tez yazanlar için word programını geliştirme

Misty

Öğrenci
Merhaba hocalarım ve arkadaşlar. Ben yüksek lisans tez dönemine geçtim ancak word programına pek hakim değilim. Seminerimi hazırlarken bunun zorluğunu çok çektim ve zaman kaybettim. İnternet üzerinde veya başka bir şekilde nasıl geliştirebilirim bu alanda kendimi? Teşekkürler.

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Merhaba hocalarım ve arkadaşlar. Ben yüksek lisans tez dönemine geçtim ancak word programına pek hakim değilim. Seminerimi hazırlarken bunun zorluğunu çok çektim ve zaman kaybettim. İnternet üzerinde veya başka bir şekilde nasıl geliştirebilirim bu alanda kendimi? Teşekkürler.

Hocam video dersler çok fazla ama kendin kurcalayarak öğrenmen senin açından daha faydalı çünkü öyle daha iyi öğrenip unutmuyorsun. Yoksa "şu işlemi şuraya tıklayarak yapabilirsiniz" gibi videoları akılda tutmak yani ezberlemek çok yanlış.

Merhaba, worrde çalışma yapmaktayım, yardıma ihtiyacım var, metin içinde bir okulun web sitesine referans veriyorum ve durum şu
X Okulu,
link-------------------------------------------------
bense linkin virgülden sonraya gelmesini istiyorum. Cevaplarsanız sevinirim.

Ink Bottle

Moderator
Merhaba, worrde çalışma yapmaktayım, yardıma ihtiyacım var, metin içinde bir okulun web sitesine referans veriyorum ve durum şu
X Okulu,
link-------------------------------------------------
bense linkin virgülden sonraya gelmesini istiyorum. Cevaplarsanız sevinirim.

Link muhtemelen o satıra sığmadığı için alt satıra geçiyor öyle mi?

nanofly

Öğrenci
Word Ekle ---> Köprü Köprü ekle penceresi açıldığında okulun adını, satıra sığacak kadar, görüntülenecek metin kutusuna yazın. Web adresini de adres kısmına kopyalayıp tamam deyin.

Mr December

Baş Editör
Evet, aynen. Görüntü olarak hoş olmuyor, geri tuşu ile üst satıra çekemiyorum. Cevaplar için teşekkürler ama hala yapamadım. Bilgisi olan hocalarımdan yardım bekliyorum.

Linki bütün olarak gördüğü için öyle yapıyor. Linkteki kelimelerin arasına girip klavyenizdeki spacebar tuşu ile (dikdörtgen şeklindeki en uzun tuş) 2 boşluk bırakırsanız linki bölebilirsiniz ama görüntü sizi etkilemesin. Ne kadar kötü dursa da link olduğu için öyle durması gerekiyor.

nanofly

Öğrenci
Linki bütün olarak gördüğü için öyle yapıyor. Linkteki kelimelerin arasına girip klavyenizdeki spacebar tuşu ile (dikdörtgen şeklindeki en uzun tuş) 2 boşluk bırakırsanız linki bölebilirsiniz ama görüntü sizi etkilemesin. Ne kadar kötü dursa da link olduğu için öyle durması gerekiyor.

Linklerdeki boşluk tuşu % olarak görünüyor ve orijinal adres açılmaz.

Son düzenleme:

Ink Bottle

Moderator
Evet, aynen. Görüntü olarak hoş olmuyor, geri tuşu ile üst satıra çekemiyorum. Cevaplar için teşekkürler ama hala yapamadım. Bilgisi olan hocalarımdan yardım bekliyorum.

Eğer link kısaltıcı kullanmanızın format ve yazım şablonu açısından bir mahsuru yoksa link kısaltıcılarla linki kısaltıp sığdırabilirsiniz. Bu amaçla kullanılabilecek çok sayıda link kısaltıcı olsa da benim önerim Google link kısaltıcıyı kullanmanız.

nanofly

Öğrenci

Ekle kısmından köprü ekle deyip görünen metni ve adresi ayrı ayrı yazıp, internetteki link kısaltma işini worde yaptırabilirsiniz. Bilgim olduğu ve bu fonksiyonu kullandığım için yazdım. İnternetten web sayfası köprü ekleme diye arar hatta videolarını seyrederseniz burada bu soruyu sorduğunuza bile üzülebilirsiniz.

finduilas

Profesör
Ekle kısmından köprü ekle deyip görünen metni ve adresi ayrı ayrı yazıp, internetteki link kısaltma işini worde yaptırabilirsiniz. Bilgim olduğu ve bu fonksiyonu kullandığım için yazdım. İnternetten web sayfası köprü ekleme diye arar hatta videolarını seyrederseniz burada bu soruyu sorduğunuza bile üzülebilirsiniz.
Iyi de bu dediginiz sadece elektronik ortamda ise yarar. Basili tezde kopru adinin degil linkin gorunmesi gerekiyor.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

nanofly

Öğrenci
O zaman fontu küçültmek, font stilini değiştirmek ya da sayfanın o kısmı için sayfa boşluklarını değiştirmek te birer çözüm. Ya da Mr. December'in çözümü olabilir.
www yazmayın.

Son düzenleme:

Ink Bottle

Moderator
Bir sitenin hem http:// www. siteadi. com/ hem de http:// siteadi. com/ (boşluklar kasıtlı bırakılmıştır yoksa link olarak algılıyor sistem) şeklinde açılması için htaccess dosyasında yapılması gereken birkaç düzenleme var ve birçok site bu düzenlemeyi yapmıyor, bu sebeple birçok site www olmadan açılmıyor. Arkadaş linki http:// siteadi. com/ şeklinde verirse ve site o şekilde açılmıyorsa linke gitmek isteyen biri siteye erişemeyebilir.

nanofly

Öğrenci
Arkadaş, sitenin tam adını bölerek iki satırda yazıp, bu iki satırı seçip köprü ekle seçeneğinden web sayfasının linkini bu iki satıra, yazıda görünmeyecek biçimde ekleyebilir ve isterse durum hakkında alt bilgi verebilir.

Hocalarım merhaba, wordde bir çalışma hazırlıyorum, bir word şablonu üzerine çalışmamı kopyaladım. Buaraya kadar sorun yok. Lakin, son sayfa boş ve sayfa numarası 1. 80den 1e atlamış ve silemiyorum, silsem de sayfa yeniden geliyor. Netten bulabildiğim tüm yöntemleri denedim ama olmuyor, acil göndermem gereken bir belge yardımcı olabilirseniz sevinirim.