Spss yardım

germanistin

Öğrenci
Merhabalar,

Yüksek lisans tezim için SPSS analizi ve yorumlaması yapabilecek, mesai karşılığı profesyonel bir desteğe ihtiyacım var. İlgilenen arkadaşlar mesaj atabilirlerse çok memnun olurum.

İyi günler
 

MissArchitect

Öğrenci
Acil!SPSS analizinde problem....
Merhabalar benimde makale çalışmamla ilgili sorum olacaktı. Ingilizce ve türkçe birçok kaynaktan birçok araştırma yaptım fakat aklımda daha çok çelişkiler oldu. Umarım bana yardımcı olabilirsiniz.

Çalışmam konut ve göçmenlerin yeni yaşam yerlerine duydukları aidiyetlik hisseleriyle ilgili bir çalışma. Buna bağlı olarak Anketlerimde likert ölçekli sorular da hazırladım.Karşılaştırmak istediğim iki farklı göcmen grubum var ve her bir grup içinde ayrı ayrı ilk ve şuanki aidiyetlik hislerini öğrenebilmek için sorular hazıladım (iki farklı zaman aralıklarında ;ilk ve şuanki hissleri şeklinde). Ikı grubun sayısıda 200'den fazla (bir grup 210 diger grubum ise 240 kişiden oluşmakta). SPSS'de kullandığım soruları aralıklı ölçüm tipinde (likert ölçüm kullandım) olduğundan normallik testti yaptığım zaman Normal dağılım çıkmıyor. Bu yüzden bende bağımlı değişken le diğer bağımsız değişkenlerini arasındaki ilişkiyi bulmak için Korelasyon analizi yaptım fakat degerler normal dağılmadığından SPEARMAN analizini kullanarak yolla çıktım. Fakat sonrasında bağımsız değişkenlerin bağımlı değişken üzerindeki etkisini bulmak için çoklu regrasyon yaptığım zamanda çıkan hesaplama sonuçlarında PEARSON analizi değerlerine göre hesaplamalar yapıp coeffecient taplosunda P (significant) değerini Pearson işlemine göre veriyor!

bağımlı ve bağımsız değişkenlerimin hepsi likert ölçeğinde hazırlanmış sorular. Sorduğum sorularda normal bir dağılıma sahip olmamasını bekliyordum fakat nasıl bir yöntemle devam edebileceğimi bilemiyorum!örneklem sayım 200den fazla parametrik analiz yapmam gerekirken veriler normal dağılım göstermediğinden korelasyonda parametrik olmayan Spearman analizini kullandım! Aklımda inanılmaz çelişkiler oldu ve çalışmama devam edemiyorum malesef:/ bunu başka nasıl çözebilirim?hangi analizi yapabilirm ?one way anova (F testi)'ni denedim fakat çalışmamda bir bağımlı 3 bağımsız değişkenim olduğundan onu uygulayamadım! Siz nasıl bir yöntem izlememi öneririsiniz?yani böyle bir çalışma için varyanların arasındaki ilişkiyi, en çok hangi varyansın etkili olduğunu ve anlamlılık bilgilerini bulmak için hangi yolu izleyebilirim?yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla
 
Üst