Sözel mantık

Bebegüm

Öğrenci
Ekli dosyayı görüntüle 4637

Merhaba, tablo oluşturmanıza gerek yok, verilen tablonun yanına kişi ve madalyanın türünü not alıp yorumlamanız yeterli olur. Toplam 3 gümüş, 4 altın madalya olduğunu da göze alıp okçuluk ve tekvandoda da altın madalya alındığını ekledim.
37. soruda erkeklerin yüzmede altın madalya aldığını biliniyorsa; atletizm, yüzme ve okçulukta erkekler altın madalya alırken geriye kalan bir altın madalyayı kızlar alır, cevap B şıkkıdır.
38. soruda hata olduğunu düşünüyorum, C altın madalya almıştır o yüzden cevap A şıkkıdır ancak C şıkkı da yanlıştır, soruda verilen bilgilerde A ve D aynı spor dalında ödül aldıklarından ikisi de yüzmede yer alır, D teniste ödül almış olamaz.
39. soruda C nin altın madalya aldığını bilgileri yerleştirirken belirlemiştik, cevap B şıkkıdır.
40. soruda da hata olduğunu düşünüyorum zaten D nin gümüş madalya aldığı bilgilerde verilmişti, madalya alan toplam 7 kişi vardır (A,B,C,D,E,F,G). Bu kişilerden A,C,D,F nin hangi madalyaları aldığını biliyoruz. B,E,G kişileri kalan altın ve gümüş madalyalardan herhangi birini almış olabilir, o nedenle bu soruda kesin bir kanıya varılamaz.