"Merhaba, 6 Şubat 2013 tarihinde "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği"nde yapılan değişiklik sonrasında, doktora programına devam edebilmek için Tezli Yüksek Lisans mezunu olmak şartı getirilmişti. Ancak aynı yönetmeliğin 3ncü maddesi bu tarihten önceki tezsiz yüksek lisans programına kayıtlı öğrenciler hakkında uygulanmaz hükmü bulunmaktadır. Dolayısıyla bu tarihten önce Tezsiz yüksek lisans mezunları doktora eğitimine devam edebildiler. Yani Tezli Yüksek Lisans mezunu ile aynı haklar tanınmıştır. 9 Kasım 2018 tarihinde ise Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre Öğretim Görevlisi kadrolarına başvuru yapma kriterleri arasında en az Tezli Yüksek Lisans mezunu olmak ibaresi bulunmaktadır. Bu durumda 2013 öncesi Tezsiz Yüksek Lisans mezunlarının bu kadrolara başvuru yapıp yamayacakları hakkında herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Bu sebeple bu kadrolara 2013 yılı öncesi Tezsiz Yüksek Lisans diploması ile başvuru yapılıp yapılamayacağı hakkında tarafıma bilgi verilmesini rica ederim."[/QUO
Geri dönüş aldınız mı?