adali1
Öğrenci
Hocam benim söylediğim YL'den sonra Doktoraya aynı okulda devam edenler için. Sizi bölüm farkından dolayı doktora için başka okula gönderiyorlarsa ÖYP lisansüstü tercihler için belirlenen min. puanlara tekrardan sahip olmanız gerekecek. Kasım Ales'e girdiniz mi? Girmiş olmanız gerekirdi. Dil için YDS tarihlerini sanırım kaçırıyorsunuz. Mutlaka eşdeğer bir sınavdan geçerli puanı (65) almanız gerekir dil için.
Girmedim çünkü kasımda şuanda doktora yaptığım programa çoktan kaydımı yaptırmış ve doktora derslerime devam ediyordum. Söylediğim gibi daha önce bu şekilde devam eden öypli arkadaşlarım olduğu için bölüm adının sorun olacağını hiç düşünmedik. Bilsem böyle olacağını eylülde tercih yapardım zaten puanlarımın geçerliliği vardı o zaman. Benim anlayamadığım şu, madem doktora yaptığım bu bölümü saymayacaktı neden dilekçe ile enstitüde doktora programına kaydımız yapıldı, tercih hakkımız öldürüldü bu durumda olan 3 kişiyiz ve mağdur edildik. Emsal kararlar var önümüzde hatta aynı odada çalışıyoruz birebir aynı duruma farklı uygulama böyle şey mi olur