Merhabalar,
2021 1. Dönem ilanını hepimiz bekliyoruz. BİDEB'e proje ilanına ne zaman çıkılacağını sormuştum. Mart ayı içerisinde çıkılacağını belirttiler. Bu süreç içerisinde fikir alışverişi, tecrübeli olan hocalarımızın tecrübe paylaşımları hepimiz açısından faydalı olacaktır. Şimdiden hepinize başarılar diliyorum.
Manchester Üniversitesinden kabul aldım. Resmi başvuru sürecini henüz başlattım. Lakin şöyle bir sorunla karşılaştım. Misafir araştırmacı olmak için ilgili departmanda doktora programı için istenen asgari şartları istediler. Bunun içerisine lisans ve yüksek lisans not ortalamasından tutun, IELTS/TOEFL gibi sınavlardan aldığımız puanlara kadar bir dizi şartı giriyor. Sizlerden benzer durumla karşılaşan oldu mu? Teşekkürler
Hocam,
Her kurum sizden mutlaka dil yeterliliğine dair belge isteyecek. Ancak kimi kurum IELTS-TOEFL olmaması durumunda kendileri de sınav yapabiliyor.
İyi çalışmalar dilerim..
- - - Güncellendi - - -
Evet hocam, sitede bu dönem tek çağrı olacağı belirtilmiş.
Alacağımız davet mektubu hangi tarih bilgilerini içermelidir?
Çünkü davet aldıktan sonra bir yıllık bir süre tanınıyor.
Davet mektubundaki tarih, çağrıya başvuru yaptığımız tarihi mi göstermeli yoksa davet aldığımız üniversitede bulunacağımız tarih aralığı mı göstermelidir?
Hocam,
Marcius hoca haklı, gideceğiniz kurumda geçireceğiniz tarihleri içermeli. Malum Pandemiden doalyı bu tarihler kapsamında gidemeseniz bile bu tarihler sıkıntı yaratmasın sizde. Çünkü bu kabul belgesini sadece Tübütağa sunuyorsunuz zaten bu sıkıntılı durum göz önünde bulunduruluyor. O tarihlerden daha sonraki tarihlerde çıkış yapabilirsiniz. Gideceğiniz ünivesite de DS-2019 belgesindeki tarihi baz alacak.
İyi çalışmalar
- - - Güncellendi - - -
Merhaba,
Ben henüz davet mektubu vd. gerekli başvuru evraklarını hazırlamaya hiç başlamadım. Bu döneki başvuruya yetiştirme olasılığım var mı? Ne dersiniz?
Çok acemiyim, ilk kez deneyeceğim.
Hocam, 2 günde de alabilirsiniz haftalarda sürebilir. Bir üni kabul vermeyip başkalarını araştırmak zorunda kalabilirsiniz. Bu sebeple ne kadar erken o kadar iyi. Çünki kabul almak istediğiniz üniversite sizden çalışmanızı özetleyecek proposal, CV gibi ek bilgi içeren belgeler isteyecektir. Kimisi bazen tatile girip size geç cevap verecektir vs. vs.. Elinizi çabuk tutmanızda fayda var.
İyi çalışmalar
- - - Güncellendi - - -
Anladım hocam Teşekkürler.
Bir devlet üniversitesinde öğr. gör. olarak çalışıyorum.
İlk defa başvuracağım bu programa.
Burs almaya hak kazanırsam istifa edip gitmeyi planlıyorum.
Çağrı metninde belirtilen tarih aralığında Türkiye'ye girişi yapmak şartı var.
Onun dışında diğer yök burs programlarındaki gibi Türkiye'de akademik kariyere devam etme gibi bağlayıcı bir yükümlülüğü yok değil mi hocam?
Hocam,
1 yıl boyunca ücretli izin alabiliyorsunuz kurumunuzdan. Dekanlık huzurunda 2 kefil ile birlikte 2 yıllık maaşınız karşılığı senet imzalıyorsunuz. Karşılığında da 1 yıllık zorunlu hizmet yükümlülüğü oluyor. Ücretsiz izinde zorunlu hizmet var mı bilemiyorum.
İyi çalışmalar dilerim..