hocayorgun
Öğrenci
Gelmeyen öğrencinin paketini de açıyor bizim acar salon görevlileri. Maşallah !
sıkıntı yapma hocam iş-takip çizelgesi var zaten dakika dakika neler yapacağın anlatılıyor. evrakları teslim alırken o liste poşetten ayrı veriliyor. poşetleri açmadan iyice oku sonra sırayla yap zaten sırayla yaptım diye yanına işaret koyuyosun. orda ne yapman gerektiği yazıyor.Arkadaslar merhaba ilk kez gorev alacagim, yds salon baskani olacagim yalniz hem ilk deneyimim hem de osym nin yonetmeligi ile hazirlamis oldugu videoda bazi seyler birbirini tutmuyor gibi geldi bana mesela sinav giris belgeleri birinde toplanir diyor otekinde toplanmaz ğ
Hocam ilk göreviniz hayırlı olsun..
Boşverin yönetmelik ve videoyu filan. Her sınavda farklı farklı uygulamalar olabiliyor. Cumartesi görev yaptığım sınavda (KPSS-ÖABT) Cevap Kağıdı dağıtıp Pazar günkünde (DGS) dağıtmadık mesela. Aynı şekilde Cumartesi günkü sınavda kitapçık içinde herhangi bir kodlama yokken, Pazar günkünde kitapçığın ilk sayfasında aday tarafından yazılması gereken uzun bir cümle, kodlanması gereken harfler ve rakamlar vardı.
Demem o ki, yönetmelik ve video eski tarihte (belki karekod uygulaması ilk çıktığında) hazırlanmış işler. Ama ÖSYM'nin bir günü diğerini tutmaz..
Mesela "Sınav giriş belgeleri toplanmaz" denen bilgilendirme hangisiyse, o tek bir sınava ait olabilir ama baya uzun bir süredir Sınav Giriş Belgeleri toplanıyor, hatta toplanan belgeler konulsun diye özel zarfı bile var .)
O günkü sınavla ilgili en doğru uygulama, size verilen Aday Kontrol Listesi kitapçığında yer alan İş-İşlem Takip Formu'nda yazılı oluyor. Hangi dakikada hangi işlemi yapacaksın tek tek açıklanmış, adaylara yapman gereken duyurular renkli harflerle basılmış.
Bazı aklıevvel görevliler bu forma uymadan kendi kafalarına uyup "ben hep böyle yapıyorum" şeklinde hareket etme eğiliminde oluyorlar. Muhtemelen ilk göreviniz olduğu için size de ukalalık yapıp akıl vermeye kalkacaklar. Pabuç bırakmayın...
İş-İşlem Takip Formu'nda yazanları harfiyen uygularsanız, sorunsuz sıkıntısız bir süreç yaşamış olursunuz. Bir problem çıkarsa da "Burada ne yazıyorsa ona uydum" dersiniz..
Peki hocam ve değerli diğer hocalarım, alakasız olacak ama ben de şöyle bir soru sorayım. Diyelim ki "Yüksek lisans yapıyor olmak" yahut "Yüksek lisans yapmış olmak" şartı ile bir özel ya da devlet üniversitesine atandık. Bu üniversitede YL/doktora yapma imkanı kesinlikle olacak diye bir kaide var mı? Şunu kastediyorum, o kadar küçük özel üniversiteler var ki, "Kardeşim biz seni aldık ama biz YL/Doktora eğitimi veremiyoruz, git nerede halledersen hallet, burada sadece ar.gör. olarak çalışacaksın derler mi? Yoksa bu ilanları açan üniversiteler ne kadar küçük olurlarsa olsunlar, araştırma görevlisine lisansüstü eğitim vermek zorundalar mı? Teşekkürler.