kemalpaşalı
Öğrenci
ve çalışmaya nereden başlayayım kitap (kaynak)
ve çalışmaya nereden başlayayım kitap (kaynak)
ayrıntılı bilgi yukarda var iste arkadaslar özellikle merak ettiginiz seyler varsa onları sorun daha yararlı olur bence. cıkmıs soruları bulmak zor biraz. sınavın yarısı listenin oldugu icin ses dosyalarını fln da bulmak gerekiyor o da biraz zor. aramak gerek. asagıda verdigim sitelerde örnekler var ama sınırlı tabii.
http://www.englishclub.com/esl-exams/ets-toeic-practice.htm
http://www.cleverlearn.com/en/index.jsp
denizyıldızı, eger ingilizce bi temelin varsa az cok duydugunu anlıyorsan 2 aylık calısmayla cok iyi bir puan alabilirsin. ben son anda ögrendim bu sınavı. 2 haftam fln vardı.ama tabii benim zaten fena degildi ing.kitap konusunda bisey diyemicem.ben almadım ama alırsanız iyi olur tabi.bir de daha önce bu tarz sınavlara girdiyseniz daha rahat gecer. ilk kez girenlerde bi bocalama olabiliyo kısa sürede dinledigini anlayıp sıkları isaretleme diger sorulara da bu arada göz atma olayı fln strese sokabiliyo insanı bunu da asmanın yolu nette fln ne kadar örnek sınav bulursanız yapıp kendinizi alıstırmak.ama sonuc olarak üds ve kpds den icerik olarak daha basit diyebiliriz.
Hocam dil puanı>=65 arasında yurtdışı dil eğitimine gitmek isteyenler atandığı üniversitede en yüksekdil puanına sahip olanlara göre mi yoksa öyp puanına sahip olanlara göre mi sıralanıp ilk 3 veya 4 kişi gidiyor?öypye başlasanız bile görevlendirilseniz bile ales ve dil sınavlarına tekrar girip öyp punaınızı yükseltebilirsiniz bunda bir kısıtlama yok. çünkü bu öyp puanınızı yurtdışı y.l. ve doktora tercihlerindede kullanacaksınız.
Hocam dil puanı>=65 arasında yurtdışı dil eğitimine gitmek isteyenler atandığı üniversitede en yüksekdil puanına sahip olanlara göre mi yoksa öyp puanına sahip olanlara göre mi sıralanıp ilk 3 veya 4 kişi gidiyor?
peki hocam temel çok iyi değilse (lise hazırlık yok, üniversite hazırlık yok) toeic mi yoksa üds mi daha mantıklı
tesekkur ederm xalperx; keske daha once ogrenebılseydm bu snınawı ınş.sıkı bı calşmayla hedefm 70 ustu..hazrlık erasmsum war keske daha once ogrenebılseydmde oyp ye yetişseydi gerci puanm yettgı halde yerleşemdm bırde normal arastrma grewlısı kadrolarnda gecerlimı bu snw?sınava grecegm yerde sehır farkedrmı?grcegnz yeri ii seçin dıe bı yazı okumştm sanırım bı sitede..tekrar tesekkur ederm
3 gündür aramadığım yer kalmadı şu " bruce rogers complete guide to the toeic " kitabını bir türlü bulamadım kitabın ses dosyalarını indirdim ama pdf dosyası kitabın kendi yok. bulabilen varsa yada elinde olan varsa yardım ederse sevinirim....
bende bu sınavı yeni duydum. Puanım üds 58 dil kursuna gitmem gerekecek tabiki. Bu kurstan sonra sizce 65 üstü yapmak kolay mı? Kursa giden arkadaşlar varsa yorumlarını yapabilirlerse sevinirim. Ve sizce hangisi daha kolay üds kpds toefl toeic?