ÖYP'de Yüksek Lisans Seneti Ödeme

myran

Öğrenci
Ödediğiniz takdirde sorun yok.

Hocam 2547 sayılı Kanunun 35 inci maddesinin 19/11/2014 tarihli ve 6569 sayılı Kanunla "Yurt içi veya yurt dışında yetistirilen ogretim elemanları, genel hukumlere gore baglı oldukları yuksekogretim kurumlarında mecburi hizmetlerini yerine getirmek zorundadırlar. (Ek cumle: 19/11/2014-6569/26 md.) Bu mecburi hizmet, es durumu ve saglık mazeretleri haric olmak uzere baska yuksekogretim kurumlarında ve kamu kurum ve kuruluslarında yerine getirilemez. Bu yukumlulugu yerine getirmeyenlere, yuksekogretim kurumlarında gorev verilmez" hukmu bulunduğundan sormuştum. Örnekleri var mıdır senedini- borcunu ödeyip başka bir üniversitede görev yapan kişilerin?

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
bilen birileri acil cevaplarsa çok sevinirim,üniversitem bana 148,474,00 tl lik bir yüksek lisans senedi gönderdi,bu tutar çok fazla değil midir?

A

Akademik Forum

Guest
cevabınız için çok teşekkür ederim ama sene miktarı belirtilmemiş sadece yüksek lisans eğitimi yapmak için denilmiş,sizce nasıldır ?

A

Akademik Forum

Guest
Hocam emin misiniz tekrar hesapladığına? ben eğitimimi bitirir ve zorunlu görevi yapmak istemezsem imzaladığım tutar kadar ödemem gerekmez mi?

tekno

Öğrenci
2547/35. maddeye göre; Yurt içi veya yurt dışında yetiştirilen öğretim elemanları, genel hükümlere göre bağlı oldukları yükseköğretim kurumlarında mecburi hizmetlerini yerine getirmek zorundadırlar. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyenlere, yükseköğretim kurumlarında görev verilmez.

Senet imzaladık ve doktora eğitimimizi tamamladık diyelim. Ancak asıl kadromuzun olduğu yere dönmeyeceğiz. Ayrıca artık herhangi bir akademik kadroda da çalışmayacağız. Bu durumda yine senetin ödenmesi gerekir mi? Yani herhangi bir yükseköğretim kurumunda görev verilmemesinin dışında yine de senet bedeli talep edilir mi?

goggles

Araştırma Görevlisi
2547/35. maddeye göre; Yurt içi veya yurt dışında yetiştirilen öğretim elemanları, genel hükümlere göre bağlı oldukları yükseköğretim kurumlarında mecburi hizmetlerini yerine getirmek zorundadırlar. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyenlere, yükseköğretim kurumlarında görev verilmez.

Senet imzaladık ve doktora eğitimimizi tamamladık diyelim. Ancak asıl kadromuzun olduğu yere dönmeyeceğiz. Ayrıca artık herhangi bir akademik kadroda da çalışmayacağız. Bu durumda yine senetin ödenmesi gerekir mi? Yani herhangi bir yükseköğretim kurumunda görev verilmemesinin dışında yine de senet bedeli talep edilir mi?
Senet talep edilir.

archn06

Öğrenci
Sidneh arkadaşımızın dediği gibidir daha detaylı olarak söylemek gerekirse ödenecek tutar: senedin imzalandığı günden itibaren istifa edene kadar geçen sürede aldığı maaş + maaşın % 50 si+ yasal faiz'dir. Okulun insiyatifi vardır, taksit yapanilir, peşin ödenirse yasal faizleri almayabilir. Ama unutmayın tutarı ödedikten sonra davanızı açın ve ödediklerinizi geri alın.
Hocam böyle bir yasal hakkımız var mı? seneti ödedikten sonra geri alabilir miyiz gerçekten ??

svcglsn

Öğrenci
Sidneh arkadaşımızın dediği gibidir daha detaylı olarak söylemek gerekirse ödenecek tutar: senedin imzalandığı günden itibaren istifa edene kadar geçen sürede aldığı maaş + maaşın % 50 si+ yasal faiz'dir. Okulun insiyatifi vardır, taksit yapanilir, peşin ödenirse yasal faizleri almayabilir. Ama unutmayın tutarı ödedikten sonra davanızı açın ve ödediklerinizi geri alın.

hocam ödedikten sonra nasıl geri alınabilir bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim

finduilas

Profesör
Artik alamazsiniz maalesef, davalar Yargitay'a gectiginden beri kararlar universite lehine cikiyor.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

felipe

Öğrenci
Merhabalar,
Kefalet senedi için ödenecek miktarın maaş + maaşın % 50 si+ yasal faiz olduğunu biliyorum. Ancak, genelde sorunlar senet miktarlarının söz konusu hesaptan yüksek olması ile ilgili. İmzaladığımız senet miktarı yeniden hesaplanacak miktardan düşük olduğunda herhangi bir hak talebinde bulunabilir miyiz? Sadece imzaladığımız senet miktarını ödemek gibi. Bununla ilgili bir yasal dayanak var mıdır?
Şimdiden teşekkkürler

arkadaşlar merhaba, ben son öyp alımlarında yüksek lisans yapıyor olmak şartıyla yerleştim ve yüksek lisansımın 6. dönemindeyim. şimdi 35. madde görevlendirilmemin gerçekleştirilmesini bekliyorum. forumdan okuduklarımdan anladığım, görevlendirmeyi aldığım tarihten itibaren aldığım maaşlar üzerinden bir tazminat tutarı belirleneceği; fakat bana okulumdan verilen bilgi, yüksek lisansa başlama tarihinden itibaren tutarın hesaplanacağı yönünde. Okul bana bu konuda yanlış bilgi mi vermiş?

archn06

Öğrenci
hocam miktara takılmayın , sözleşme işleme alıncağı zaman o miktar tekrar hesaplanıyor

biliyor musunuz bizim okuldaki öyp görevlisi özellikle dedi ki o senette ne yazıyorsa miktar o dedi
ama biz yeniden hesaplanıyor öyle değil mi dedik
yok o yazan miktar sizden istenir dedi.tuhaf anlamıyorum gerçekten..

- - - Güncellendi - - -

Bu 3 sene icin mi? Eger oyleyse normal.

Aylik maas=3300.
3300x36=118800
118800+ %50= 178000 civarinda. Normal.

bizim üniversite iki katını istiyor off çok korkuyorum yahu:(
senet işleri insanın bütün hevesini kırıyor..

demircan_053

Araştırma Görevlisi
biliyor musunuz bizim okuldaki öyp görevlisi özellikle dedi ki o senette ne yazıyorsa miktar o dedi
ama biz yeniden hesaplanıyor öyle değil mi dedik
yok o yazan miktar sizden istenir dedi.tuhaf anlamıyorum gerçekten..

- - - Güncellendi - - -

bizim üniversite iki katını istiyor off çok korkuyorum yahu:(
senet işleri insanın bütün hevesini kırıyor..

isteyemez hocam öyle bir şey yok , kafasından atıyor yada korkutmak için söylüyor , ne zaman işi bırakırsanız o zamana kadar tekrar hesaplanır endişeniz olmasın