Mr December
Baş Editör
Yorumunuz için teşekkür ederim. Ama akademi bu değil, bu olmamalı. Herkes bekleyecekse ben de bekleyeceğim, fakat neden beklememiz gerekiyor, neden bunu sorgulamıyoruz? 10 sene boyunca kimse bir üst kadroya atanmayacak diye yasa çıksa sinip bekleyecek miyiz? Neden bekletiliyoruz diye sorunca bana "hepimiz bekliyoruz, sen de bekle, doçentliğe hazırlan" mı diyeceksiniz? Besbelli ki biryerde aksayan birşeyler var, bu nedenle hepimizin hak kaybı var, o zaman hepimiz ses çıkarmalıyız. Ben herkesi CİMER'e yazmaya davet ediyorum.
Diğer taraftan arkadaşların da belirttiği gibi senet imzalamış akademisyenlerin durumları çok daha kötü, senedi ödeyip başka üniversiteye geçen arkadaşlar var mobbinge dayanamayıp. Lütfen yorum yazarken empati yapalım, haksızlıklara da ses çıkarmayı öğrenelim artık, haksızlığa ses çıkarmayan kişi akademisyen olamaz.
Katılıyorum. Lise mezunu bir memur bile önünde engel olmadan yükselebileceği yere kadar yükselebiliyor. Biz de her seviyede bir engel bir kadro bekleme derdi çıkıyor. Zaten aynı yerde çalışan araş. gör. dr., dr. öğr. üyesi vs'ye neden ayrıca kadro tahsis edilme gereği var. Okulda kadro boşluğu varsa şartları sağlıyorsa direk yükselsin bir üst seviyeye. Kadro ilanına çıkınca da dışarıdan insanlar isme kadro açıldı haksızlık oluyor diye saldırmaya başlıyor ama o kadro onun kadrosu oluyor. Dışarıdan başvuracaklara kadro ilanı açılması gerekiyor, içeridekilere değil.