Ink Bottle
Moderator
Cok saçma ve garip bir durum bu. Transkript notunu yazarak kazanan oypli bi arkadaşım var. Yine başka bir oypli arkadaş eğer yüzlük not varsa kesinlikle onu yaz demişti. Bundan bağımsız olarak yl kaydı yaptirdigimda yök cevrim puanını vermistim ve görevli neden böyle yaptığımı sormuş kendi kendini dusurmussun demişti. Onumuzdek oyp alimlarinda Daha ne yazacagimi bilmiyorum desem yeridir.
ÖYP'de atamadan sonra ibraz edilen belgeler 3 defa (evrak alımı esnasında ilk kontrol, koordinatörlük kontrolü ve personel daire kontrolü) tüm detaylarıyla incelenir. Arkadaşınız 'yanlış beyan' ile nasıl atandı bilmiyorum. Fakat olası bir şikayette, olası bir geriye dönük incelemede arkadaşınızın yanlış beyanı varsa bu tespit edilir ve kadro ile ilişik kesilir.
Kadroya atanmış olmak tüm yanlışlıkların üstünü örten bir şey değil. Daha geçen haberlerde çıktı. TÜBİTAK'ta sahte diploma ile 2,5 yıl uzman olarak çalışmış biri. Bu daha sonra bir incelemede fark edilmiş. O kişi hemen istifa dilekçesi bırakıp kaçsa da hakkında (2,5 yıl aldığı maaşları da içeren) dava açılmış.
Kısacası doğru beyanda bulunmanızı öneririm. Yanlış beyan %99,9999 fark edilir. Milyonda ihtimal o an fark edilmedi diyelim, elbet bir gün hakkınızda genel bir inceleme yapılması gerektiğinde, biri şikayet ettiğinde vs fark edilir.