Veysel Hocamla görüştükten sonra bende bi kaç araştırma yaptım ve açıkçası CAE' nin eş değerliğinin yersiz yere çok düşük olduğunu görüyorum ve C1 alan biri için 60 puan çok kötü bi denklik. Bende TOEFL IBT de karar kıldım. IELTS çalışmalarımdan sonra çokta zor bulmadım açıkça söylemek gerekirse. Sıkı çalışmayla yaza kadar 84+ puan alacak duruma gelebilirim inşallah.
Size de kolay gelsin.
Benim istediğim işte buydu. Sınavları inceleyip size en uygun olanına karar vermek. Bu aşamaya gelince çalışırken zorluk yaşadığınız konularda birbirinizden yardım alabilir, skype gibi internet ortamlarında speaking grupları kurabilir, yazdığınız essay'leri birbirinize göndererek birbirinizin hatalarınızı düzeltebelir ve aynı konuda elinizde yazılmış 3-5 essay örneğine sahip olabilirsiniz.
Dil hayatın kendisi olduğu için İngilizceyi hayatın her alanına yaymalısınız.
Bilgisayarınızı ilk açtığınızda tıklayacağınız link
BBC - World Service - Home olmalı. Radyo dinlerken başka işlerle uğraşabilirsiniz.
Daha uygun zamanlarda
Learning English - Home tıklayıp o an canınız ne çekerse onunla vakit geçirin. Öğrenmenin ne kadar kolay ve zevkli olduğunu göreceksiniz.
Dünyayı
News, Analysis, Politics, Business, Technology, Lifestyle, Photos and Video -- Newsweek den izleyin.
Gözünüz kulağınız
msnbc: news, video and progressive community. Lean Forward. de olsun.
Hayatınızda bunlara yer verince sizi kimse yıldıramaz. Hayallerinizi kimse söndüremez ve çıtayı yükseklerde tutarsınız.
Dört günde aldığımız yol bu kadar!
Hepinize başarılar!
- - - Güncellendi - - -
Hocam merhaba,
ben Toefl ibt ve CAE araştırmdım ve düşüncelirimi paylaşmak istedim. Ben TOEFL İBT de karar kıldım. Sebebine gelince; toefl ibt de 4 bölüm varken CAE' de Use of English kısmıyla fazlada bir bölüm daha var ve bu durum bana fazladan bir yük gibi geliyor ki Veysel hocamında dediği gibi hiç kolay bir bölüm değil zor bence. yani toefl da 4 cae de 5 bölüm var. Diğer bir durum ise speaking kısmında birden fazla aday da olabiliyor ve onlarla konuşmanız isteniyor bu durumda beni endişelendirdi sonuçta diğer aday veya adaylar sizden çok daha iyi olabilir ki bu sizi demoralize edebilir ve diğer adaylarıda sıkabilir. Diğer bir durum sizinde belirttiğiniz gibi The Exam Focuses on Level C1(IELTS band score 6.5-8.0) durumunda ben ielts den 6 score yapmıştım yani C 1 ' e denk bile değil zaten. Şuradan daha iyi incelersiniz,
Comparing IELTS band scores with Cambridge English: Advanced (CAE) | Cambridge English ve
Results and certificates for Cambridge English: Advanced (CAE) | Cambridge English . Zaten ösym bu CAE nin puanlarını aşağıya çekti daha önce zannediyorum 80 den başlıyordu. Özetle bana CAE daha bir zor geldi. Sonuç olarak ben Toefl ibt deneyeceğim. ielts ve toefl her ikisine girenler zorluk dereceleri aynı ancak sadece format değişik diyorlar bunuıda dikkate alınca sadece sınav formatına alışmak gerekecek. Ayrıca bir an önce karar vermek lazım. Zira ösym bu belli olmaz toefl ibt denkliğini de kaldırabilir. Diğer araştıran arkadaşlarda düşüncelerini yazarsa çok iyi olur. Herkese kolay gelsin.
- - - Güncellendi - - -
Arkadaşlar toefl ibt için 31 Mayıs 2014 tarihinden itibaren sınav tarihi belirlenmemiş, tarihler tekrar güncellenecek mi yoksa bu sınav yazın yapılmıyor mu?
Geçtiğimiz dört gün boyunca bu noktaya gelmeye çalıştık. İyi İngilizce bilen biri için CAE, TOEFL iBT, PTE ve IELTS farklı sularda yüzmek gibidir. Bu sınav türlerini tanımanıza yardımcı olmaya çalışırken söylediğim buydu. TOEFL iBT ve IELTS dalgalı denizlere, CAE ve CPE okyanusa benziyordu. CAE için denklik puanının düşüklüğüne ben de katılıyorum.
Sanırım büyük çoğunluğunuz TOEFL iBT'de karar kılacak. O zaman yapacağınız şey skype'da konuşma grupları oluşturmanız. Yazdığınız essay'leri birbirinizle paylaşmanız. Elinizdeki sözlük, kelime listesi gibi şeyleri paylaşmanız, ve bir önceki yazımda belirttiğim gibi İngilizce'yi günlük yaşamınıza sokmanız.
O zaman bütün engellerin kolayca aşıldığını, hatta post doktora veya yurt dışı kongrelerde büyük bir avantaj ve rahatlık sağladığınızı ve sağlayacacağınızı göreceksiniz.
Bunlar veda yazısı değil. Buralarda olacak, bilgi ve deneyimlerinizi paylaştığınızı görecek ve izleyeceğim.
Gereksinim duyulduğunda da konuşur ve yazarım.
Hepinize büyük bir içtenlikle başarılar dilerim!