tez yazanlar için word programını geliştirme

Ink Bottle

Moderator
Hocam şablondan kaynaklı bir sorundur eğer sildiğiniz halde tekrar geliyorsa, ama belgeye bakmadan net yorum yapabilmek zor.

Bu arada her zaman şunu söylerim bilimsel çalışmalar için Word yetersiz bir program, mutlaka LATEX kullanılmalı. Etki faktörü yüksek dergiler de hep LATEX öneriyor zaten.

Bazinga

Öğrenci
Hocalarım merhaba, wordde bir çalışma hazırlıyorum, bir word şablonu üzerine çalışmamı kopyaladım. Buaraya kadar sorun yok. Lakin, son sayfa boş ve sayfa numarası 1. 80den 1e atlamış ve silemiyorum, silsem de sayfa yeniden geliyor. Netten bulabildiğim tüm yöntemleri denedim ama olmuyor, acil göndermem gereken bir belge yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Hocam yazılı olan son sayfaya tıklayıp sayfa kesme-sonraki sayfa işlemlerini yapıp son sayfanın sayfa numarasını alt ya da üst bilgi düzenleden silebilirsiniz. Sondaki boş sayfayı ya da belge arasında bulunan herhengi bir boş sayfayı cetvel klavuzu bulunan bölgeden gezinti sayfasını açıp ordan boş sayfaya tıklayıp delete ye sayfa silinene kadar basın.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam şablondan kaynaklı bir sorundur eğer sildiğiniz halde tekrar geliyorsa, ama belgeye bakmadan net yorum yapabilmek zor.

Bu arada her zaman şunu söylerim bilimsel çalışmalar için Word yetersiz bir program, mutlaka LATEX kullanılmalı. Etki faktörü yüksek dergiler de hep LATEX öneriyor zaten.

Worde göre nasıl artıları var.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba sayın hocalarım,
word de kaynakçayı kaynak türlerine göre nasıl otomatik olarak ayırabiliriz? Sonuçta kaynakçayı sisteme girerken hepsinin kaynak türünü seçtim (kitap, internet kaynağı vs) Kaynakçayı otomatik oluşturdum fakat istenen format, kitaplar internet kaynakları vs lerin ayrı ayrı gözükmesi. bunu pratik olarak nasıl yapabilirim? yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler.

Merhaba, bir cümlenin kaçıncı cümle olduğunu bulmamıza yarayan birmenü kısayol v.s. var mıdır? Araştırmam için gerekli özellikle uzun metinlerde zor oluyor. Bilgilendirme için şimdiden teşekkürler.