ÖYP ile İlgili Birkaç Soru...

monopol

Öğrenci
Merhabalar,

Aralık ayı ÖYP atamaları ile İktisat Teorisi Anabilim Dalında araştırma görevlisi olmaya hak kazandım. Halen ÖYP kapsamındaki bir üniversitede İktisat Bölümü İktisat Anabilim Dalında bütünleşik doktora eğitimime devam etmekteyim. Kadromun geçici olarak doktora eğitimi aldığım üniversiteye aktarılmasına ilişkin; doktora eğitimi aldığım üniversitenin sosyal bilimler enstitüsünden görevlendirme yazım, atamamı takiben bir ay içerisinde çıktı. Ancak kadromun bağlı bulunduğu üniversiteden görevlendirme yazımın çıkması için eylül ayını beklemem gerektiği söylendi.

Durumu YÖK'e bildirdiğimde (Kağan Bey) bağlı bulunduğum kadromun yani İktisat Teorisi Anabilim Dalının, doktora eğitimi aldığım üniversitenin 2010 ÖYP' de açılan “İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Anabilim Dalı'na” çevrilmesiyle birlikte kadromun tahsisinin mümkün olacağı söylendi.

Duruma uygun olarak anabilim dalı değişikliğim gerçekleşti ve haftaya YÖK'e gönderilecek. YÖK yönetim kurulundan gelecek yanıtı takiben de kadromun doktora eğitimi aldığım üniversiteye aktarılmasına ilişkin ilk yazışma yapılacak.

Sizlere sormak istediğim

1. Bu süreç sizce ne kadar sürer,
2. Yurt dışı dil kursuna başvurmak istiyorum. Anabilim dalımı ne olarak yazmalıyım. (Anabilim dalı değişikliğim önümüzdeki hafta YÖK'e ulaşacak)
3. Doktora eğitimimin ders aşamasındayım, 39. Madde ile izin alarak (89 gün) eğitimime devam edebiliyorum. İznim yakında sona erecek, kadromun bağlı bulunduğu üniversitenin personel işleri iznimin bittiği gün iş yerinde olmam gerektiği konusunda hassas. Ancak doktora eğitimi aldığım üniversite ile kadromun bağlı olduğu üniversite arasında yaklaşık 10 saat mesafe var. Git gel yapmam pek mümkün değil. Bildiğim kadarıyla ikinci kez 39. Madde izni alamıyorum. Bu durumda en azından sınavlarım bitene kadar doktora eğitimi aldığım üniversitede kalmam için ne yapmalıyım.

Önerilerinizi bekliyorum. İyi çalışmalar…

bergerac

Araştırma Görevlisi
Hocam normalde bizler için 39. madde iznini 35. madde izni çıkana kadar kullandırıyorlar bu da 2 aylık bir süre oluyor bu süre içerisinde de yök'ün 35. madde kararının çıkmasını bekliyoruz. ama sizin durum biraz karışıkmış, yök'ten karar geldikten sonra 35. madde işlemini hemen yaptırmanız lazım. bunun haricinde de ders döneminde olduğunuz için 1 aya yakın idari izin isteyebiliyormuşsunuz kadronuzun bağlı olduğu üniversiteden, e zaten 1 ay sonra da dersler bitiyor okullarda. şimdilik bu şekilde idare edebilirsiniz sanırım.

monopol

Öğrenci
Peki teşekkür ederim, yani 39. madde iznim bittiğinde tekrar idari izin isteyerek şansımı denemeliyim.
Diğer sorular hakkında da görüş bildirirseniz sevinirim...

bergerac

Araştırma Görevlisi
Yurtdışı için sizden şu sıralar istenen belgenin pek bir bağlayıcılığı yok hangi dönem nereler istenir bilgi havuzu manasında istiyorlar onu. siz şu anda geçtiğiniz abd'yi yazabilirsiniz sanırım.

novgorod

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar bu 89 günlük izin süresi (yüksek lisans derslerinden geri kalmamak amaçlı) boyunca maaş alabiliyor muyuz? Dekanlık bana 39 ile görevlendirme dilekçesi yazdırdı.

reykolog

Öğrenci
Bir sorum olacak, lisans eğitimimi biyolojide tamamladım ve şuan su ürünleri fakültesinde yüksek lisans öğrencisiyim, ÖYP kapsamında, ünversitelerin yanında açıklama olarak su ürünleri fakültesinden mezun olmak gibi nitelikler bulunuyor benim başvurabilmem için nitelik olarak ; su ürünlerinde yüksek lisans yapmış-yapıyor olmak şartına mı başvurabilirim sadece bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Eşiniz devlet memuru ise yaznınıza gelebilir ama siz gidemiyorsunuz. Çünkü üniveristelerin taşra teşkilatlanması yoktur.

mahmet

Öğrenci
bi soru da ben sormak istiyorum
şimdi ben öypden atandım ve yüksek lisana yapıyorum alesimin süresi de bitmek üzere
2 sene sonra doktoraya başvuracağım zaman süresi dolmuş alesimi mi kullanacağım yoksa tekrar alese girmem mi gerekiyor

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Bunu daha önce YÖK ile görüştük ancak onlar da bir karara bağlamadı henüz, o yüzden siz riske atmayın ve Alese girin.

aslick

Öğrenci
İyi günler. http://www.akademikpersonel.org/con...eni-ÖYP-yönetmeliği-Nisan-Ayında-Tamamlanacak haberinde yeni yönetmelikten bahsediliyor. bu yönetmelik çıktı mı, çıkacak mı? Haberi olan var mı?

Nisan ayında yeni yönetmelik çıkacaktı fakat henüz yeni yönetmeliğin akibeti ne oldu kimse bilmiyor.Tahminimce büyük değişiklikler olmucak( puan kesintisi artışı dil barajı konması vs. gbi) belki sözleşmeleri tek tip hale getirecek maddeler eklenebilir sadece tahminim

P

peri han

Guest
Merhaba,

Yeni yeni araştırmaya başladım, gözden kaçırmışta olabilirim forumda ki herşeye göz atmaya uğraşıyorum günlerdir. Bir şey dikkatimi çekti de, ben şimdi tektek kadro ilanlarını inceliyorum. iç mimarım. ilanlara bakıyorum 3tane üni. de falan açılmış başvuru zaten. fakat üni.lerin kendi sitelerine bakıyorum öyp kapsamında ilanları var fakat yök ün sitesindeki ilanlarda okulun ismi bile geçmiyor. Ben marmara üni. içmimarlık mezunuyum.listelerin hiçbirinde mevcut değil. fakat üni.nin sitesinde bakınca ancak görebiliyorum. tek tek böyle takip mi etmem gerekecek.hem yök hemde ünilerin sitelerini.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
ÖYP lisansüstü ve ÖYP ilk alım ilanları farklıdır. Okullarda yayınlananlar öyp lisanüstüdür yani onlara ilk atama için başvuru yapamazsınız.

P

peri han

Guest
Teşekkür ederim. Daha yeni yeni araştırmaya başladım da, okullarında hiçbir bilgisi yok.

iskenderce

Öğrenci
selamün aleyküm herkese hayırlı bayramlar diliyorum.benim sorum yasla ilgili.74 doğumluyum, üniversiteyi 2008de bitirdim. basvuru yapabilirmiyim, yüksek lisans yapmak benim idealimdi.geç mi kaldım, bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim

relaxy

Doçent
selamün aleyküm herkese hayırlı bayramlar diliyorum.benim sorum yasla ilgili.74 doğumluyum, üniversiteyi 2008de bitirdim. basvuru yapabilirmiyim, yüksek lisans yapmak benim idealimdi.geç mi kaldım, bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim

hayırlı bayramlar, hocam araş. gör. olarak atanabilmeniz için son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşından gün almamış olmanız gerekiyor, yüksek lisansa başlayarak idealinizi gerçekleştirebilirsiniz fakat ne yazık ki araş. gör. şartını sağlayamıyorsunuz...