Sözel Mantık

cochoss_35

Öğrenci
arkadaşlar merhaba... sözel mantık nasıl çözülüyor bilen var mı??? Çok uğraşıyorum ama örnekle anlatabilecek var mı? Çok sağolunnn
 

serjazz

Öğrenci
Sözel Mantık soruları daha çok tablo ve şekillerin oluşturulmasıyla çözülüyor. Bazen 4 soruluk bir mantık sorusunda ayrı ayrı 4 tane tablonunda çizilmesi ve oluşturulan tablolardan verilen bilgilerin yerlerine yerleştirilmesi isteniyor. Bunun için soruda verilen ayrıntılara çok dikkat etmeli ve istenilenleri yerine yerleştirmeden önce kesin ve net olan bilgiler yerine konuyor. Sonra da geriye kalan bilgiler anlatılan sorudaki bilgilere göre yerleştiriliyor. Son olarak varsayımlardan da yola çıkılarak oluşturulan tablolara göre cevap vermeniz isteniyor. Sorunun zaman alıcı kısmı tabloyu DOĞRU bir şekilde oluşturmak. Herhangi bir bilginin yanlış olarak yerleştirilmesi sorulan tüm sorulan cevapların yanlış çıkmasına sebep olabiliyor. O yüzden soruyu önce iyi anlamalı ve ona göre istenilen bilgileri yerine koymak gerekiyor. Nacizane tavsiyem sözelin çıkmış olan mantık sorularını çözümleriyle birlikte incelemen. Ne kadar çok farklı soru tipi ile karşılaşırsan sınavda da o kadar az zaman kaybedersin. İyi çalışmalar diliyorum, kolay gelsin :)
 

nirvana

Öğrenci
arkadaşlar merhaba... sözel mantık nasıl çözülüyor bilen var mı??? Çok uğraşıyorum ama örnekle anlatabilecek var mı? Çok sağolunnn

Şöyle çözülüyor:Oturuyorsun mantığını da yanına alarak. Açıosun ales kitabını başlıosun çözememeye. Çözemeye çözemeye anlıosun ki bu ösym'deki mantıklı amcaların ve teyzelerin ayrı bir mantığı var. O mantığı keşfedince de zaten hayatta tüm kapılar, "mantık olarak", açılıyor.
 

sözelmantık

Öğrenci
birçok kişi sözel mantık sorularında zorlanıyor. Oysa yöntemi bilinirse çözmek çok kolay. you tube veya google'da sözel mantık videoları şeklinde arama yaparsanız size çok yardımcı olacak videolar bulacaksınız.
 

emut

Öğrenci
Sözel Mantığı Çözemeyen Arkadaşlar İçin

merhaba arkadaşlar, ben de sözel mağdurlarındandım taki bu geçmiş pazartesi bir kitapla karşılaşana kadar. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İsa Güleç Hoca 1999 ve 2011 yılları arasında çıkmış sözel mantık sorularını bir kitap altında toplamış toplamakla kalmamış her soruyu videoyla anlatıyor. Yani çözümünü, çözüm aşamalarını 1'den fazla çözüm yöntemini, soru okuma biçimini çok güzel bir şekilde açıklamakta. Pazartesi aldım ertesi günü çözebilme kabiliyetim %50 oranında arttı toplam 125 video var. Şu an 12. videodayım ve artık sözel mantıklarını yapabiliyorum. Varın gerisini siz düşünün. Sözel mantıktan zorlanan arkadaşlara duyrulur Ayrıca İzmir'de ikamet eden arkadaşlara hoca hızlı okuma kursu da talep olursa verebilir belki böylece sözel soruları daha kısa sürede çözebililiriz.

Edit: arkadaşlar sitede reklam vermek sanırım yasak olduğundan site ismini isteyen arkadaşlara özel atabilirim.
 

CemSoganci

Profesör
hocam boyle acık acık lınk verırsenız reklam verıyor gıbı anlasılır ve banlanırsınız sıteden
lutfen bır daha boyle bır sey olmasın.profılınızden onceden verdıgınız msjj lara baktım sadece bu tarz reklamlar olan msj lar olsaydı banlanıcaktınız.lutfen bundan sonra daha dıkkatlı olursanız sevınırız
 
Son düzenleme:

CemSoganci

Profesör
Cem soğancı, inanın Hocanın emeğini gördükten sonra herkes bundan haberdar olmalı diye. Lİnki hemen kaldırayım o zaman arkadaşlara özelden atayım.

hocam ben senın samımıyetıne ınanıyorum.arkadaslara faydalı olmak ıcın yaptıgın yonunde dusuncem.sen o lınkı kaldır.oraya bana ozelden msj atarsanız sıze sıteyı yazabılırım gıbı bır ıbare yazarsan senın ıcın daha ıı olur.yoksa bos yere banlanma.anlayısın ıcın tesekkurler
 

erdemlikız

Öğrenci
Çok teşekkür ederim bu konudaki paylaşımınız için,ben Sakaryadayım 3 tane ürünü var İsa Güleç Hoca' nın hepsini alacağım,kargo ücreti çok tutarmı acaba bilginiz var mı,daha önce kargo ile kitap getirtmedim de :)
 

erdemlikız

Öğrenci
Tamam o zaman bence değer bu bilgileri başka hiçbir yerde bulamayız zaten,kalın kalın sınav kitaplarına çalışmaktansa bunlara odaklanmak en iyisi olacak,önümüzde çok sınav var zaten girecek,çok teşekkür ederim hocam tekrar :)
 

dygmsu

Öğrenci
ya arkadaşlar bende mantık sorularını yapamıyorum diye hiç okumuyordum bile çünkü okuyunca çok karışık geliyordu bunla mı uğraşıcam diyordum.çünkü bu sorular en son baktıgım sorulardı(sayısalcı oldugum için say1 say2 ve en sonda söz1 yapıyorum)bugün geçen girdigim ales sorularıyla kendimi sınav yaptım ve bu sefer dikkatlice okudum ve dikkatlice okuyunca zaten tablo beliriyor...ve bugün hepsini yaptım..konu çalışmak yerine bol mantık sorusunu çözün dikkatli okuyun ama :)
 
Üst