Tez Döneminde Danışmanı Değiştirmek

mektepli

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Ben yüksek lisans öğrencisiyim. Bir senedir tez dönemindeyim ve hala tez önerisi veremedim. Sürem 2015 şubatta sona eriyor. Tez danışmanımı değiştirmek istiyorum ama bunun için ne yapmam gerekir? Benimle aynı sorunu paylaşan varsa eğer ne gibi işlemler yaptı? Fikir sahibi olmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

aDNA

Profesör
Arkadaşlar merhaba. Ben yüksek lisans öğrencisiyim. Bir senedir tez dönemindeyim ve hala tez önerisi veremedim. Sürem 2015 şubatta sona eriyor. Tez danışmanımı değiştirmek istiyorum ama bunun için ne yapmam gerekir? Benimle aynı sorunu paylaşan varsa eğer ne gibi işlemler yaptı? Fikir sahibi olmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Mektepli,ilgili Enstitünün sayfasında formlardan Tez Danışmanı Değiştirme formunu indir doldur ve Enstitüye danışarak ver. Büyük ihtimalle ABD Akademik Kurulu Kararı da istenebilir. Bu da ilgili Unıv. nin Yönetmeliklerinde yazar. Sorun olursa özelden bana yazarsan yardımcı olmaya çalışırım. Ancak bu durumda mevcut danışmanı da karşına almamanı öneririm. Yoksa sorun çıkabilir.

xkare

Araştırma Görevlisi
Hocam araştırma görevlisiysen problem çıkartabilirler. Eski danışmanın emekli falan oluyorsa sorun yok ama değişim keyfi ise savaşa hazır olmalısın.

erdemyeler

Öğrenci
Bak direk değiştir ya da değiştirme diyemem ama savaş meselesini ben biraz yaşadım tecrübemi anlatayım: Ben değiştirmedim ama ABD'nı doktorada değiştireceğimi bir ar. gör.e söylemiştim bu da haber almış meğer, savunmada jüri ile birlikte beni öyle bir sıvadı kii :( Sanki babasının katilinden öcünü alırmış gibi 3 -4 tane A tipi makale çıkan tezi sonra da beni yerden yere vurdular. Adam hem sentezlediğim maddleri teze koymama izin vermemişti hemde savunmada bana "karşılaştırma yapmadan tez mi olur" diye başladı 2 saat boyunca ayakta onları dinledim Sonunda dayanamayıp "hocam o maddeleri elimden alıp çöpe atan ve bunlar sana tez savunmasında sorulmaz diyen sizdiniz hatırlarsanız ben size demedim mi karşılaştırma yapalım diye o zaman niye maddemi çöpe attınız şimdide beni burada azarlıyorsunuz" diye çıkıştım da ondan sonra sustular :) Neyse bitti de kurtulduk çok şükür şimdi dr yı düşünelim.

aDNA

Profesör
Bak direk değiştir ya da değiştirme diyemem ama savaş meselesini ben biraz yaşadım tecrübemi anlatayım: Ben değiştirmedim ama ABD'nı doktorada değiştireceğimi bir ar. gör.e söylemiştim bu da haber almış meğer, savunmada jüri ile birlikte beni öyle bir sıvadı kii :( Sanki babasının katilinden öcünü alırmış gibi 3 -4 tane A tipi makale çıkan tezi sonra da beni yerden yere vurdular. Adam hem sentezlediğim maddleri teze koymama izin vermemişti hemde savunmada bana "karşılaştırma yapmadan tez mi olur" diye başladı 2 saat boyunca ayakta onları dinledim Sonunda dayanamayıp "hocam o maddeleri elimden alıp çöpe atan ve bunlar sana tez savunmasında sorulmaz diyen sizdiniz hatırlarsanız ben size demedim mi karşılaştırma yapalım diye o zaman niye maddemi çöpe attınız şimdide beni burada azarlıyorsunuz" diye çıkıştım da ondan sonra sustular :) Neyse bitti de kurtulduk çok şükür şimdi dr yı düşünelim.

Hocam az önce http://www.akademikpersonel.org/32510-sonuc-olarak-zam-mi-yok-26.html konuştuk. Hocaların oyuncağı ediyor bu düzen bizi diye. Gerçekte dün dündür bugün bugündür. Söylediklerini unutmak mı desek, işine geleni kullanıyor mu desek? Ben akademik camiada bu kadar çok çarpıtma olacağını tahmin edemi-ezdim. Ancak anlattığınız gibi bir çok örnek var. Bence hatırlatarak en iyisini yapmışsınız. Dilinize sağlık. Eğer sussanız kesin 1 yıllık düzeltme verirlerdi. Sizler gibi 10.000 Araş. Gör. olsa doğruları söyleyen hakkını yedirmeyen ülkemizde Akademik ortamda sorun morun kalmaz :) Her daim başarılı olmanız dileğiyle.

erdemyeler

Öğrenci
Hocam az önce http://www.akademikpersonel.org/32510-sonuc-olarak-zam-mi-yok-26.html konuştuk. Hocaların oyuncağı ediyor bu düzen bizi diye. Gerçekte dün dündür bugün bugündür. Söylediklerini unutmak mı desek, işine geleni kullanıyor mu desek? Ben akademik camiada bu kadar çok çarpıtma olacağını tahmin edemi-ezdim. Ancak anlattığınız gibi bir çok örnek var. Bence hatırlatarak en iyisini yapmışsınız. Dilinize sağlık. Eğer sussanız kesin 1 yıllık düzeltme verirlerdi. Sizler gibi 10.000 Araş. Gör. olsa doğruları söyleyen hakkını yedirmeyen ülkemizde Akademik ortamda sorun morun kalmaz :) Her daim başarılı olmanız dileğiyle.

Çok teşekkürler hocam :) ama şimdiki danışmanım ondan da kötü o danışmanımı değiştirdiğime bile pişman oldum. Hayat işte..

aDNA

Profesör
Çok teşekkürler hocam :) ama şimdiki danışmanım ondan da kötü o danışmanımı değiştirdiğime bile pişman oldum. Hayat işte..

Hepsi nasip Hocam. Bunların hepsi bizi ''Nasıl Hocalık yapılmaz'' ı öğreten yollar. Göreceğiz ama inş yapmayacağız. Allah hiç birimizi eleştirdiğimiz insanlara dönüştirmesin...

A

Akademik Forum

Guest
7-8 aydır bi danışman değiştirmediler. dokorada boşta bekliyorum

ooof of bu psikopat hocalardan neler çekiyoruz. Doktorada danışmanımı değiştirin dedim 7-8 aydır danışmansız süründürüyorlar...

Paul Klee

Öğrenci
Arkadaşlar yeni konu açmamak için konuyu hortlatıyorum. Danışman hocam ilkelerine uymadığım için (biraz problemlerim vardı yanına uğrayamadım) danışmanlığı bırakacağını söyledi. Enstitü yeni bir danışman atayacakmış. Tezin son dönemindeyim haziran temmuz gibi bitireceğim nasipse. Sorularım şunlar:
1-Diğer hocaların danışmanlığı kabul etmemek gibi bir durumları var mı?
2-Eğer böyle bir şey varsa ne olacak? Danışmansız mı kalacağım?
3-Süreç nasıl işliyor bilen biri açıklarsa çok sevinirim.

ketumm

Öğrenci
ben de danışmanı problemli olanlardanım. köle miyiz bizler anlayamıyorum. istifa etsem mutluluktan uçacak ama ben de böylelerine meydanı bırakmayı istemiyorum, etmesem ben mahvoldum, psikolojim bozuldu. değiştirmek istiyorum ama öyle bir saçma sistem var ki değiştirmek icin bile danışmanın imzası gerekiyor. ne yapacağım bilemiyorum. kendisi hayatta imzalamaz, üstelik beni işten attırmak için elinden geleni yapıyor her türlü iftira vs. İşiyle uğraşacağına milletten araştırıp nasıl beni attıracağını öğreniyor.

Bu işin başka bir yolu yok mu? sadece o formu doldurmakla ve onun imzası ile mi değiştirilebiliyor?

Son düzenleme:

burakaltunsoy

Öğrenci
Normal şartlarda danışman değişikliği; eski tez danışmanı, yeni tez danışmanı ve Bölüm Başkan'ınızın "tez danışman değişiklik formu" nu imzalamasıyla olur. Siz bu formu ilgili enstitüye götürürsünüz ve senato kararıyla danışmanınız değişir.

ketumm

Öğrenci
Normal şartlarda danışman değişikliği; eski tez danışmanı, yeni tez danışmanı ve Bölüm Başkan'ınızın "tez danışman değişiklik formu" nu imzalamasıyla olur. Siz bu formu ilgili enstitüye götürürsünüz ve senato kararıyla danışmanınız değişir.

evet hocam o form var ama danışmanla zaten problemliyim, beni işten attırmaya çalışıyor, bu durumda imzalamaz.

burakaltunsoy

Öğrenci
evet hocam o form var ama danışmanla zaten problemliyim, beni işten attırmaya çalışıyor, bu durumda imzalamaz.

Evet hocam anlıyorum, bu durumda enstitüye bireysel dilekçe verip senatoya çıkmasını beklemekten başka şansınız kalmıyor. Yalnız bizim üniversite bu konuyla ilgili şöyle bir karar almıştı, sizde kendi enstitünüze böyle birşeyin olup olmadığını sorabilirsiniz.

a)Danışman/Proje Danışmanı Belirleme

3-Üst üste iki yarıyıl veya aralıklı olarak üç kez mazeret belirtmeksizin kayıt yenileme işlemini yapmayan öğrencinin danışmanlığı Danışmanlık Havuzuna düşer. Öğrencinin kayıt yenilediği ve derse yazıldığı dönemde Akademik Takvimde belirlenen süreler içerisinde danışman tercih işlemini yaparak ders kaydı yapabilir.

ketumm

Öğrenci
Burakaltunsoy hocam senato kararıyla olur mu peki? "danışmanlarda aranılacak nitelikler, danışman değiştirilmesi ve diğer konular Senato tarafından belirlenir" diye bir ifade var. Bunu mu diyorsunuz? Doğrudan enstitüye mi dilekçe yazmam ve vermem gerekiyor? ben böylesi bir şey arıyorum. bu maddesi sordum ancak bu konu belirleme de oluyor danışman değişikliğinde olmuyor denildi.

burakaltunsoy

Öğrenci
Hocam ben senato kararıyla danışman değişikliği olduğuna dair birçok karar gördüm. Yalnız reddedilen de gördüm. Üniversitenizin lisansüstü yönetmeliğini okuyup içerisinde durumunuza uyan maddeleri tespit ederek bir dilekçe yazabilirsiniz sizde. Yalnız kabul edilmeme durumunun yüksek ihtimal olduğunu ve hocanızla ciddi sorunlar yaşayacağınızı göz önünde bulundurarak bunu yapın.

ketumm

Öğrenci
Hocam ben senato kararıyla danışman değişikliği olduğuna dair birçok karar gördüm. Yalnız reddedilen de gördüm. Üniversitenizin lisansüstü yönetmeliğini okuyup içerisinde durumunuza uyan maddeleri tespit ederek bir dilekçe yazabilirsiniz sizde. Yalnız kabul edilmeme durumunun yüksek ihtimal olduğunu ve hocanızla ciddi sorunlar yaşayacağınızı göz önünde bulundurarak bunu yapın.

hocam ben zaten en ciddi problemleri yaşıyorum şu an. böyle bir yol varsa denemem gerekiyor. teşekkür ederim.

Ş

Şevki

Guest
Herkese merhabalar, dostlar ben birşey soracağım?
Benim danışmanımda benim maillere cevap vermiyor, bu yüzden sorun yaşıyorum. Değiştirsem uğraşır mı?