Tezden üretilmiş yayın

A

akademik_60

Guest
DR tez yayını

Merhabalar,
Benim sorum da yine doktora sonrası yayınlarla ilgili. Lisansüstü tezlerden elde edilecek kısımda dr. ünvanını aldıktyan sonra yapılan doktora tezi yayınları varsa bunu alınması gereken 90 puana ekliyor mu? Mesela yüksek lisans tezinden 3 dr tezinden 2 yayın var, toplam 30 puan yapıyor. ama dr tezi yayınlarından biri ünvanı aldıktan 1 sene sonra yayınlandı. Bu durumda o makaleden alınacak puan 90 puana ekleniyor mu?

Arkadaşlar benim sorumun cevabını bilen yok mu?
 
Arkadaşlar benim sorumun cevabını bilen yok mu?

Evet, yayın doktoradan sonra yapılırsa doktora sonrasına eklenir ancak tezden üretilmiş yayınlar alanına. 100 puanın 90 puanı doktora sonrası olmak koşulunu tezden üretilmiş yayınları da (doktora sonrası yapılmış olmali) ekleyerek sağlayabilirsiniz.

- - - Güncellendi - - -

sebep? hocanın doçentliği ya da profesörlüğü mü gelmiş?

Tez bu adı üstünde hazırlayan ve danışman vardır. Doçentlik puanlama sistemi danışmana 1.isim olma ve puan alma hakkı veriyor o bağlamda. Bizim alanda ise tez sadece hazırlayanın adıyla yayınlanır. Danşman adı geçmez.
 

Legionermy

Öğrenci
Merhabalar
Tezden türetilmiş yayın konusunda bir soru sormak istiyorum. Tezde verileri toplayıp a yöntemini kullandım. Daha sonra tezdeki verileri b yöntemiyle yayın yaparsam yaptığım yayını tezden türetilmiş yayın bölüm 3 yani Adayın hazırladığı lisansüstü tezleriyle ilgili olmak bölümünden puanlıyabilir miyim
 

karad

Öğrenci
Sayın hocalarım merhaba. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim öncelikle. Ben de şunu merak ediyorum. Tezimi yazarken zaman kısıtlaması olduğundan nispeten basit ve örneklem sayısı dar bir tez yapmıştık. Haliyle tezin akademik değeri zayıf. Konu aslında çalışılabilir, konusu yöntemi sabit kalmak şartıyla bu tezin örneklemini büyütsek ortaya çıkacak yayın tezden türetilmiş olur mu, yeni yayın mı olur? Bir de danışman hoca darbe sonrası ihraç olmuştu, yayın durumunda ismi yazılmalı mı(bana göre yazılmalı), yazılırsa negatif etkisi olur mu? Yazılmadığı durumda etik yönden sıkıntı oluşmaz mı?
 
M

Misafir55

Guest
Tez ve danışmanlık

Bende birşey sormak istiyorum
Danışmanım yüksek lisans tez seminerimi benim adımı da ekleyerek fakat benim haberim olmadan makale yapmış ama ilk isim kendinin
Gerçi esas önemli olan ben tezimi daha savunmadım ve kendi kendimden intihal yapmış gözüktügum için intihal oranı çok yüksek çıkıyor durumu araştırınca makale yapıldığını öğrendim danışmanım beni arayarak artık sen tekrar düzenleme yapacaksin makaleyi geri çekemeyiz dedi. Kaldı ki danışmanımın hiç bir katkısı yok o ilgilenmediği için onunda bilgisi dahilinde bir başka hocayla çalışıyordum sadece resmiyette kendisi danışmanım olarak gözüküyor. Bu durumda yapılabilecek birşey varmı
 
A

Acemi Doktor

Guest
Tezden Ürettiğimizi Belirtmeli Miyiz?

Merhaba hocalarım,
Dr tezinden üretilmiş olduğunu düşündüğümüz bir yayında bu çalışma şu doktora tezinden üretilmiştir şeklinde bir ibareye yer verilmesi zorunlu mu? Yoksa doçentlik için ya da kadro için makaleyi sunarken dr tezinden üretildiğini belirtmek yeterli mi?
 

Brunel

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Konuyu inceledim. Soru sormak için bugün üye oldum. Öncelikle hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Sorum şu. Spesifik bir alanda çok bilinen bir ekonometrik model var. Ben bu modeli tezimde kullandım. Örneklemim içine Türkiye merkezli firmaların finansal verileri dahil değildi. Ben şimdi aynı ekonometrik modeli kullanarak Türkiye merkezli firmaların finansal verileri üzerinden bir yayın yaparsam, sizce bu "tezden üretilmiş" yayın sınıfına mı girer yoksa "tez dışı yayın" sınıfına mı girer?
 

sagacious

Öğrenci
Merhabalar,
Benim sorumda Güzel Sanatlar Temel alanı ile ilgili olacaktı,
"1. Sinema, Plastik Sanatlar, Tasarım, Geleneksel Türk Sanatları, Taşınabilir Kültür Varlıkları / Sanat Eserleri Restorasyonu ve Konservasyonu" kısmındaki şartların adayın yaptığı lisansüstü çalışma(lar)dan üretilmemiş olması gerekmekte;

Sanatta Yeterlik çalışmamda, tezimde ele aldığım konu ile ilgili eserler üretmiş sanatçılara ve konum ile ilgili eserlerine yer verdim.
Bu durumda yayınlayacağım tez konumdan farklı bir konudaki makalede, tezimde bahsettiğim bir sanatçının, tezimde ele almadığım bir çalışmasından bahsetsem... sırf tezimde bahsettiğim bir sanatçı olduğu için makalem ile tezim ilişkilendirilebilir mi ?

Biraz karışık oldu ama kusura bakmayın, iyi çalışmalar dilerim
 

amar

Araştırma Görevlisi
Docentlik sartlari nelerdir, kac puanlik yayin gerekir diye bir soru sormadim. Sordugum soru gayet acik. Cevap "vermediginiz" icin tesekkurler.

Ağzı olan konuşuyor işte hocam. Özellikle bilmeyenlerin konuştuğu bir ülkede yaşıyoruz işte. Cahilliğin mutasyona uğramış doneleri aramızda. Çok dikkatli olmalıyız.
 

g_cerrah

Öğrenci
Arkadaşlar meraba.Hepinize hayırlı günler dilerim. Benim de bir konuda fikire ve yardıma ihtiyacım var. Ben tezimi makaleye dönüştürdüm. Gerek tez yapım aşamasında ve gerekse makalenin yazım aşamasında tez hocamın hiçbir katkısı olmadı. Tezimi sadece okuyarak gramer hatalarını düzeltti. Ben de tezimi yayına dönüştürürüken ''Haksız Yazarlık'' etik ihlali olmasın diye makale yazımına katkı sunmayan tez danışmanı hocamın adını yazmış olduğum makaleye eklemedim. 6 sene sonra bir üniversitemizin açmış olduğu yard. doç kadrosuna başvurdum. Beni almamak için tezimden ürettiğim makaleye tez danışmanımın ismini yazmadığım gerekçesiyle ''Haksız Yazarlık'' etik ihlaliyle üniversitenin etik kuruluna sevk edildim. Sizin de tahmin edeceğiniz gibi kurul hakkımda ''Haksız Yazarlık'' etik ihlal kararı verdi. Dolayısıyla yardımcı doçentlik kadrosuna atanamadım. İdari mahkemede dava açtım. Mahkeme bilirkişi görüşü istedi. Ancak bilirkişi heyeti '' Tez danışmanının isminin makalede yazılmamasını ''Haksız Yazarlık'' olarak değerlendirdiği için davayı kaybettim. ''Haksız Yazarlık'' etik ihlali işlememek için yaptığım eylem ''Haksız Yazarlık' olarak bana geri döndü. Makalemin yayınlanmasının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçti. Şimdi doçentlik başvurusuna hazırlanıyorum. Hepimizin bildiği gibi doçentlik kriterleri arasında tezini yayına dönüştürme şartı var. Tezimi yeniden makaleye dönüştürmek yeni bir etik ihlali beraberinde getirecek gibi duruyor. İlk kez doçentlik başvurusu yapacağım. Doçentlik başvurusunda nasıl bir yol izlemeliyim. ÜNİVERSİTELERARASI KURUL BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ YÖNERGESİ Madde 12 - (1) İntihal, sahtecilik ve çarpıtma şeklindeki etik ihlallerinde inceleme başlatılması herhangi bir süre sınırlamasına tabi değildir. Ancak bunların haricindeki etik ihlallerinde eylemin gerçekleştiği tarihten itibaren on yıl geçtikten sonra etik inceleme yapılamaz denmektedir. Makalenin yayın tarihi üzerinden 10 yıldan fazla bir süre geçtiğine ve ilk kez doçentliğe başvurduğuma göre etik ihlal yermiyim? Daha önce yardımcı doçentlik başvurusunda aldığım etik ihlal doçentlik başvuruma engel mi? Tezimi tekrar makaleye dönüştüremeyeceğim için bu sorunu nasıl çözeceğim. Hepimizin bildiği gibi ''Haksız yazarlık'' etik ihlalinde 3 dönem sonra tekrar doçentlik başvurusu yapılabiliyor. Ancak etik ihlale konu olan eser puanlamada kullanılamıyor. Bu durumda doçentlik kriterleri arasında olan tezin yayına dönüştürülmesi şartını nasıl sağlayacağım. Bu konuda siz değerli arkadaşların görüşüne ihtiyacım var.
 

mephisto

Öğrenci
hocam mesela benim tez hocam isminin yazılmasını istemedi, senin tezin bu dedi. hocayla konuşup belki mahkemeye sözlü ifade vermesini isteseydiniz ya da başka bir şey emin değilim. bir de bazı dergilerde ki benim gönderdiğim dergi öyleydi mesela, tezden üretilmiş yayınlarda hocanın adını kesinlikle yayınlamayacaklarını söylüyorlar. yazar adı yalnızca olmalı. mahkemede bunun üzerinde de dursaysınız keşke.

benim kişisel olarak görüşüm özellikle sosyal bilimler için konusuyorum hocanın adının yazılmasına gerek yok. eğer tez sahibi kişisel olarak hocanın adını yazmak isterse tabi onu bilemem. bana kalırsa tezden üretilmiş yazıların girişinde dipnot olarak hocanın adı ve bir teşekkür yazısı yeterli.
 

g_cerrah

Öğrenci
Hocam mahkemeye sunmadığım belge gerekçe kalmadı. Mahkeme bilirkişinin raporuna göre karar verdi.

- - - Güncellendi - - -

hocam mesela benim tez hocam isminin yazılmasını istemedi, senin tezin bu dedi. hocayla konuşup belki mahkemeye sözlü ifade vermesini isteseydiniz ya da başka bir şey emin değilim. bir de bazı dergilerde ki benim gönderdiğim dergi öyleydi mesela, tezden üretilmiş yayınlarda hocanın adını kesinlikle yayınlamayacaklarını söylüyorlar. yazar adı yalnızca olmalı. mahkemede bunun üzerinde de dursaysınız keşke.

benim kişisel olarak görüşüm özellikle sosyal bilimler için konusuyorum hocanın adının yazılmasına gerek yok. eğer tez sahibi kişisel olarak hocanın adını yazmak isterse tabi onu bilemem. bana kalırsa tezden üretilmiş yazıların girişinde dipnot olarak hocanın adı ve bir teşekkür yazısı yeterli.

Hocam mahkemeye sunmadığım belge gerekçe kalmadı. Mahkeme bilirkişinin raporuna göre karar verdi.
 

g_cerrah

Öğrenci
Arkadaşlar bilgisi olan biri fikir beyan edebilir mi?

Arkadaşlar meraba.Hepinize hayırlı günler dilerim. Benim de bir konuda fikire ve yardıma ihtiyacım var. Ben tezimi makaleye dönüştürdüm. Gerek tez yapım aşamasında ve gerekse makalenin yazım aşamasında tez hocamın hiçbir katkısı olmadı. Tezimi sadece okuyarak gramer hatalarını düzeltti. Ben de tezimi yayına dönüştürürüken ''Haksız Yazarlık'' etik ihlali olmasın diye makale yazımına katkı sunmayan tez danışmanı hocamın adını yazmış olduğum makaleye eklemedim. 6 sene sonra bir üniversitemizin açmış olduğu yard. doç kadrosuna başvurdum. Beni almamak için tezimden ürettiğim makaleye tez danışmanımın ismini yazmadığım gerekçesiyle ''Haksız Yazarlık'' etik ihlaliyle üniversitenin etik kuruluna sevk edildim. Sizin de tahmin edeceğiniz gibi kurul hakkımda ''Haksız Yazarlık'' etik ihlal kararı verdi. Dolayısıyla yardımcı doçentlik kadrosuna atanamadım. İdari mahkemede dava açtım. Mahkeme bilirkişi görüşü istedi. Ancak bilirkişi heyeti '' Tez danışmanının isminin makalede yazılmamasını ''Haksız Yazarlık'' olarak değerlendirdiği için davayı kaybettim. ''Haksız Yazarlık'' etik ihlali işlememek için yaptığım eylem ''Haksız Yazarlık' olarak bana geri döndü. Makalemin yayınlanmasının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçti. Şimdi doçentlik başvurusuna hazırlanıyorum. Hepimizin bildiği gibi doçentlik kriterleri arasında tezini yayına dönüştürme şartı var. Tezimi yeniden makaleye dönüştürmek yeni bir etik ihlali beraberinde getirecek gibi duruyor. İlk kez doçentlik başvurusu yapacağım. Doçentlik başvurusunda nasıl bir yol izlemeliyim. ÜNİVERSİTELERARASI KURUL BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ YÖNERGESİ Madde 12 - (1) İntihal, sahtecilik ve çarpıtma şeklindeki etik ihlallerinde inceleme başlatılması herhangi bir süre sınırlamasına tabi değildir. Ancak bunların haricindeki etik ihlallerinde eylemin gerçekleştiği tarihten itibaren on yıl geçtikten sonra etik inceleme yapılamaz denmektedir. Makalenin yayın tarihi üzerinden 10 yıldan fazla bir süre geçtiğine ve ilk kez doçentliğe başvurduğuma göre etik ihlal yermiyim? Daha önce yardımcı doçentlik başvurusunda aldığım etik ihlal doçentlik başvuruma engel mi? Tezimi tekrar makaleye dönüştüremeyeceğim için bu sorunu nasıl çözeceğim. Hepimizin bildiği gibi ''Haksız yazarlık'' etik ihlalinde 3 dönem sonra tekrar doçentlik başvurusu yapılabiliyor. Ancak etik ihlale konu olan eser puanlamada kullanılamıyor. Bu durumda doçentlik kriterleri arasında olan tezin yayına dönüştürülmesi şartını nasıl sağlayacağım. Bu konuda siz değerli arkadaşların görüşüne ihtiyacım var.
 

Zpzdmr

Öğrenci
Hocam tam da bu sebeple 6 ya 1 asgariden elendim. Benim durum A etkin maddesinin farklı kullanımında, tezden türetilmiş olduğunun iddia edilmiş olması. Farklı kullanım tezde yok, sadece A maddesi tezde var. Buna dayanak olarak gösterebileceğim bir kaynak var mıdır? Itiraz etmek istiyorum ama sağlam gerekçeli olmalı. Ben de sizin bildiğiniz gibi biliyorum ama bu jürinin insafına kalmış durumda. Bu alanda yazılmış makaleler var mı bildiğiniz ya da net kuralların olduğu bir yer.
 
Üst