Özel Eğitim Yüksek Lisans Başvuruları?

raikony

Öğrenci
selam arkadaşlar bi sorum var :) şimdi ben sözel mezunuyum ve elimde haliyle ales sözel puanım var, özel eğitim de yüksek lisans şartlarına baktığımda sözel kabul eden de var EA kabul eden de var, burada problem yok, sözel kabul edenlere başvururum fakat aklıma takılan bi husus var, özel eğitim de ÖYP tercihi yaparken biz hangi ALES türünden tercih yapıyoruz, herkes kendi puan türünü mü kullanıyor yoksa YÖK aynı yüksek lisans ilanlarında olduğu gibi açılan kontenjanlara ales puan türü için özel şarltar mı belirliyor veyahut belirlenmiş bir puan türü (EA YADA SÖZ) var herkes ona riayet mi ediyor, biligisi olan paylaşabilir mi acaba?

Hocam ben de tam olarak bilmemekle yine bildiğim kadarıyla cevap vereyim. Bildiğim kadarıyla ÖYP'de alımlar üniversiteye girişlerde kullanılan puan türü ile ALES puan türü aynı olmalı. Mesela; Fizik bölümü üniversite yerleşme sisteminde sayısal puan, Tarih bölümü sözel puan, Psikoloji bölümü EA ile alım yapıyor aynı şekilde ÖYP'ye yerleşirken de Fizik'e Ales Sayısal, Tarih'e Ales Sözel, Psikoloji'ye Ales EA ile başvuru yapılıyor. Özel Eğitim Bölümlerinden; Zihin Engelliler Eğt., İşitme Engelliler Eğt. ve Görme Engelliler Eğt. YGS-4 puan türü ile alım yapmaktadır yani bu da SÖZEL'e tekabül etmektedir, Üstün Zekalılar Eğt. YGS-6 puan türü ile alım yapmaktadır yani bu da EA'ya tekabül etmektedir ama son bir iki ÖYP'de Çok Engelliler Eğt. diye bir bölümden de alım ypamaktadır. Bu bölümün üniversite giriş puan türünü bilmiyorum. Benim bildiği kadarıyla alımların bu şekilde olması gerekiyor. Yanlış biliyorsam lütfen doğru bilenler düzeltsinler.

berranur

Öğrenci
Hocam ben de tam olarak bilmemekle yine bildiğim kadarıyla cevap vereyim. Bildiğim kadarıyla ÖYP'de alımlar üniversiteye girişlerde kullanılan puan türü ile ALES puan türü aynı olmalı. Mesela; Fizik bölümü üniversite yerleşme sisteminde sayısal puan, Tarih bölümü sözel puan, Psikoloji bölümü EA ile alım yapıyor aynı şekilde ÖYP'ye yerleşirken de Fizik'e Ales Sayısal, Tarih'e Ales Sözel, Psikoloji'ye Ales EA ile başvuru yapılıyor. Özel Eğitim Bölümlerinden; Zihin Engelliler Eğt., İşitme Engelliler Eğt. ve Görme Engelliler Eğt. YGS-4 puan türü ile alım yapmaktadır yani bu da SÖZEL'e tekabül etmektedir, Üstün Zekalılar Eğt. YGS-6 puan türü ile alım yapmaktadır yani bu da EA'ya tekabül etmektedir ama son bir iki ÖYP'de Çok Engelliler Eğt. diye bir bölümden de alım ypamaktadır. Bu bölümün üniversite giriş puan türünü bilmiyorum. Benim bildiği kadarıyla alımların bu şekilde olması gerekiyor. Yanlış biliyorsam lütfen doğru bilenler düzeltsinler.
Hocam çok teşekkürler, umarım böyledir zaten olması gereken de bu ama maalesef manteliteye aykırı bir çok durumla karşılaştığımız için ben yine de soru işaretim kalmsın diye sormak istedim, farklı bir bilgisi olan paylaşsın bence de, teşekkürler hocam, vesselam..

kaolin

Öğrenci
Evet normal şartlarda dediğiniz gibi hangi puan türü ile girdiyseniz onun alesi ile başvurabiliyordunuz.
Özel eğitime de biz daha önce sözel ales puanımız ile başvurduk ve yerleştik. Ayrıca dışarıdaki özel eğitim yl programları da bu yıla kadar sözel ales ile kabul ediyordu.
Ama bu yıl değişiklik olmuş ve üniversiteler yl başvurularında ea ales istemişler.
Öyp de ne isterler bilinmez. Öyp süprizlerle dolu arkadaşlar.
Herşeye hazırlıklı olun sayısal ales isterlerse şaşırmayın:)

sinici3526

Öğrenci
Merhabalar sınıf öğretmenliği mezunuyum meb in düzenledıgı zihinsel englıler egıtımı sertıfıka programıyla su an rehablıtasyon merkezınde calısıyorm.Kurs zamanında soylenen bir durum hakkında soru soracaktım .Özel eğitim alanında tezli veya tezsiz yüksek lisans yapınca devlete atamamız olacak mı ?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar özel eğitim yüksek lisans öğrenci belgemde hem ana bilimdalım hem bölümüm özel eğitim yazıyor. [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam da özel eğitimin bütün programları kapsadığını söylemiş bu durumda zihin,görme,işitme ilanlarına da başvurabilir miyim teşekkürler

silalis

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar özel eğitim yüksek lisans öğrenci belgemde hem ana bilimdalım hem bölümüm özel eğitim yazıyor. [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam da özel eğitimin bütün programları kapsadığını söylemiş bu durumda zihin,görme,işitme ilanlarına da başvurabilir miyim teşekkürler
Bu sorunun cevabını de çok merak ediyorum ama mantıken olmaması lazım evet kapsıyor ama adam şarta görme anabilim dalı dediyse ve bizimkinde özel eğitim anabilim dali yaziyorsa bu uymuyor demektir. Tabi bu benim düsüncem. Kesin bir şey öğrenince bana da haber verirsen sevinirim :)

A

Akademik Forum

Guest
özel eğitim

Ben bir sey sormak istiyorum eğitim fakultesi sosyal bilgiler mezunuyum.Özel eğitimde yüksek lisans yaparsam çalışabilir miyim özel eğitimde kabul koşulları neler acaba?

Z

ZEHRA CANSIZ

Guest
Zihinsel engelli bölümünde yusek lisans yapmak için izlenecek yol

coğrafya öğretmenliği mezunuyum zihinselengellilerde yukseklisans yapmak istiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum alese girmem gerekiyor mu hangi unıversitelere başvuru yapabiliyorum üds puanı gerekiyormu tezli mi tezsizmi oluyo alesten kaç almam gerekiyo en az yardımcı olursanız sevinirim ben coğrafya eğitim fakültesimezunuyum formasyon derslerinialdım.

A

Akademik Forum

Guest
acil acill

mrb ben okul oncesi ogrt. mezunuyum ozel egitimde yuksek lisans yapmayi dusunuyorm.hangi unw. bu bolum var.ozel bir unw. dusunuyorum en kotu ihtmal yuksek lisans icin.2 yil suruyordur degilmi?ve de ozellerde de kalip ogrtm gorewlisi olark kalabliyormuyum acil cvp :)

A

Akademik Forum

Guest
Alan dışı yl

sosyal hizmet mezunu biri özel eğitim alnında yüksek lisans yapabilir mi?