Okutman Maaşları Ne Kadar?

Mezopotamya

Öğrenci
tam rakam veremesem de 2.100 - 2.150 gibi bir ham maaşları var. ders ücretleriyle birlikte yükseliyor tabii.

Peki hocam bu maaş 12 saat ders karşılığı değil mi, 12 saatten sonra verdiğimiz her ders saati ücretlendiriliyor. Bunun için gündüz ve gece ders ücretleri nedir, internette çok bilgi var ama genelde eski yıllara ait miktarlar hep, ben güncel halini merak ediyorum. Bir de bu geliştirme ödeneği var tabii, mesela Bozok Üni. için bu nedir, Nazmi hoca ordaydı sanırım, o görürse bu mesajımı daha kesin bilgiyi verebilir. ya da x üninin karşısında 200 yazıyor bu maaşda neye karşılık oluyor. Çok maddi detaylara girdim ama insan merak ediyor bir işe kalkışmadan önce :)

kaamos

Araştırma Görevlisi
Peki hocam bu maaş 12 saat ders karşılığı değil mi, 12 saatten sonra verdiğimiz her ders saati ücretlendiriliyor. Bunun için gündüz ve gece ders ücretleri nedir, internette çok bilgi var ama genelde eski yıllara ait miktarlar hep, ben güncel halini merak ediyorum. Bir de bu geliştirme ödeneği var tabii, mesela Bozok Üni. için bu nedir, Nazmi hoca ordaydı sanırım, o görürse bu mesajımı daha kesin bilgiyi verebilir. ya da x üninin karşısında 200 yazıyor bu maaşda neye karşılık oluyor. Çok maddi detaylara girdim ama insan merak ediyor bir işe kalkışmadan önce :)

evet, bu miktara 12 saat ders ücreti dahildir. 12 saat sonrası her saat için 8-9 tl gibi bir saat ücreti var.
geliştirme ödeneği için linkte nazmi hocanın eklediği dosyaya bakınız: http://www.akademikpersonel.org/ogretim-gorevlisi/26767-gelistirme-odenegi.html

okutmanlar geliştirme ödeneğinin yarısını alıyorlar diye biliyorum. yani örneğin linkteki listeye baktığınızda aradığınız üniversite için 300 yazıyorsa %300 demek oluyor bu. okutmanlar da bu durumda %150 alabiliyorlar.

yahyahoca

Öğrenci
Hocam sizinki doğuda olduğunuz için mi yukarıda söylenen maaşlardan yüksek?
Evet hocam ben doğuda (Muş'ta) çalışıyorum.16 yıldır görev yaptığım için yaklaşık 1000 lira geliştirme ödeneği alıyorum.2-3 yıllık hizmeti olanlar da 500 civarı bir geliştirme ödeneği alıyorlar.Doğudaki tüm şehirler böyle değil ama. Malatya,Erzurum,Diyarbakır gibi yerlerde çalışanlar bunun yarısını alıyorlar.

O

olgun

Guest
soru

Arkadaslar merhaba inkilap tarihi okutmanlarinin maaslari ne kadar acaba ozel ve devlet universitesi dahil

A

Akademik Forum

Guest
insanlarda özel üniversitelerde okutmanların daha çok maaş aldığına dair yanlış bir kanı var. ufuk üniversitesinde çalışıyorum net maaşım 1550 tl. ek ders ücretim 18 tl. dönem içinde maaşım 2200'ü ancak buluyor. yaz aylarında ise net maaşa devam. yani çok zengin ün yapmış özel bir üniversitede çalışmıyorsanız komik bir maaş alıyorsunuz.

A

Akademik Forum

Guest
lutfen...

Ozel universitelerde okutman olunca kadrolu olmuyor muyuz yani dogum izni rapor falan gecerli degil mi? Bir de yazin maas almıyor muyuz ki? Konya karatay univetsitesi icin bilginiz var mi acaba ? Odenek kadro falan.

dilekboun

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Kadro derecesinin 7 olması ne anlama geliyor?Derecelerin maaşa etkisi nedir?

Akdeniz üniversitesi okutmanlık kadrosu hakkında bilgisi olan var mı?

A

Akademik Forum

Guest
okutmanlik

hayır, lisans mezunu da olabilirsiniz. başvuracağınız ilanın koşullarına bakacaksınız. deneyim şartı olabilir.

Merhaba,

Uzun yillardir Kosgeb ve iskur icin Girisimcilik egitimi veriyorum ve ayrica kalkinma Bakanligi icin de Ticaret odalarina Satis ve Pazarlama yonetimi egitimi veroyorum.Okutman olmak icin universiteler mi ilan veriyor, kisacasi nereye basviruda bulunacagim? Cevap verirseniz sevinirim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Kadro derecesinin 7 olması ne anlama geliyor?Derecelerin maaşa etkisi nedir?

Akdeniz üniversitesi okutmanlık kadrosu hakkında bilgisi olan var mı?
Hiç bir anlama gelmiyor açıkcası, maaşa etkisi en fazla 4-5 tl dir.
Merhaba,

Uzun yillardir Kosgeb ve iskur icin Girisimcilik egitimi veriyorum ve ayrica kalkinma Bakanligi icin de Ticaret odalarina Satis ve Pazarlama yonetimi egitimi veroyorum.Okutman olmak icin universiteler mi ilan veriyor, kisacasi nereye basviruda bulunacagim? Cevap verirseniz sevinirim.
Evet ilanı üniversiteler YÖK'ün sayfasından veriyor BAKINIZ başvuru ise posta yolu ile veya şahsen oluyor.