Mr December
Baş Editör
Hocam diyelim ki borcu tamamen ödedik. Başka bir üniversitede akademik kadroya atanmamıza engel bir durum oluşturuyor mu bu durum?
Ödediğiniz takdirde sorun yok.
Hocam diyelim ki borcu tamamen ödedik. Başka bir üniversitede akademik kadroya atanmamıza engel bir durum oluşturuyor mu bu durum?
Ödediğiniz takdirde sorun yok.
Bu 3 sene icin mi? Eger oyleyse normal.bilen birileri acil cevaplarsa çok sevinirim,üniversitem bana 148,474,00 tl lik bir yüksek lisans senedi gönderdi,bu tutar çok fazla değil midir?
cevabınız için çok teşekkür ederim ama sene miktarı belirtilmemiş sadece yüksek lisans eğitimi yapmak için denilmiş,sizce nasıldır ?
hocam miktara takılmayın , sözleşme işleme alıncağı zaman o miktar tekrar hesaplanıyor
Senet talep edilir.2547/35. maddeye göre; Yurt içi veya yurt dışında yetiştirilen öğretim elemanları, genel hükümlere göre bağlı oldukları yükseköğretim kurumlarında mecburi hizmetlerini yerine getirmek zorundadırlar. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyenlere, yükseköğretim kurumlarında görev verilmez.
Senet imzaladık ve doktora eğitimimizi tamamladık diyelim. Ancak asıl kadromuzun olduğu yere dönmeyeceğiz. Ayrıca artık herhangi bir akademik kadroda da çalışmayacağız. Bu durumda yine senetin ödenmesi gerekir mi? Yani herhangi bir yükseköğretim kurumunda görev verilmemesinin dışında yine de senet bedeli talep edilir mi?
Hocam böyle bir yasal hakkımız var mı? seneti ödedikten sonra geri alabilir miyiz gerçekten ??Sidneh arkadaşımızın dediği gibidir daha detaylı olarak söylemek gerekirse ödenecek tutar: senedin imzalandığı günden itibaren istifa edene kadar geçen sürede aldığı maaş + maaşın % 50 si+ yasal faiz'dir. Okulun insiyatifi vardır, taksit yapanilir, peşin ödenirse yasal faizleri almayabilir. Ama unutmayın tutarı ödedikten sonra davanızı açın ve ödediklerinizi geri alın.
Sidneh arkadaşımızın dediği gibidir daha detaylı olarak söylemek gerekirse ödenecek tutar: senedin imzalandığı günden itibaren istifa edene kadar geçen sürede aldığı maaş + maaşın % 50 si+ yasal faiz'dir. Okulun insiyatifi vardır, taksit yapanilir, peşin ödenirse yasal faizleri almayabilir. Ama unutmayın tutarı ödedikten sonra davanızı açın ve ödediklerinizi geri alın.
hocam miktara takılmayın , sözleşme işleme alıncağı zaman o miktar tekrar hesaplanıyor
Bu 3 sene icin mi? Eger oyleyse normal.
Aylik maas=3300.
3300x36=118800
118800+ %50= 178000 civarinda. Normal.
biliyor musunuz bizim okuldaki öyp görevlisi özellikle dedi ki o senette ne yazıyorsa miktar o dedi
ama biz yeniden hesaplanıyor öyle değil mi dedik
yok o yazan miktar sizden istenir dedi.tuhaf anlamıyorum gerçekten..
- - - Güncellendi - - -
bizim üniversite iki katını istiyor off çok korkuyorum yahu
senet işleri insanın bütün hevesini kırıyor..
isteyemez hocam öyle bir şey yok , kafasından atıyor yada korkutmak için söylüyor , ne zaman işi bırakırsanız o zamana kadar tekrar hesaplanır endişeniz olmasın
2 katı 3 katı fark etmez senette ne yazarsa o dur.peki iki katını alabilirler mi o nasıl olur ki?
peki iki katını alabilirler mi o nasıl olur ki?