4 yıl oluyor toplamda mı diyecek? 19.09.2014 de ilişiğini keseriz mi diyecekler?

sidneh

Profesör
Zamanında bitirememe durumunda ilişik kesilmesi yok artık. 19.09.2014 tarihi itibariyle görevlendirmeniz düşer, tezinize atandığınız okulda devam edersiniz.

clara

Öğrenci
merhaba, temmuz döneminde atanan bir arkadaşım adına bir soru soracağım.
öyp kapsamında yüksek lisans eğitimi için yerleştirildiğimiz okulda eğitimimize devam edip, atandığımız okulda kalabilir miyiz. yani 35 görevlendirilmesi öyp araştırma görevlisi istemese dahi zorunlu mu. her iki okul da birbirine yakın, arkadaşım 35 görevlendirmesi almadan atandığı yerde göreve devam edip, yüksek lisans derslerine gel-git yapmak istiyor. böylesi bir yöntem olası mıdır?

Gamze

Administrator
merhaba, temmuz döneminde atanan bir arkadaşım adına bir soru soracağım.
öyp kapsamında yüksek lisans eğitimi için yerleştirildiğimiz okulda eğitimimize devam edip, atandığımız okulda kalabilir miyiz. yani 35 görevlendirilmesi öyp araştırma görevlisi istemese dahi zorunlu mu. her iki okul da birbirine yakın, arkadaşım 35 görevlendirmesi almadan atandığı yerde göreve devam edip, yüksek lisans derslerine gel-git yapmak istiyor. böylesi bir yöntem olası mıdır?

Atandığınız okul dışında eğitim alacaksanız 2 dönem içinde 35. madde ile görevlendirme almak zorundasınız. Git-gel yapılmıyor ÖYP'de.

C

ch.accepted

Guest
Her ne kadar teoride mümkün gözükmese de bunu yapan birini çok yakından tanıyorum. Okulların karşılıklı anlaşmasıyla bir dönemliğine böyle götürdü. Nasıl olduğunu sorduğumda da bana "şimdilik bir sorun çıkmadı devam ediyoruz üç beş ay sonra ne olur bilemem" demişti ki attığı mailler halen mail kutumda mevcut. Yani nasıl oluyor bilmiyorum ama iki çok yakın okul için bunu yapan birini biliyorum evet.

sevba

Öğrenci
merhabalar 2012 aralık alımlarında yerleştim 6 aylık dil eğitimindeydim ve cuma eğitimim bitip fakülteme döneceğim yüksek lisans tezim için 35.madde görevlendirmesi alacağım doktoraya geri gelcem yani yaklaşık 10-11 aylığına ayrılcam 35 almak zorundamıyız? 39.maddede olmazmı?

Zamanında bitirememe durumunda ilişik kesilmesi yok artık. 19.09.2014 tarihi itibariyle görevlendirmeniz düşer, tezinize atandığınız okulda devam edersiniz.

hocam
diyelim ki tezi atandigim okulda bitirdim. doktorayi kazandim... tekrar mi 35 ile görevlendirme isteyecegim?

bir soru daha: bu devam edemedigimiz donemi ( dil egitiminde oldugumuz ve YL kayit dondurmayip devam edemedigimiz donemi ) egitim-ogretim suremizden saydirmamak icin birsey yapamaz miyiz? en nihayetinde elimizde ders kaydi yaptirmadigimiza ve 6 ay dil egitimde oldugumuza dair belge var

omarfako2

Öğrenci
Konuyla ilgili olarak ben de şunu merak ediyorum:
Belirlenen sürelerde eğitimimizi tamamlayamadık ve atandığımız yere döndük diyelim. Orada teze devam mı edeceğiz yeniden tercih yapıp baştan mı başlayacağız yükseğe ya da doktoraya? Bunun kararı hangi kritere göre veriliyor acaba?

the end

Öğrenci
Her ne kadar teoride mümkün gözükmese de bunu yapan birini çok yakından tanıyorum. Okulların karşılıklı anlaşmasıyla bir dönemliğine böyle götürdü. Nasıl olduğunu sorduğumda da bana "şimdilik bir sorun çıkmadı devam ediyoruz üç beş ay sonra ne olur bilemem" demişti ki attığı mailler halen mail kutumda mevcut. Yani nasıl oluyor bilmiyorum ama iki çok yakın okul için bunu yapan birini biliyorum evet.
iyi de bu kişi ylsini bitirdiğinde YÖK fark etmeyecek mi görevlendirmesinin olmadığını? kendini yakar.

sidneh

Profesör
hocam
diyelim ki tezi atandigim okulda bitirdim. doktorayi kazandim... tekrar mi 35 ile görevlendirme isteyecegim?

bir soru daha: bu devam edemedigimiz donemi ( dil egitiminde oldugumuz ve YL kayit dondurmayip devam edemedigimiz donemi ) egitim-ogretim suremizden saydirmamak icin birsey yapamaz miyiz? en nihayetinde elimizde ders kaydi yaptirmadigimiza ve 6 ay dil egitimde oldugumuza dair belge var

Evet, tekrar görevlendirme isteyeceksiniz. Saydırmamak için yapabileceğiniz bir şey yok.

Konuyla ilgili olarak ben de şunu merak ediyorum:
Belirlenen sürelerde eğitimimizi tamamlayamadık ve atandığımız yere döndük diyelim. Orada teze devam mı edeceğiz yeniden tercih yapıp baştan mı başlayacağız yükseğe ya da doktoraya? Bunun kararı hangi kritere göre veriliyor acaba?

Teze devam edeceksiniz.

nur_89

Öğrenci
Yüksek lisans görevlendirmesi istediğim okulda doktora eğitimi de mevcut yine de doktorada tekrar tercih yaparak eğitimimi başka bir üniversitede almam mümkün müdür?

Gamze

Administrator
Yüksek lisans görevlendirmesi istediğim okulda doktora eğitimi de mevcut yine de doktorada tekrar tercih yaparak eğitimimi başka bir üniversitede almam mümkün müdür?

ÖYP'de yüksek lisans yaptığınız yerde doktora yapmanız esastır. Son 1 yıldır okul değiştirmeye pek sıcak bakmıyor YÖK. Aynı okulda kalmanız isteniyor. Sadece atandığınız okulda eğitim varsa okul değiştirebiliyorsunuz.

eile mit weile

Öğrenci
2013 Temmuz ÖYP ile A-üniversitesine atandım. Bölümüm A'da olmadığı için YOKSİS üzerinden doktora kadrosuna başvurarak aynı şehirdeki B-üniversitesinde doktoraya başladım. 35. madde ile B'ye gönderilmem söz konusu ve atandığım A-üniversitesi ve ben bu işlemi ötelemek istiyoruz. Bu sebeple, 35. madde ile B'ye görevlendirmemi 2. dönem başında yapmam mümkün müdür? (en fazla 2 dönem sonra lisansüstü eğitimine başlamam gereken kuraldan dolayı sanki diğer dönem doktoraya başlamış gibi) Bu görevlendirme ile ilgili bir son tarih vs var mıdır? görevlendirmeyi iptal edemiyoruz en azından ötelemek için bilgisi olan var mıdır?

kaamos

Araştırma Görevlisi
2013 Temmuz ÖYP ile A-üniversitesine atandım. Bölümüm A'da olmadığı için YOKSİS üzerinden doktora kadrosuna başvurarak aynı şehirdeki B-üniversitesinde doktoraya başladım. 35. madde ile B'ye gönderilmem söz konusu ve atandığım A-üniversitesi ve ben bu işlemi ötelemek istiyoruz. Bu sebeple, 35. madde ile B'ye görevlendirmemi 2. dönem başında yapmam mümkün müdür? (en fazla 2 dönem sonra lisansüstü eğitimine başlamam gereken kuraldan dolayı sanki diğer dönem doktoraya başlamış gibi) Bu görevlendirme ile ilgili bir son tarih vs var mıdır? görevlendirmeyi iptal edemiyoruz en azından ötelemek için bilgisi olan var mıdır?

35. md. görevlendirilmesi uzun sürüyor genelde. benim 3 buçuk ay sürmüştü. önümüzdeki dönem zaten son döneminiz olacak. siz işlemleri başlatıp işinizi sağlama alabilirsiniz. yeterlilik sonrası da görevlendirmeyi bozdurup A üniversitesine geri dönebilirsiniz.

samson38

Öğrenci
öncelikle herkese iyi çalışmalar...öyp araştırma görevlisiyim.öyp'ye yerleşmeden önce yüksek lisansımı tamamlamıştım.dil eğitimine gittim.dil'i geçtikten sonra ilk açılan doktora programına başvurdum.Müzik bölümü olduğu için yetenek sınavına girdim ve kabul edildim.3 aydır doktora eğitimindeyim.35'le görevlendirilmek için gerekli işlemlerim başladı.Yök atandığım bölüm ile doktora yaptığım bölümün aynı olmama gerekçesiyle görevlendirmemi onaylamadı.kadromun olduğu üniversiteden tekrar onayını istedi.Tekrar kurula girdi ve sonuç olumsuz :(Şu an ben nasıl bir yol izlemeliyim.3 ay ders aldım,emek verdim ve eğer ikinci dönem benim bölümüm ile ilgili bir doktora programı açılmaz ise ilişiğim kesilecek.

Cosmo Kramer

Öğrenci
Hocam kadronuzun olduğu okul bu farklılığı onaylamıyorsa malesef yapacak birşey kalmıyor :(

Eğer onlar onaylarsa Yök'ten devamınıza mani olacak bir karar çıkmıyor çünkü çoğunlukla. Öyp mevzuatlarında bununla ilgili madde de bu şekilde bahsediyor. Umarım sorun çözülür.

Cosmo Kramer

Öğrenci
Atandığım okul benim doktora yaptığım anabilim dalını onayladı...yök kabul etmiyor.

Atandığınız bölüm ile doktora yaptığınız bölüm farklı ise Yök'ün onayı gerekir ama sadece anabilim dalı farklılıklarında okulunuzun onayı yeterli diye biliniyordu hep. Siz de bölüm ile ilgili bir farkılılık söz konusu değilse bir yanlışlık var gibi duruyor. Şaşırdım doğrusu.

Son düzenleme: