Tez Döneminde Danışmanı Değiştirmek

okidoki84

Öğrenci
Arkadaslar merhaba ben x ozel bır unv de yuksek lısans tez donemımdeyım 2 senedır tez donemımde tez danısmanımla ugrasmaktayım aynı zamanda farklı bır unv de doktora ozel ogrencısı olarak egıtım almaktayım tezımı veremedıgım ıcın elım kolum baglı doktoram konusunda hıc bısı yapamıorum ..Zıra yl dıplomam olmadan asil ogrencı de olamıorum..Az once dedıgım gıbı 2 senedır tez asamasında ugrasıorum danısmanım tam 5 defa duzeltme verdı hepsını yaptım harfıyen gene olmamıs gene olmamıs dedı ...Artık ıyıce zıvanadan cıktım..Sizce ben napayım akademık anlamda akademık hocalarımdan destek beklemekteyım..Artık yuksek lısans yaptıgım okuldan da sogudum zaten cok buyuk ındırım almama ragmen doktoramı sırf bu tez belası yuzunden yuksek lısans yaptıgım okulda yapmayı redettım farklı okula gecıs yaptım...Bana yardımcı olur musunuz..sızce nasıl bır yol ızleyeyım...Bu adam bu sene de bana uzatma verıcek ...Iyıce bunaldım..yardmlarınızı beklıorum allah rızası ıcın ....

A

Akademik Forum

Guest
Doktora tez danışmanı değiştirme

Tez savunma sınavı oncesi danışman degistirilebilir mi? Danışman hoca bir rahatsızlığından uç ay yoktur. Savunmanin ise hemen yapılması gerekiyor. Acil çözüm yazardaniz sevinirim.

tersenlem

Öğrenci
Merhabalar değerli bilim insanları,

Yüksek lisansta tez dönemindeyim. Malumunuz bir sürü araştırma yöntemi var. Ben alanla ilgili ilk örnek teşkil edecek bir konu hazırlamaktayım. Herhangi bir veriye gerek yok yani deneysel değil. Hangi yöntemi kullanmam gerekiyor. Bilenler bilmeyen bana anlatsın lütfen.

Teşekkürler:)

A

Akademik Forum

Guest
Arladaşlar konuyu takip ediyorum. Lütfen bilen biri, enstitüye bireysel dilekçeyi ayrıntılı olarak yazsın.

Ayrıca, danışman değişikliği formu ne saçma bir iştir. Zora sokmak için ellerinden geleni yapmışlar. Değiştirmek istediğim danışman sıkıntı çıkarmak için elinden geleni yapıyor.

A

Akademik Forum

Guest
danışman değişikliği

merhaba hocalarım tez hocalarım karı koca ikide bir beni birbirlerine değişiklik için değiştirmem için zorluyorlar tez 6. dönemmi,mdeyim ne yapayım

A

Akademik Forum

Guest
Olm

Merhabalar tez danışmanım öyle akademik kastıran bir hoca değildi şimdi türlü bahanelerle her allahın günü bahaneyi değiştiriyor ve başka hoca bul diyor sen çalışıyorsun olmaz vs. bir sürü çalışan ve derslerini bile veremeyen öğrencileri de var bunların biliyorum. Başka hoca bulunurdu elbet ama diğer hocalar da danışman değiştiren öğrenciye hiç hoş bakmıyorlar. Akıllarında hep şüphe var ve bu şekilde olan bana oluyor. Tuhafıma giden sanki evlenicez aile kuracaz bu danışmanlarla. Hocalar hiç yapıcı değiller bu yaklaşımlardan ötürü zaten akademisyenlikten soğudum ve şu an akademisyen değilim okumaktan soğudum. Bari yüksek lisans bitsin istiyorum onca ders aldım yazık değil mi? Bu hocalar neden bu kadar çıkarcı insanlık neden bu kadar yerlerde? Enstitüye dilekçe versem sorun çözülür mü? Başka hoca bulsalar bile bunlar ben uğraştım diye tezimi onaylamazlar diye korkuyorum. Haksız mıyım? Rektörlüğe dilekçe mi vermeliyim yoksa? Çok zoruma gidiyor bunların bu egoist, berbat, acımasız tavırlarından ben okuldan soğudum. Bir tane bile sorgulayan muhakeme eden hoca görmedim etse bile kendileri için ediyorlar. İlişkiler genelde al gülüm ver gülüm okumaya bile bakmıyorlar ilişkiler önemliymiş geç öğrendim veya o zmanlar önceliklerim farklıydı diyelim. .Zoruma giden böyleleri prof doc oldu ben de sanki ilgisiz alakasızmışım da danışman değiştiriyormuşum gibi lanse ediliyor ve ben daha y.l diploması bile alamadım. Doktoraya başlardım yoksa.

A

Akademik Forum

Guest
danışman hoca

merhabalar tez danışmanım öyle akademik kastıran bir hoca değildi şimdi türlü bahanelerle her allahın günü bahaneyi değitiriyor ve başka hoca bul diyor. Başka hoca bulunurdu elbet ama diğer hocalar da danışman değiştiren öğrenciye hiç hoş bakmıyorlar. Akıllarında hep şüphe var ve bu şekilde olan bana oluyor. Tuhafıma giden sanki evlenicez aile kuracaz bu danışmanlarla. Hocalar hiç yapıcı değiller bu yaklaşımlardan ötürü zaten akademisyenlikten soğudum ve şu an akademisyen değilim okumaktan soğudum. Bari yüksek lisans bitsin istiyorum onca ders aldım yazık değil mi? Bu hocalar neden bu kadar çıkarcı insanlık neden bu kadar yerlerde? Enstitüye dilekçe versem sorun çözülür mü? Başka hoca bulsalar bile bunlar ben uğraştım diye tezimi onaylamazlar diye korkuyorum. Haksız mıyım? Rektörlüğe dilekçe mi vermeliyim yoksa? Çok zoruma gidiyor bunların bu egoist, berbat, acımasız tavırlarından ben okuldan soğudum. Bir tane bile sorgulayan muhakeme eden hoca görmedim etse bile kendileri için ediyorlar. İlişkiler genelde al gülüm ver gülüm.Zoruma giden böyleleri prof doc oldu ben de sanki ilgisiz alakasızmışım da danışman değiştiriyormuşum gibi lanse ediliyor ve ben daha y.l diploması bile alamadım. Doktoraya başlardım yoksa.

A

Akademik Forum

Guest
danışman hoca

ayrıca arkadaşlar meraktan soruyorum hiç düşünmezdim ama şimdi aklıma birşey geliyor bir hoca öğrenciyi kıskanır mı? Yani işin var hem de TR şartlarında güzel(uzaktan öyle görünüyor) e bu insan yl'ın da sonuna geldi ben buna konu verirsem bu gayet rahat hakkından da gelir en iyisi ben buna danışmanlık yapmayayım ve bunu bu şekilde kötü göstereyim. Diğer hocalar da çoğunlukla benden dolayı kabul etmez ve bu şahıs böylelikle yüksek lisansını bitirmez. Suyun önünü baştan keserim gibi gizli duygularla hareket eden hocalar olabilir mi?. Ben şahsen böyle düşünüyorum atık aksini gösterecek bişey görmedim. Bir hoca öğrenciyi beğenmezse şahsen ben senin şu şu özelliklerini beğenmedim ali ya da veli düzelt der. Yani öğrenciyi düzeltmeyi dener ama durduk yere sudan saçma sapan bahanelerle sen başka hoca bul demesi art niyetli geliyor

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar tez danışmanım öyle akademik kastıran bir hoca değildi şimdi türlü bahanelerle her allahın günü bahaneyi değitiriyor ve başka hoca bul diyor. Başka hoca bulunurdu elbet ama diğer hocalar da danışman değiştiren öğrenciye hiç hoş bakmıyorlar. Akıllarında hep şüphe var ve bu şekilde olan bana oluyor. Tuhafıma giden sanki evlenicez aile kuracaz bu danışmanlarla. Hocalar hiç yapıcı değiller bu yaklaşımlardan ötürü zaten akademisyenlikten soğudum ve şu an akademisyen değilim okumaktan soğudum. Bari yüksek lisans bitsin istiyorum onca ders aldım yazık değil mi? Bu hocalar neden bu kadar çıkarcı insanlık neden bu kadar yerlerde? Enstitüye dilekçe versem sorun çözülür mü? Başka hoca bulsalar bile bunlar ben uğraştım diye tezimi onaylamazlar diye korkuyorum. Haksız mıyım? Rektörlüğe dilekçe mi vermeliyim yoksa? Çok zoruma gidiyor bunların bu egoist, berbat, acımasız tavırlarından ben okuldan soğudum. Bir tane bile sorgulayan muhakeme eden hoca görmedim etse bile kendileri için ediyorlar. İlişkiler genelde al gülüm ver gülüm.Zoruma giden böyleleri prof doc oldu ben de sanki ilgisiz alakasızmışım da danışman değiştiriyormuşum gibi lanse ediliyor ve ben daha y.l diploması bile alamadım. Doktoraya başlardım yoksa.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar biriniz yazın yol gösterin lütfen yukardaki durumumla ilgili. Yüksek lisansımı yakacaklar boşuna mı o kadar okudum ben hakkımı helal etmiyorum hiç..

A

Akademik Forum

Guest
DR tez danışmanı değişikliği

Merhaba size bir sorum olacak. Bir üniversitede Dr yapıyorum ve şu an tez aşamasındayım. Sürecin başından itibaren danışmanımdan destek görmüyorum ve kendisi tarafından mağdur ediliyorum. Bu nedenle 2014 te teze geçmeme rağmen, hala tez bitmedi. Danışmanım sürekli bir sıkıntı çıkarıyor, jürilerde destek olmuyor. Diğer hocaların anlayışlı olması sebebiyle geçiyorum. İncelemesi için gönderdiğim dosyayı yüzeysel olarak inceliyor ve jürilerde bana daha önce bahsetmediği düzenlemeleri neden yapmadığımı soruyor. Danışman olarak yasal görevini yerine getirmiyor. Bir anlamda mobbing uyguluyor. Artık sabrım kalmadı. Ne yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
danışman değişikliği

Ben de aynı durumdayım. Öyp li olduğumu ve son bir buçuk ayım kaldığını bildikleri halde, ki tezin yarısına da geldim, bu konuda çalışamazsın deniyor. Oysa aynı konuda bölüm başkanının bir öğrencisinin tezi var ve bana sen bunu yapamazsın deniyor. İşten atılmayı geçtim bir de senet olayı var. İşin içinden çıkamıyorum. Utanmadan bir de başkasıyla çalış diyor. Yasal olarak nasıl mücadele edebilirim?

Oldboy

Akademikpersonel.org
Ben de aynı durumdayım. Öyp li olduğumu ve son bir buçuk ayım kaldığını bildikleri halde, ki tezin yarısına da geldim, bu konuda çalışamazsın deniyor. Oysa aynı konuda bölüm başkanının bir öğrencisinin tezi var ve bana sen bunu yapamazsın deniyor. İşten atılmayı geçtim bir de senet olayı var. İşin içinden çıkamıyorum. Utanmadan bir de başkasıyla çalış diyor. Yasal olarak nasıl mücadele edebilirim?

Ne yazık ki araştırma görevlilerinin ve özellikle statüleri 50/d olarak değiştirilen ÖYP'lilerin en büyük problemi farklı şekillerde maruz kaldıkları bu mobbingler.

"Bu konuyu çalışamazsın" lafını size, tez konusunu onaylamadan önce söylemelilerdi. Şimdi siz devam etseniz bile, jüriden geçirmezler tezi. Eğer kariyeriniz ile oynuyorlarsa ve sizi senet ile baş başa bırakacaklarsa yapmanız gereken şey mobbing davalarıyla ilgilenen bir avukatla görüşmek. Öncesinde durumu dekan, rektör yardımcıları veya ulaşabiliyorsanız rektöre kadar taşımaya çalışın. Çözüme ulaşamazsanız, hukuki yollara başvurmaktan başka çare yok.

adem özer

Öğrenci
ben doktora tez asamasında ogrencıydım bı ozel unıversıtede sonra kayıdımı sıldırıp baska bır ozel unıversıteye gıttım 1 ay sonrada bu unıversıteden kaydımı sıldırıp eskı unıversıteye kayıt yaptırıcam acaba kaldıgım yerden devam edebılır mıyım tez asamasından